Τσιμπολογήματα σε Αμπελόκηπους και Πανόρμου

Βγήκαμε να φάμε και να πιούμε στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Πανόρμου και τα επεράσαμε πολύ όμορφα.

Τσιμπολογήματα σε Αμπελόκηπους και Πανόρμου

Το σωστό το αθηναϊκό μεζεδό-hopping γίνεται γυρνώντας και τρωγοπίνοντας από γειτονιά σε γειτονιά. Εμείς που είμαστε φαν αυτού του «ευγενούς σπορ» δεν χάνουμε ευκαιρία να το εξασκούμε όταν βρίσκουμε χρόνο και την κατάλληλη παρέα για να μας συνοδέψει. Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε στους Αμπελόκηπους και στην Πανόρμου και πιάσαμε θέση σε κάποια από τα πιο εκλεκτά φαγητάδικα των δύο περιοχών γιατί τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Σου ετοιμάσαμε και λίστα γιατί είμεθα μεγαλόψυχοι εκτός από καλοφαγάδες.

Λυχνίον

Λ. Ριανκούρ 17, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 0119

Το Λυχνίον είναι ένα ήσυχο ταβερνάκι που στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία της γειτονιάς των Αμπελοκήπων που έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο φαγητοστέκι σου. Οι ρετρό σάλες του που φέρνουν στον νου μια άλλη εποχή, το νόστιμο φαγητό αλλά και οι προσιτές τιμές κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαμώνες. Αξίζει να δοκιμάσεις μπιφτέκια με κομμένες στο χέρι πατάτες τηγανητές, φοβερά παϊδάκια κοτόπουλου, καλοψημένες μπριζόλες, συκώτι σχάρας, ψαρονέφρι κι αρνίσια παϊδάκια που θα μιλήσουν στην κρεατολάγνα καρδούλα σου. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με κρασάκι ή ουζάκι.

Αυτόφωρο

Λ. Αλεξάνδρας 152, τηλ: 210 6461377

Το ιστορικό πατσατζίδικο στην Αλεξάνδρας είναι ένας πολύ καλός λόγος για να γίνεις αυτοφωράκιας. Το Αυτόφωρο άνοιξε το 1970 και τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 έζησε νύχτες δόξας με αμέτρητα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά κάνοντας την επιβεβλημένη στάση για μια χορταστική μερίδα πατσά. Kι ενώ το δίλημμα λεπτοκομμένου και χοντροκομμένου πατσά θα είναι για πάντα αιώνιο, στη μοσχαρόσουπα, στην κοτόσουπα, στη γίδα βραστή, στην ψαρόσουπα, στα σουτζουκάκια, στον κόκορα κρασάτο και στην χοιρινή τηγανιά λέμε όλοι ναι. Μαζί με μπυρίτσα ή κρασάκια ο λογαριασμός στα 10-12€ κατ΄άτομο.

Ρελαντί

Ν. Γεννηματά 17, τηλ: 2155351091

Άλλο ένα κλασικό κι αγαπημένο food-spot των Αμπελοκήπων το Ρελαντί είναι μικρό και μερακλίδικο μεζεδοπωλείο που καλοταΐζει όσους περνούν τις πόρτες του καθημερινά. Εδώ θα γευτείς ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με πικάντικες πινελιές που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου. Όσο εμείς γράφουμε, εσύ παραγγέλνεις κιμαδόπιτα σχάρας, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, πατάτες baby με απάκι χοιρινό, πικάντικο λουκάνικο, χοιρινά μπριζολάκια σχάρας, κοτόπουλο τηγανιά και σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια στα 15€ κατ’ άτομο.

Ο Μιχάλης

Βαρίκα 8, τηλ: 210 6913542

Τον Μιχάλη οι περίοικοι των Αμπελοκήπων κι οι καλοφαγάδες θαμώνες του τον ξέρουν κι ως «Στου Κουτρούλη» και πάντοτε τον μνημονεύουν όταν ξεκινά μεζεδοσυζήτηση. Η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα συνοικιακού υπόγειου κουτουκιού, το καλό φαγητό κι οι οικονομικές τιμές του, μας αναγκάζουν να χαρίσουμε στον Μιχάλη ένα ξεχωριστό σημείο της καρδούλας μας. Εδώ παραγγέλνουμε κολοκυθοκεφτέδες, εξαιρετικούς λαχανοντολμάδες, σπιτικές πίτες, γαρδουμπάκια και κοτόπουλο παϊδάκια. Ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ΄ άτομο κρασακίων συμπεριλαμβανομένων με περιποιημένο γλυκάκι κερασμένο στο τέλος.

Red Elephant

Λαρίσης 42, Πανόρμου, τηλ: 2106924421

To ινδικό όπως πολλές φορές έχουμε γράψει έχει άλλη κάρυ και το Red Elephant είναι ένα από τα καλύτερα της αθηναϊκής πιάτσας. Μην τυχόν δεν δοκιμάσεις το Ζarda Pilao (γλυκό ρύζι με σαφράν μαγειρεμένο με γάλα καρύδας και αποξηραμένα φρούτα), lamb karahi (κομματάκια αρνίσιο κρέας μαγειρεμένα με φρέσκια ντομάτα και πιπεριά) beef jalfrezi (κομμάτια μοσχάρι με σάλτσα κρεμμυδιού και πράσινες γλυκές πιπεριές), και prawn masala (γαρίδες μαγειρεμένες με ντομάτα, κρεμμύδια, τριμμένα κάσιους και αμύγδαλα). Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο για πλήρες γεύμα.

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, τηλ: 2106465731

Ο Μυλόλιθος είναι ένα γραφικό και ψαγμένο μουσικό μεζεδοπωλείο στην καρδιά της Πανόρμου. Το πετρόκτιστο κτίσμα σε συνδυασμό με την διακόσμηση αποτελεί ένα ταξίδι σε τόπους και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Η ιστορία του χθες και οι γεύσεις του σήμερα συναντιούνται στον κατάλογο του Μυλόλιθου κι εμείς παραγγέλνουμε φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι, σκουμπρί καπνιστό, κασεροκροκέτες με μαρμελάδα ντομάτας, μελίχλωρο ψητό με μαρμελάδα σύκο, μελιτζάνα ψητή στα κάρβουνα, μοσχαράκι πηλιορείτικο, κότσι χοιρινό και κοντοσούβλι στο φούρνο με ντομάτα, κρεμμύδι και πιπεριά. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-25€ κατά άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v