Ανοιξιάτικοι προορισμοί για να περάσεις τη φετινή Πασχαλιά

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το Πάσχα κι οργανώνουμε υπέροχες ανοιξιάτικες εκδρομούλες μοναχά για πάρτη σου.

Ανοιξιάτικοι προορισμοί για να περάσεις τη φετινή Πασχαλιά

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα έχει επίσημα ξεκινήσει μιας και λίγες μέρες απομένουν για να διακοπάρουμε επίσημα γιατί όλοι θα συμφωνήσουμε εδώ, πως η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη. Για αυτόν τον λόγο οι πιο μπούμερ έχουμε βγάλει τους χάρτες ενώ οι υπόλοιποι έχουν ανοίξει το google maps αναζητώντας τους καλύτερους ανοιξιάτικους προορισμούς για μια ολιγοήμερη απόδραση. Μετά από σχετικό ξεψάχνισμα καταλήξαμε στις προτάσεις μας και σου τις παρουσιάζουμε, ενόσω φτιάχνουμε βαλίτσα.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο -1μιση ώρα μακριά από την πρωτεύουσα- είναι πανέμορφο όλες τις εποχές για αυτό και πάντοτε βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των Ελλήνων αλλά και ξένων ταξιδιωτών όταν μπαίνει στη συζήτηση μια εκδρομή ή μια μίνι απόδραση.  Τα γραφικά καλντερίμια με τα γοητευτικά κτίρια, τα χρώματα στα ανθισμένα μπαλκόνια και οι μοσχομυρωδάτες γεύσεις από ταβερνάκια κι εστιατόρια είναι μόνο κάποιοι καλοί λόγοι για να περάσεις το Πάσχα σου εκεί. Η σπουδαία ιστορία, τα φρούρια, οι πολυσύχναστες πλατείες, το Μπούρτζι, οι παραθαλάσσιες βόλτες κι οι πρώτες βουτιές σε Καραθώνα, Αρβανιτιά και τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια συζήτησης περί καλύτερου ανοιξιάτικου προορισμού. Αν θες να μάθεις κι άλλα πολλά για την πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους εδώ

Σου βρήκαμε κι εξαιρετικό μικρό διαμερισματάκι όπου δεν θα χρειαστεί να δώσεις περισσότερα από 55€ για μια διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο. 

Πήλιο

Δύσκολα θα βρεις ομορφότερο μέρος που να συνδυάζει βουνό και θάλασσα και να προσφέρει πλήθος επιλογών από το Πήλιο. Το βουνό των Κενταύρων κρύβει σχεδόν σε κάθε χωριουδάκι του καρτποσταλικές γωνιές που μοιάζουν βγαλμένες από ονειρικά κι ειδυλλιακά τοπία. Αν είναι του παραδοσιακού village hopping τότε στην Μακρυνίτσα, στην Πορταριά, στη Βυζίτσα, στη Ζαγορά, στις Μηλιές, στο Τρικέρι και στην Τσαγκαράδα θα περάσεις μαγευτικά- και σταματάμε κάπου εδώ την παράθεση ονομάτων χωριών γιατί, αν συνεχίσουμε, γεμίζουμε ψηφιακή ταξιδιωτική εγκυκλοπαίδεια. Οι ρομαντικές διαδρομές που θα ξυπνήσουν τον πεζοπόρο μέσα σου, η υπέροχη κουζίνα κι οι κλεφτές ματιές στη συγκλονιστική θέα, που καθρεφτίζει το καταπράσινο τοπίο στα κρυστάλλινα νερά των παραλιών του Πηλίου ανεβάζουν στα ύψη την αγάπη μας προς αυτό. Περισσότερα εδώ

Η Μansion Θεοδώρα στη Μακρυνίτσα μοιάζει ιδανική για τη διαμονή σου αφού με 60€ το βράδι για ένα δίκλινο θα απολαύσεις τις ανέσεις του ξενώνα κι ένα γευστικότατο πρωινό που συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Κέρκυρα

