Πού θα φας το καλύτερο ραβανί στην Αθήνα;

Σε κάθε μπουκιά οι κάλυκες εκρήγνυνται και το σιρόπι μιλάει στην ψυχούλα σου. Βρήκαμε τα καλύτερα ραβανί της Αθήνας για τον ουρανίσκο σου και μόνο.

Πού θα φας το καλύτερο ραβανί στην Αθήνα;

Αγαπημένο παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό ταψιού για μικρούς και μεγάλους το ραβανί δεν παίρνει την αναγνώριση του αξίζει, μιας και από σιροπιαστά ο κόσμος προτιμά το εξίσου λαχταριστό γαλακτομπούρεκο.

Δεν πειράζει, είμαστε εμείς εδώ για να αναδείξουμε την παραγκωνισμένη του γοητεία και να σου πούμε πού θα το απολαύσεις ολόφρεσκο, αφράτο και μυρωδάτο.

Ζαχαροπλαστείο Γκρούης Γ & Α

Δημητρακοπούλου 5, Κουκάκι, τηλ: 21 0923 3426

Λειτούργησε για πρώτη φορά στη Φιλελλήνων το 1912 και έκτοτε απέκτησε διαστάσεις θρύλου στην πόλη, περνώντας από γενιά σε γενιά, διατηρώντας όμως την γευστική του παράδοση ατόφια. Το ραβανί του Γκρούη το έχει δοκιμάσει – σχεδόν – όλη η Αθήνα και οφείλεις να το δοκιμάσεις και συ, με το σιροπάκι του τόσο όσο και τη μυρωδιά από το πορτοκάλι διακριτική και κόσμια. Θα το βρεις σε φορμάκι, στα 12€.

Lido

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 6898

Από το 1967 έχει μείνει ίδιο και απαράλλαχτο και γιατί να αλλάξει. Τα πολίτικα γλυκά του Lido έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές, με πρώτο και καλύτερο το λαχταριστό του τσουρέκι. Θα πάρουμε και από αυτό, όμως πρώτα θα καβατζώσουμε και ένα ταψάκι θεϊκό ραβανί. Έλα προετοιμασμένος γιατί εν όψει Πάσχα θα έχει ουρά. Η τιμή του στα 7,5€ για μικρό ταψάκι.

Ραβανί

Ξενοκράτους 50, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 9045

Συνοικιακό ζαχαροπλαστείο στο Περιστέρι που έχει αγαπηθεί όσο λίγα, το Ραβανί φτιάχνει υπέροχα σιροπιαστά (γαλακτομπούρεκο, κανταΐφι κ.α.), φοβερό προφιτερόλ, αλλά και λαχταριστό, μυρωδάτο ραβανί για να τιμήσει φυσικά το όνομά του. Καλό είναι να τους πάρεις ένα τηλέφωνο πριν το επισκεφτείς, γιατί γίνεται ανάρπαστο. Η τιμή του στα 14,5€ για το μεγάλο ταψί.

Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή

Αισχύλου 3, Ψυρρή, τηλ: 21 0324 5862

Αγαπημένος γλυκοπαράδεισος σε μια αγαπημένη γειτονιά της Αθήνας, τα Σερμπέτια ενδείκνυνται για όσους έχουν αδυναμία στα σιροπιαστά. Από μπακλαβαδάκια, κιουνεφέ, λευκά μωσαϊκά και κανταΐφια μέχρι και τουλουμπάκια και εξαιρετικό ραβανί σκέτο ή με ινδοκάρυδο, αυτό το μαγαζί είναι ό,τι πρέπει για τις υπογλυκαιμίες σου. Στα 4,5€ η ατομική μερίδα.

Κοσμικόν

Δες τα καταστήματα εδώ 

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας για πολλούς, αλλά και ένα από τα καλύτερα ραβανί της πόλης θα το βρεις στα καταστήματα της γνωστής και αγαπημένης αλυσίδας. Φτιαγμένο καθημερινά με μεράκι, αφράτο και σιροπιαστό όσο πρέπει, χωρίς να σε λιγώνει. Θα το βρεις σε ατομική μερίδα, για να το τσακίσεις και να πάρεις και άλλο ένα στα 2,40€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v