10 καλοί λόγοι για να βολτάρεις Περιστέρι

Μερακλίδικα μεζεδοπωλεία, θρυλικές μπυραρίες, παραμυθένια καφέ και κολασμένα γλυκά μοιάζουν καλή αφορμή για να πάμε στο αστέρι των δυτικών Προαστίων.

10 καλοί λόγοι για να βολτάρεις Περιστέρι

Αν ζεις, κινείσαι και συχνάζεις στα δυτικά προάστια τότε είναι σίγουρο ότι αναγνωρίζεις πως στο Περιστέρι είναι η φάση. Βλέπεις έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια οι αφορμές που μας δίνει το αστέρι των δυτικών προαστίων προκειμένου να βρεθούμε στα μέρη του και να την περάσουμε ζάχαρη. Συγκεντρώσαμε λοιπόν 10 πολύ καλούς λόγους για να (ξανά)-πας στο Περιστέρι. Στείλε όταν φτάσεις.

Mίλα μου για brunch

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Godmama’s Yard (@godmamasyard)

Ξεκινάμε φυσικά από το Godmamas Yard (Βασιλέως Αλεξάνδρου 98) γιατί η νονά ξέρει από brunch και πρέπει να την εμπιστεύεσαι. Το ανοιχτό σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο, sweet chilli guagamole και αγγούρι – αν είσαι μερακλής προσθέτεις και αυγό ποσέ- είναι μια πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε, όπως και το υπέροχο croquet madame του καταλόγου, και τα έξτρα δυναμωτικά και ούλτρα υγιεινά super-bowls. Μόλις καλοκαιριάσει πιάνουμε θέση σε μια από τις ομορφότερες αυλές των δυτικών προαστίων. 

Αφήνουμε την Νονά και πάμε προς Sorriso (Σαρανταπόρου 34) για να βρούμε έναν πολύ μοντέρνο χώρο, με εξίσου όμορφη θερμαινόμενη αυλίτσα και μια πεντανόστιμη πρωτεϊνική ομελέτα με 4 ασπράδια, μοτσαρέλα, γαλοπούλα και μανιτάρια. Στα επιβάλλεται του καταλόγου η ονομαστή κουακερόπιτα, η οποία σερβίρεται με μπανάνα ή cranberries αλλά και τα poached eggs σε ψωμάκι μπριός με σολομό.

Καφεδάκι θα πιούμε;

Φυσικά αφού στην Βεάκη στέκεται αγέρωχο το Mind the Cup (Αιμίλιου Βεάκη 29) που έμαθε σε όλα τα δυτικά προάστια κι όχι μόνο τι πάει να πει φρεσκοκαβουρδισμένη ποικιλία καφέ. Οι Barista του Mind the Cup που συνεργάζεται πάντα με επιλεγμένους συνεταιρισμούς φέρνουν πάντοτε το καλύτερο στο ποτήρι στο.

Αντίστοιχα το Manor House έχει ρίξει πολλή μελέτη και προσπάθεια για να κατανοήσει το κεφάλαιο καφές, προσφέροντας εξαιρετικά ψαγμένα χαρμάνια στους θαμώνες του. Στον κατάλογο του θα βρεις κι ένα πλήθος ροφημάτων, τσαγιών, smoothies και φρεσκοστυμμένων χυμών. Μόλις καλοκαιριάσει βουρ στην ταράτσα του, η οποία πάντως τους χειμερινούς μήνες φτιάχνει χουχουλιάρικη κατάσταση με έξτρα σομπίτσες. 

Θα φάμε τίποτις;

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Basegrill Athens (@basegrillathens)

Και θα φάμε και θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε ξεκινώντας από τη σύμπραξη των μεζεδορακάδικων της Γιαγιάς Κούκου με το Πρωτοράκι όπου θα τσιμπολογήσουμε κολοκυθοκεφτέδες, κροκέτες τυριού, μανιτάρια σωτέ με θυμάρι, οξύμελο, χειροποίητη μαγιονέζα τρούφας και καβουρδισμένο φουντούκι, σκιουφικτά με απάκι και κριθαρότο με μοσχαρίσια ελιά και κρέμα γραβιέρας (ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια).

