Tα escape rooms συνεχίζουν να μας καίνε τον εγκέφαλο

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, μιας και συνεχίζουν να σπαζοκεφαλιάζουν τις παρέες που τα επιλέγουν φανατικά.

Tα escape rooms συνεχίζουν να μας καίνε τον εγκέφαλο

Πριν από κάποια χρόνια τα escape rooms μπήκαν στη ζωή μας κι έγιναν το απόλυτο trend μιας και όλες οι παρέες της χώρας, στριμώχνονταν σε μικρά ή και μεγαλύτερα δωμάτια απόδρασης για να λύσουν γρίφους κι εγκλήματα αλλά και να κοψοχολιαστούν προσπαθώντας να μείνουν «ζωντανοί» και ψύχραιμοι μέχρι την τελική λύση του μυστηρίου. H πανδημία κι όλες οι απαγορεύσεις υγειονομικού χαρακτήρα ανάγκασαν πολλά escape rooms να πατήσουν pause στις δραστηριότητές τους, ωστόσο όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν κι έτσι τα δωμάτια απόδρασης ξανά προς τη δόξα τραβούν αφού συνεχίζουν να μας καίνε τον εγκέφαλο.

Κάναμε μια γύρα σε κάποια από τα καλύτερα της πρωτεύουσας και σε προσκαλούμε αντίστοιχα να μαζέψεις το παρεάκι και να περάσεις μια βόλτα από τα μέρη τους για να το καταδιασκεδάσεις με την ψυχή σου.

Lockhill

Αβέρωφ 30, Νεα Ιωνία τηλ:  211 415 29 17, 694 75 39 350  και Δεληγιώργη 55-59 Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο τηλ:  211 400 70 60, 694 75 39 35.

Το Lockhill είναι ένα από τα πιο πολυβραβευμένα θεματικά escape rooms που έχουμε στη χώρα με φανατικούς υποστηρικτές σε όλη την ελληνική κοινότητα. Εκεί θα βρεις τέσσερα θεματικά δωμάτια Την Έπαυλη Lockhood, το Μαγαζί Βουντού, το Σανατόριο και το Παρεκκλήσι και Κατακόμβες. Τα τρία πρώτα βρίσκονται στον χώρο του Μεταξουργείου και το τελευταίο στο Lockhill της Νέας Ιωνίας. Σαν βρεθείς στο απομακρυσμένο χωριό Lockhill μη δειλιάσεις. Αν δεν σε έχουμε εξιτάρει ήδη τότε καλό είναι να αναφέρουμε κάπου εδώ πως μιλάμε για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό escape room, επομένως πρέπει να μπει ψηλά στη λίστα σου. Εξερεύνησε τις τοποθεσίες του και ανακάλυψε τα μυστικά που φέρνουν αθέλητα στο μυαλό τις ιστορίες του H. P. Lovecraft, με ολίγη από την μυσταγωγική ατμόσφαιρα του Edgar Allan Poe και τον ατόφιο τρόμο του Clive Barker, γεγονός που θα ενθουσιάσει εξίσου όσους διαβάζουν μανιωδώς fantasy/ horror λογοτεχνία. Περισσότερα χρήσιμα θα βρεις εδώ

Εxitus

Προβελέγγιου 4, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0431 7099

H ομάδα του Exitus είναι ειδική στο να κοψοχολιάζει όσους άμοιρους νομίζουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε τρομακτικό βρεθεί εμπρός τους επειδή είδαν 13 χρονών τον Εξορκιστή στην τηλεόραση χωρίς να έχουν εφιάλτες. Κάπου εδώ θα γελάσουμε ολίγον τι χαιρέκακα με την τρομάρα που θα πάρετε. Ακολουθεί το Evil in a box θεματικό σενάριο που ζωντανεύει αυτή την περίοδο στο Exitus με το συνοδευτικό λινκ για να κλείσεις εισιτήρια και να μάθεις περισσότερες πληροφορίες. «Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι τα jack-in-the-box κατασκευάστηκαν στη Γαλλία το 15ο αιώνα, για να αιχμαλωτίζουν και να περιορίζουν δαίμονες ή μοχθηρές οντότητες. Αν ανοίξεις το κουτί, δεν μπορείς να ξεφύγεις». 

To Rebellion στα Clock Escape Rooms

Δωριέων 7 και Λαγκαδά, Αγία Παρασκευή, τηλ.:21 0600 1363

H ιστορία του πάει λίγο πολύ κάπως έτσι: «Το γράμμα δεν άφηνε περιθώρια… “Βασιλιά Έρικ, σε 7 φεγγάρια μια μικρή ομάδα γενναίων πολεμιστών πρέπει να βρίσκεται στη Ντοράρ… Μην αντισταθούν… Ο δρόμος για τη διατήρηση της ισορροπίας του παλιού κόσμου ξεκινάει από τα μπουντρούμια… Μπρόντ” Θα καταφέρετε να βοηθήσετε την Ανταρσία να ανατρέψει τον Γκρίμπαρ και τα παρανοϊκά σχέδια του;» Οι γρίφοι είναι πανέξυπνοι, η ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα κι οι λεπτομέρειες στα σκηνικά του δωματίου απόδρασης τέτοιες που παρασύρουν και τον πλέον ξενέρωτο φίλο που έχεις σύρει με το ζόρι για να σε βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου.  Αν θες να κάνεις κράτηση ακολούθησε τον σύνδεσμο.

