Η Κέρκυρα την Άνοιξη είναι έρωτας!

Οι κορυφαίες εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην πανέμορφη αρχόντισσα των Επτανήσων, την Κέρκυρα, αυτή την άνοιξη – και κάθε εποχή.
Η Κέρκυρα την Άνοιξη είναι έρωτας!
Αρχαία μυστικά και μεσαιωνικά δρομάκια. Ερειπωμένα αρχοντικά χωριά και βενετσιάνικα φρούρια. Ολάνθιστα καντούνια και συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα στο Ιόνιο. Η Κέρκυρα έχει όλους τους λόγους να την αγαπήσετε αυτή την άνοιξη (αλλά και κάθε εποχή) και παρακάτω συγκεντρώνουμε τους κορυφαίους:

Η βόλτα στο Παλιό Φρούριο

Ανηφορίστε μέσα από τα ενετικά οχυρώματα και την τάφρο για να βρεθείτε στο παλιό φρούριο της πόλης, με τα επιβλητικά κτίρια, τους θολωτούς διαδρόμους, τους ναούς και τις βιβλιοθήκες. Η θέα από το café είναι συγκλονιστική.

Ο περίπατος στα καντούνια της πόλης

Σουλατσάρετε ελεύθερα στο Λιστόν, τον πεζόδρομο-βουλεβάρτο με τις τοξωτές στοές. Χαθείτε στα ρομαντικά καντούνια. Συνεχίστε ως τη Σπιανάδα για καφεδάκι, κατηφορίστε την Αγίου Σπυρίδωνος και θαυμάστε τον ομώνυμο ναό καθώς και το δημαρχείο – θέατρο San Giacomo, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα.

Το έθιμο των κανατιών το Πάσχα

Οι δυτικοευρωπαϊκές επιρροές συναντούν την ορθόδοξη γιορτή του Πάσχα, και το νησί αποκτά άλλο χρώμα κάθε Πάσχα. Πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική αντηχεί στα δρομάκια, την Κυριακή των Βαΐων μια μεγάλη λιτανεία κυκλώνει κατανυκτικά τη νοητή γραμμή των ενετικών τειχών, οι 18 φιλαρμονικές του νησιού παρελαύνουν, κεράκια απλώνονται στα πλακόστρωτα την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το Μεγάλο Σάββατο πέφτουν από τα μπαλκόνια οι μπότηδες, τα πήλινα κανάτια που κάνουν κρότο για την Πρώτη Ανάσταση. Μετά την Ανάσταση, ακολουθεί γλέντι με τυμπανοκρουσίες, βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, ενώ οι μπάντες παίζουν στους δρόμους ως το πρωί.

Η επίσκεψη στο Αχίλλειον

Το εξοχικό παλάτι της αυτοκράτειρας Σίσσυ στο Γαστούρι, λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, βρίσκεται μέσα στους ελαιώνες της περιοχής και γοητεύει με τα έργα τέχνης και τα αγάλματα που παραπέμπουν στην αρχαιοελληνική μυθολογία – άλλωστε η έπαυλη «αφιερώθηκε» στον ημίθεο Αχιλλέα.

Το sightseeing στο νέο Φρούριο

Στον λόφο του Αγίου Μάρκου, πάνω από το παλιό ενετικό λιμάνι, απλώνονται οι υπόγειες στοές, οι θόλοι και οι προμαχώνες του νέου φρουρίου. Χτισμένο τον 16ο αιώνα, το νέο φρούριο κοσμείται από το εμβληματικό λιοντάρι της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στην πύλη του, ενώ εντός του βρίσκεται και τα ενδιαφέρον Μουσείο Κεραμικής Τέχνης του νησιού.

Η εξερεύνηση της νότιας Κέρκυρας

Στα νότια του νησιού, η περιοχή της Λευκίμμης ενδείκνυται για μικρές αποδράσεις και είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο και εξωτικό θα δείτε στα Επτάνησα: Μια έκταση σαν έρημος, με απέραντη λευκή αμμουδιά, κεδρόδασος, μεσαιωνικές αλυκές και στο βάθος γαλαζοπράσινα νερά.

…και της Βόρειας Κέρκυρας

Η Παλιά Περίθεια είναι το “SOS” του βόρειου τμήματος του νησιού, ο παλαιότερος οικισμός της Κέρκυρας, ένα ερειπωμένο ενετικό χωριό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αρχοντόσπιτα πλαισιωμένα από φύση και λιθόστρωτα σοκάκια. Η περιοχή φημίζεται για τα ωραία της ταβερνάκια – μη χάσετε την ευκαιρία για ουζάκι στο παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Αχαράβης ή για άραγμα στην Κασσιόπη. Στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού, θα ανηφορίσετε στο ψηλότερό του βουνό, τον Παντοκράτορα, για συγκλονιστική θέα.

Το ηλιοβασίλεμα από τον Πέλεκα

Εξίσου συγκλονιστικό είναι το τοπίο από τον Πέλεκα, στα νοτιοδυτικά του νησιού. Εκεί βρίσκεται ο περίφημος «θρόνος του Κάιζερ», το σημείο δηλαδή που καθόταν για να ρεμβάσει ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β’. Το μέρος φημίζεται για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, ίσως το καλύτερο σημείο του Ιονίου για να το απολαύσετε.

Οι αρχαίες ανακαλύψεις στην Παλαιόπολη

Οι αρχαίοι «θησαυροί» του νησιού βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, εκεί όπου ήρθαν στο φως τον 19ο αιώνα ευρήματα από την πρώτη πόλη του νησιού. Στη διαδρομή, θα συναντήσετε το μοναστήρι της Αγίας Ευθυμίας, το ανοιχτό θέατρο, το περίφημο Μον Ρεπό, τον ερειπωμένο ναό της Ήρας, δωρικούς ναούς, αρχαία αγορά, ρωμαϊκά λουτρά, αρχαία ναυπηγεία και, φυσικά, την περιοχή του Κανονιού με την θέα στο Ποντικονήσι και το εκκλησάκι της Βλαχέρνας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v