Σε αυτές τις pub της Αθήνας θα πιείς σαν Ιρλανδός

Στημένες στα βρετανικά και ιρλανδικά πρότυπα, αυτές οι pub της πόλης είναι ό,τι πρέπει για μπιροποσίες και κουβεντολόι.

Σε αυτές τις pub της Αθήνας θα πιείς σαν Ιρλανδός

Αν βλέποντας τα Πνεύματα του Ινισέριν ζήλεψες την τοπική pub που επισκέπτονται οι δύο φίλοι (;), τότε μην ανησυχείς, υπάρχουν και στην Αθήνα μέρη για να σου θυμίσουν πόσο ωραίο πράγμα είναι η μπίρα, η παρέα και η καλή μουσική.

Ιδού μερικές αγαπημένες μας διευθύνσεις για ζύθο, ουίσκια, fish and chips και φυσικά αθάνατες ροκιές.

Local pub

Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι, τηλ: 694 0864443

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Local Pub (@the.local.pub)

Η «τοπική» pub που έμαθε την Αθήνα να πίνει ψαγμένες μπίρες, φιλοξενεί συχνά πυκνά guest βαρέλια από διάφορα μέρη του κόσμου, αλλά και τις ολόφρεσκες και ωραιότατες μπίρες της Μικροζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Το άκαπνο εσωτερικό της είναι όπως μιας παραδοσιακής βρετανικής pub, η εξυπηρέτηση self service, ενώ καιρού επιτρέποντος η μίνι «πλατεία» στο εξωτερικό της είναι ό,τι πρέπει για υπαίθρια σκηνικά. Αναζήτησε τον ιδιοκτήτη Φώτη Αναστασίου για να σε μυήσει στον μαγικό κόσμο του ζύθου, που υπηρετεί με ζήλο και αγάπη τα τελευταία χρόνια.

The Wee Dram Scottish Pub

Κονοπισοπούλου 23, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106916509

Σε αυτήν την αυθεντική και σούπερ κεφάτη σκοτσέζικη pub, θα βρεις μπίρες από μικροζυθοποιίες της Σκωτίας (αλλά και κάποιες ελληνικές ετικέτες), single malt whiskies, σκωτσέζικο πρωινό, burgers καθώς και brunch. Στους πάγκους και τα τραπέζια καταφθάνουν πλην μπίρας, και διάφορες εκδοχές τηγανητής πατάτας (bowl με τσένταρ και ξύδι, με σάλτσα κάρρυ, με καφέ σος Εδιμβούργου κ.α.), onion rings, burgers ή τσίλι κον κάρνε και μεγάλες ποικιλίες κρεατικών, γιατί κανείς δεν ήπιε μπίρα χωρίς να θελήσει να φάει.

James Joyce

Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 2103235055

Παλαίμαχη pub στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου που διαθέτει αρκετά βαρέλια και ικανοποιητική ποικιλία από ετικέτες μπύρας και ιρλανδέζικου ουίσκι. Το περιβάλλον αυθεντικά δουβλινέζικο, στις οθόνες παίζουν ασταμάτητα αθλητικοί αγώνες, και στους πάγκους σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ παραδοσιακά ιρλανδέζικα και βρετανικά καλούδια, όπως πίτα ψαριού, ραγού από συκωτάκια κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips, και Guinness pie από μοσχάρι, η οποία… pie εξαιρετικά με την ομώνυμη μπίρα.

Red Lion

Νηριήδων 16, Ιλίσια τηλ.: 21 0722 8149

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by RedLionPub_Athens (@redlionpub_athens)

Σεβασμός για την πρώτη και παλαιότερη Pub που άνοιξε εν ελλάδι, με την ιστορία της να ξεκινά το 1971, κλείνοντας περισσότερα από 50 χρόνια λειτουργίας. H μουσική από τα ηχεία πάντα ροκ, σε ένταση ώστε να την ακούς αλλά και να συζητάς χωρίς να φωνάζεις, ενώ από τη μπάρα του θα παραγγείλεις στον γιο του ιδιοκτήτη, Δημήτρη, αρκετές μπίρες σε βαρέλι, και σε μπουκάλι, από εγχώριες και διεθνείς ζυθοποιίες. Α, και μη ξεχάσεις να ρίξεις και ένα γύρο darts, ωσάν γνήσιος pub lover που είσαι.

The Lucky Sparrow

Τριπτολέμου 44, Γκάζι, τηλ: 6975026836

Το είχε ανάγκη ένα ζυθοστέκι υψηλού επιπέδου το Γκάζι, όπερ και εγένετο. Το «τυχερό σπουργίτι» με αέρα βοστονέζικο και εσωτερικό ξύλινο και ζεστό, διαθέτει μια τεράστια μπάρα με αρκετές draft επιλογές που εναλλάσσονται, ενώ η κουζίνα του είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει σε pub. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα τηγανιτά κοτοπουλάκια, το πληθωρικό ομώνυμο burger με αφράτες τηγανιτές πατάτες και το λαχταριστό steak sandwich. Οι μουσικές αγαπούν τη ροκ και τη μέταλ, ενώ σχεδόν καθημερινά κάποιος DJ πιάνει πόστο δίπλα στην είσοδο για να σε ταξιδέψει σε διαφορετικά, σκληρά μονοπάτια.

Tyson Comfort Pub

Κύπρου 18, Γλυφάδα, τηλ: 213 04 63 292

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tyson Comfort Pub (@tyson_pub)

Πατά στο μότο «Νever Stay Dry» και σερβίρει δεκάδες ετικέτες μπίρας, ελληνικές και ξένες, σε βαρέλι ή σε κουτάκι-μπουκάλι σε έναν cosy χώρο με πορφυρούς φωτισμούς, αλλά και στην αυλή της. Με φόντο την αφίσα των Rage Against the Machine, θα τσουγκρίσεις ελληνικές, ολλανδικές, γερμανικές, ιρλανδικές, αγγλικές και δε συμμαζεύεται μπίρες, ενώ ακούς ροκιές και απολαμβάνεις finger food και λαχταριστά κυρίως πιάτα με επιρροές από την Λατινική Αμερική, όπως mini tacos, mini hot dogs και μοσχαρίσια chimichangas.

Molly Malone's

Γιαννιτσοπούλου 8, Γλυφάδα, τηλ: 2108944247

Σταθερή αξία για δεκαετίες στα Νότια, από το 2003, η pub Molly Malone’s σερβίρει... φιλική ατμόσφαιρα, κλασικές ετικέτες μπύρας, αγώνες και τίμιο φαγητό ιρλανδέζικης pub. Οι επιλογές σε βαρέλι είναι αρκετές, ενώ η διακόσμηση του χώρου ακολουθεί πιστά το πρότυπο «ξύλο – δέρμα», με έντονη την αγάπη για το ράγκμπι και το ποδόσφαιρο. Δυνατό το μενού για φαγητό, με ενδιαφέρουσες επιλογές όπως τάρτα με κατσικίσιο τυρί, παραδοσιακή Ιρλανδέζικη πίτα ψαριού, τρυφερές λωρίδες κοτόπουλου παναρισμένες σε κινέζικη φρυγανιά, ζουμερή μπριζόλα Rib Eye κ.α.

Cheers!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v