Τhe Prison στο Adventure Arena

Αγαμέμνονος 72, Αθήνα

Aν θες να νιώσεις για λίγο πρωταγωνιστής του Prisonbreak ή να σχεδιάσεις τη δική σου Απόδραση από το Αλκατράζ τότε κάνε μεταβολή και γρήγορα στο The Prison του Adventure Arena. Εκεί τα πράγματα έχουν ως εξής: «Η απόφαση του δικαστηρίου για τη συμμορία σας ήταν οριστική και αμετάκλητη: ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ. Υπάρχει όμως μια τελευταία ελπίδα. Ένας διεφθαρμένος φύλακας του σωφρονιστικού ιδρύματος υψίστης ασφαλείας στο οποίο θα μεταφερθείτε, έχει βοηθήσει στο παρελθόν εγκληματίες να δραπετεύσουν, λαμβάνοντας βέβαια το ανάλογο αντίτιμο. Το σχέδιό του περιλαμβάνει κωδικοποιημένα όλα τα βήματα της απόδρασης ώστε να μην το αντιληφθούν οι υπόλοιποι φύλακες. Κατόπιν συνεννόησης μαζί του, γνωρίζετε ότι θα έχετε μόνο λίγη ώρα στη διάθεσή σας, όπου δε θα υπάρχουν άλλοι φρουροί παρόντες να σας εμποδίσουν για να αποδράσετε».

Ακολουθώντας ένα σενάριο που διαρκεί περίπου 80 λεπτά η ομάδα του Prison σου προσφέρει αγνή κι ανόθευτη διασκέδαση, την οποία θα θυμάσαι μια ζωή ειδικά αν είσαι λάτρης των σειρών/κινηματογραφικών ταινιών απόδρασης. Πληροφορίες κράτησης και τιμών εισόδου εδώ.

The House of Mary Shaw στο C9H13NO3 Donors

Κρητών 4, Περιστέρι, τηλ.: 698 171 0955

Όσο εμείς σου λέμε την ιστορία της Mary Shaw εσύ κράτα την ανάσα σου και χάιδεψε τις τριχούλες σου οι οποίες θα έχουν σηκωθεί σε σχήμα καγκέλου, όσο περιγράφουμε την υπόθεση του λατρεμένου αυτού horror δωματίου απόδρασης.

 «Γεννήθηκε το 1869. Δεν είχε φίλους, μόνο τις κούκλες της. Μεγαλώνοντας απέκτησε μια συλλογή από 101 κούκλες, με την καθεμία να έχει όνομα και προσωπικότητα. Η αγαπημένη της ήταν ο Billy.

Άρχισε να δίνει παραστάσεις, όταν σε μια από αυτές ένας θεατής την αμφισβήτησε. Η οργή της Mary την οδήγησε στο να απαγάγει και να σκοτώσει τον θεατή. Η οικογένεια του και οι ντόπιοι την υποπτεύθηκαν και μια μέρα την δολοφόνησαν, αναγκάζοντας την να ουρλιάξει, ξεριζώνοντας τη γλώσσα της.

Το σώμα της πάρθηκε από την πολιτεία για ταφή. Τελευταία επιθυμία της να την θάψουν με τις κούκλες της. Η κηδεία τελέστηκε κανονικά, αλλά...έλειπε μια κούκλα, ο αγαπημένος της Billy...και τότε ξεκίνησαν όλα.

Η Mary Shaw έπαιρνε σάρκα και οστά μέσω αυτού. Φόνοι με πτώματα που είχαν ξεριζωμένη γλώσσα ξεκίνησαν στο χωριό! Πολλοί χωριανοί μπήκαν στο σπίτι της προσπαθώντας να βρουν τη σατανική κούκλα που της έδινε δύναμη, μα κανείς δε βγήκε ζωντανός.

Το σπίτι της Mary Shaw είναι εδώ... Φήμες λένε πως ο χώρος που ζούσε ήταν πολύ ιδιαίτερος... Θα τολμήσετε να μπείτε και να σταματήσετε το κακό;

Beware the stare of Mary Shaw...» Οι λάτρεις της Annabelle και του Chucky ας σπεύσουν άμεσα, όλοι οι υπόλοιποι που καμώνονται τους γενναίους, ας κοπιάσουν. Πληροφορίες κρατήσεων εδώ.

Οrder of light στο Braincells

Κολοκοτρώνη 50, Πειραιάς, τηλ.: 213 044 4906

Αν θες να νιώσεις σαν τον Αρσέν Λουπέν όταν συνάντησε τον Ιντιάνα Τζόουνς τότε καλό θα ήταν να βάλεις πρόσω ολοταχώς για το Order of Light δωμάτιο απόδρασης. Εκεί εσύ κι η παρέα σου θα γίνετε: «τα νέα μέλη μιας μυστικής ομάδας έρευνας κι εντοπισμού ιστορικών θησαυρών κι αντικειμένων αξίας. Φαίνεται πως οι προκάτοχοί σας εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει. Έχοντας ως μοναδικά ίχνη την τελευταία διεύθυνση στην οποία επιχειρούσαν, αλλά κι έναν περίεργο σύμμαχο «εκ των έσω», είναι δική σας ευθύνη πλέον να ανακαλύψετε τι συνέβη σε αυτούς αλλά και να συνεχίσετε την έρευνά τους…»

Μέσα σε ένα καλογραμμένο σενάριο που αγγίζει τα 105 λεπτά θα ζήσεις λίγη από την αίγλη της Συμμορίας των 11 κι άλλων διαβόητων κλεφτών που έφεραν εις πέρας τις πιο αξιοπερίεργες και δύσκολες αποστολές που τους ανατέθηκαν. Πληροφορίες για κράτηση εισιτηρίων και τιμών εισόδου εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v