Για ποτό και φαγητό κάτω απ’ τα αστέρια

Υπάρχουν μπαράκια στην πόλη που όχι μόνο σερβίρουν φαγητό, αλλά σερβίρουν καλό φαγητό. Και όταν το κάνουν σε τραπεζάκια απλωμένα έξω, για την φουλ καλοκαιρινή εμπειρία, εμείς δεν μπορούμε παρά να τρέξουμε εκεί. Πού ακριβώς θα τρέξουμε, όμως;
Λιόσπορος
Μιαούλη 24, Ψυρρή, τηλ.: 21302 49151
Και τραπεζάκια απλώνει στο πεζοδρόμιο της Μιαούλη, και μας προστατεύει από τον γενικότερο χαμό και την βαβούρα της Μιαούλη. Αυτός είναι ο πρώτος πόντος που κερδίζει ο Λιόσπορος. Το ότι έχει φτηνά ποτά και μπύρες (γύρω στα 4-6€), είναι ο δεύτερος πόντος. Τον τρίτο και τελειωτικό, όμως, τον κερδίζουν τα πεντανόστιμα, μαμαδίσια πιάτα του. Το μενού δεν είναι πολύ πειραματικό, με συνταγές λίγο-πολύ γνωστές, αλλά πολύ προσεγμένες (πολύ ωραίο κεμπάπ, ας πούμε). Για φαγητό και για το ουζάκι μας, υπολογίζουμε περί τα 10-15€ το άτομο.

Laika
Πέλλης 30, Βοτανικός, τηλ: 21 5501 3801
Ένα πολύ ωραίο στέκι για κάθε ώρα. Η αισθητική του θυμίζει… θυμίζει το πολύ ανοιχτό και ωραίο σπίτι ενός από τους πιο κουλ φίλους σου. Ναι, είναι ιδιαίτερη η αναλογία, αλλά και η πιο κατάλληλη. Χαλαρή ατμόσφαιρα, καρό τραπεζομάντηλα, σιδερένια τραπεζάκια έξω και εναλλακτικές μουσικές. Και λιχουδιές όπως λαχματζούν, γαύρος μαρινάτος και πανσετάκια για μερακλήδες. Μαζί με το ποτό μας, υπολογίζουμε γύρω στα 10-12€ το άτομο.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362
Ξέρεις ότι ένα μαγαζί γίνεται talk of the town όταν σου το έχουν προτείνει τόσες πολλές και διαφορετικές παρέες σου, που σου δημιουργείται όντως η απορία: Είναι αλήθεια τόσο καλό; Και η απάντηση είναι πως, ναι, το Beauty κατάφερε με έναν μαγικό τρόπο να ενώσει πολλές φυλές της Αθήνας. Και για αυτό δεν ευθύνονται μόνο τα ωραία του κοκτέιλ (από 8€) ή τα φουλ ιδιαίτερα διακοσμητικά του στοιχεία. Ευθύνεται και η κουζίνα του, που σερβίρει πίτσες, bagels, bao buns και κριθαρότο. Υπολογίζουμε 15-18€ το άτομο.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651
Σίγουρα μια από τις πιο χαριτωμένες αυλές της πόλης, με τα κρεμαστά της φωτάκια. Συνεπώς, ο χώρος από μόνος του σε προδιαθέτει να περάσεις καλά. Μετά όμως σου έρχονται και πολύ προσεγμένες εκτελέσεις κλασικών κοκτέιλ (από 7€), και μια υπέροχη πίτσα, κυριολεκτικά μαμαδίσια, από 5€. Συνδυάζουμε αυτά τα τρία, λοιπόν, κουνάμε καλά, αφήνουμε στο δροσερό χαλικάκι της αυλής να αναπνεύσει, και κάπως έτσι φτιάχνουμε μια τέλεια βραδιά.

Rooster
Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3224410
Το έχουμε αγαπήσει για τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ του, αλλά συχνά ξεχνάμε ότι σερβίρει και πολύ ενδιαφέρον φαγητό. Από ομελέτες και κολασμένα finger food (όπως το πλατό με τα ανάμεικτα chicken, mozzarella, ό,τι-βάλει-ο-νους-σου sticks), μέχρι και κυρίως πιάτα, όπως χοιρινή μπριζόλα μαριναρισμένη σε κρασί και χυμό μήλου, ή νιόκι πατάτας με blue cheese, φρέσκο σπανάκι, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Υπολογίζουμε 15-18€ το άτομο.

Senios
Καλαμιώτου 15, Αθήνα, τηλ. 21 0331 8778
Η ομάδα πίσω από το The Clumsies φέρνει μια διαφορετική επιλογή στην έξοδό μας. ‘Πειράζει’ κλασικές συνταγές από κοκτέιλ και χρησιμοποιεί ελληνικά spirits (όπως το Metaxa), ενώ από την κουζίνα του βγαίνουν πεντανόστιμα πιατάκια, στην λογική ενός new age καφενείου. Το γιουβετσάκι, επίσης, μας τράβηξε την προσοχή, όπως και το λουκάνικο με χόρτα σε κουλούρι Θεσσαλονίκης. Υπολογίζουμε γύρω στα 15-18€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v