Αν λογίζεις τον εαυτό σου ως κρεατολάγνο και καλοφαγά, τότε το Base Grill είναι ο απόλυτος προορισμός στην περιοχή για εκλεκτά κρέατα, ζουμερές κοπές και συγκλονιστικά ορεκτικά. Τα «αυγά σαν τα μάτια μου» το αρβανίτικο τυρόψωμο, το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, το βοδινό καρπάτσιο, τα λουκάνικα μαύρου χοίρου και η πικάνια είναι «οι γκαλάκτικος» του μενού και κανένας ουρανίσκος δεν θα φέρει αντίρρηση σε αυτό (ο λογαριασμός στα 35€ το άτομο με ποτήρι κρασί ή μπύρα).

Αν πάλι είσαι της ψαροφαγίας τότε ένα Τραβόλτα (Αγίου Παύλου 33) τραβιέται και με το παραπάνω. Με τη μαγειρική υπογραφή της ομάδας του Base Grill εδώ οι θησαυροί της θάλασσας παρουσιάζονται α λα γαστρονομικά στο πιάτο μας κι εμείς γλείφουμε δαχτυλάκια τρώγοντας φούσκες, αχινοσαλάτα, τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια, καρπάτσιο τσιπούρας με αχινό, κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, κολοχτύπες, φιλεταρισμένο γαύρο στο τηγάνι με κρέμα από παντζάρι μιλφέιγ (ο λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο μαζί με ποτήρι κρασί).

Πιάσε μια μπύρα

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arch Beer House (@archbeerhouse)

Και μία και όσες τραβά η ψυχούλα σου. Aν είσαι και ροκάς με την αράδα σου να πας για μπυρόνια στην Arch Beer House (Εθ. Αντιστάσεως 91) που εδώ και δεκαετίες ανεβάζει τα ντεσιμπέλ γιατί έτσι μας αρέσει, σερβίροντας πάμπολλες ετικέτες και taps από όλο τον κόσμο, χωρίς να ξεχνά τις εγχώριες μικροζυθοποιίες. Κάθε ξύλινος πάγκος/τραπέζι έχει ονοματιστεί και στιγματιστεί από κάποια διάσημη ροκ μπάντα που δαμάζει τα ηχεία του μαγαζιού. 

Από την άλλη υπάρχει πάντα κι η εξαιρετική επιλογή της Green Rose (Αιμίλιου Βεάκη 72) αν είσαι λάτρης των ιρλανδέζικων παμπ που σέβονται τον εαυτό τους κρατώντας αναλλοίωτο τον τριφυλλάτο –εδώ δεν χωράνε οπαδικά- χαρακτήρα τους. Οι μουσικές επιλογές είναι ξεκάθαρα ροκ για αυτό μην τις φοβάσαι ενώ οι μπιροεπιλογές του καταλόγου, είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσουν και τον πιο γκρινιάρη ζυθολάγνο της παρέας. Αν πεινάσεις αξίζει να ξεκοκαλίσεις τη χοιρινή πανσέτα Braize η οποία είναι σιγομαγειρεμένη πανσέτα φούρνου, με καπνιστή μπύρα Schlenkerla, γλυκιά σάλτσα ψητού και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας (ο λογαριασμός μαζί με φαγητό στα 17-20€).

Να βγάλουμε και γλυκό;

Πρόσφατη σχετικά άφιξη στην περιστεριώτικη γειτονιά η Sourloulou είναι σίγουρο ότι θα κολάσει κι εκείνους τους όχι τόσο συμπαθητικούς που λένε ότι δεν τους αρέσουν τα γλυκά. Το εκμέκ με τσουρέκι (3,80€), το Cheesecake New York καραμέλα (3,80€) το τεράστιο soux με φυστίκι και φρούτα του δάσους (3,80€) κι οι βαφλόμπαλες με πραλίνα φουντουκιού ((4,50€) θα σε βάλουν σε μεγάλο δίλημμα επιλογής, καταλήγοντας μάλλον στο να τα πάρεις όλα πακετάκι για το σπίτι. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v