Αρχαία μυστικά και μεσαιωνικά δρομάκια. Ερειπωμένα αρχοντικά χωριά και βενετσιάνικα φρούρια. Φαντάζεσαι ιδανικότερο σκηνικό για να ξεφύγεις από δουλειά κι υποχρεώσεις; Στάσου, σου έχουμε κι άλλο για την Κέρκυρα (το one way ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Ηγουμενίτσα είναι στα 5,60€ ανά επιβάτη). Έχουμε και λουλουδιασμένα καντούνια, και κολασμένες κερκυραϊκές συνταγές για να ξεπεράσεις τη νηστεία κι ένα από τα γνωστότερα πασχαλινά έθιμα αυτό των μπότηδων (πήλινων κανατιών που πέφτουν από τα μπαλκόνια) που θα μαζέψει ολόκληρο το νησί. Φιλαρμονικές, πυροτεχνήματα και βεγγαλικά θα ολοκληρώσουν μια εμπειρία που θα θυμάσαι όλη σου τη ζωή, αποδεικνύοντας ότι το νησί των Φαιάκων την άνοιξη είναι χάρμα οφθαλμών. 

Εξαιρετική επιλογή διαμονής αν θες να μείνεις στην πόλη της Κέρκυρας το Joseph Appartment με το δίκλινο να κοστίζει 60€ ανά διανυκτέρευση.

Σύρος

Η Φραγκοσυριανή του Βαμβακάρη, τα νεοκλασικά του Τσίλερ τα καπετανόσπιτα της Ερμούπολης, η αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά, οι κυκλαδίτικες γωνιές και τα συριανά λουκουμάκια είναι μόνο κάποιοι από τους λόγους που νοσταλγούμε την πρώτη μας φορά στη Σύρο(τα ακτοπλοϊκά αυτή την περίοδο κοστίζουν 36,50 για οne-way εισιτήριο κατ’ άτομο).  Πολλοί λόγοι δεν γράφονται ούτε περιγράφονται μιας και η αγαπημένη μας Κυκλάδα, βρίσκει κάθε φορά κάτι καινούριο για να σε εκπλήξει ευχάριστα. Την άνοιξη τα σοκάκια της Άνω Σύρου λουλουδιάζουν κι οι παραθαλάσσιες βόλτες είναι πιο χαλαρές μα εξίσου όμορφες, αφού δεν υπάρχει ο τουριστοχαμός του καλοκαιριού. Η Ερμούπολη, τα Βαπόρια κι η Ντελαγκράτσια αποπνέουν αρχοντιά, ενώ η παλέτα των φυσικών χρωμάτων που λούζει τα σπιτάκια του νησιού, φτιάχνει ένα κοσμαγάπητο ξεχωριστό τοπίοι 63€ ανά βράδυ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού. 

Mονεμβασιά

Κάθε φορά που βρίσκεσαι στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς η πεντάμορφη Πελοποννήσια κόρη σου προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου. Οι δρομικές της λόγω άνοιξης θα ναι ολάνθιστες δίνοντας στα χαρακτηριστικά θολωτά μονοπάτια της μεσαιωνικής Καστροπολιτείας μια ειδυλλιακή ομορφιά. Όσοι έχουν βρεθεί αυτή την περίοδο στην Μονεμβασιά μπορούν να σου ορκιστούν ότι τέτοιο μέρος δύσκολα θα βρεις όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Το φημισμένο Κάστρο, το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου κι οι βόλτες στα πέριξ της μονεμβασιώτικης πολιτείας, μπαίνουν στη λίστα με τις επιβεβλημένες στάσεις κάθε road trip που σέβεται τον εαυτό του. Λίγο πριν την αποχαιρετήσεις, κράτησε λίγα λεπτά για αγνάντι προς το βαθύ κι απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου Πελάγους. Μας ευχαριστείς αργότερα για αυτό. Στο Angela’s House Hotel η διαμονή σε ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 40€ τη βραδιά καθιστώντας το μια εξαιρετικά προσιτή οικονομική επιλογή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v