Το Lockhill δεν είναι το escape room που έχεις συνηθίσει

Παίξαμε σε ένα από τα πιο τρομακτικά δωμάτια απόδρασης της Αθήνας, και επιζήσαμε για να σου μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Το Lockhill δεν είναι το escape room που έχεις συνηθίσει
της Ηρώς Κουνάδη

Δεν ξέρουμε πού το έχεις αφήσει το πράγμα, αλλά τα escape rooms δεν είναι πια απλώς πέντε γρίφοι που πρέπει να λύσεις για να ανοίξεις μια πόρτα και να βγεις απ’ το δωμάτιο. Μοιάζουν πλέον περισσότερο με ταινία, με την διαφορά πως αντί να τη βλέπεις… τη ζεις. Έχουν κανονικότατο σενάριο, περισσότερο ή λιγότερο πολύπλοκο, και πολλές φορές ηθοποιούς με σάρκα και οστά που συμπρωταγωνιστούν μαζί σου.

Το ολοκαίνουριο δωμάτιο του πολυβραβευμένου Lockhill, που σου είχαμε πρωτοσυστήσει το μακρινό 2015 και το οποίο πλέον απλώνεται σε τέσσερα διαφορετικά δωμάτια-σενάρια, λέγεται Παρεκκλήσι και Κατακόμβες, και είναι τόσο σκοτεινό –αλλά και τόσο ατμοσφαιρικό− όσο μαρτυρά το όνομά του. Εμπνευσμένο από τις ιστορίες του H. P. Lovecraft, με ολίγη από την μυσταγωγική ατμόσφαιρα του Edgar Allan Poe και τον ατόφιο τρόμο του Clive Barker, θα ενθουσιάσει εξίσου όσους διαβάζουν μανιωδώς ιστορίες fantasy/ horror, αλλά και όσους βλέπουν μεταφυσικά θρίλερ με όλα τα φώτα του σπιτιού αναμμένα. Εντάξει, αυτοί οι τελευταίοι θα τσιρίζουν λίγο παραπάνω.

Το ταξίδι ξεκινά σε ένα ξύλινο βαγόνι τραίνου, που θα μας μεταφέρει στις εσχατιές του Lockhill, εκεί όπου βρίσκονται το παρεκκλήσι και οι κατακόμβες του. Με την άφιξή μας, συναντάμε τον William, παλιό γνώριμο του Lockhill που οι φήμες λένε πως είναι ο μόνος άνθρωπος εδώ που ίσως και να μπορούμε να εμπιστευτούμε. 

Καθόμαστε στο πανδοχείο του χωριού, κι εκείνος μας μιλά για κάποια σκοτεινή αίρεση που πιθανολογείται ότι κάνει ανθρωποθυσίες. Αποστολή μας είναι να μπούμε στο παρεκκλήσι, με το πρόσχημα πως είμαστε νέα μέλη της αίρεσης, και από εκεί να περάσουμε την μυστική κρύπτη που οδηγεί στις κατακόμβες, όπου πρέπει να βρίσκεται το τελετουργικό κρανίο που κρατά κρυμμένο η αίρεση. Αν το βρούμε, θα καταφέρουμε να σφραγίσουμε την πύλη και να βάλουμε τέλος στα σκοτεινά σχέδιά τους.



Αν δεν το υποψιάστηκες ήδη απ’ όλα τα παραπάνω, να πούμε πως το συγκεκριμένο δωμάτιο δεν ενδείκνυται για όσους τρομάζουν εύκολα –ή τουλάχιστον για όσους τρομάζουν χωρίς να το απολαμβάνουν. Έχεις να αντιμετωπίσεις δαίμονες, πνεύματα, αλλόκοτα πλάσματα που εμφανίζονται από το πουθενά, ή που δεν εμφανίζονται, απλώς τα αντιλαμβάνεσαι σαν παρουσίες δίπλα σου μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Όσο το παιχνίδι προχωρά, το περιβάλλον γίνεται όλο και πιο σκοτεινό: Το παρεκκλήσι είναι ημιφωτισμένο, οι κατακόμβες θεοσκότεινες, και το κερί που κρατάς στα χέρια σου μπορεί να σε βοηθά στην εξερεύνηση, αλλά ελκύει με τη λάμψη του κι όλα τα πλάσματα που κατοικούν εκεί κάτω.

Υπό τους ήχους μυστικιστικών ψαλμωδιών στην αρχή και άλλων ατμοσφαιρικών ηχητικών εφέ στη συνέχεια, θα χρειαστεί να κατέβεις θεοσκότεινες σκάλες, να περάσεις μέσα από στενά περάσματα και κάτω από μυστικές καταπακτές που ανοίγουν αφού λύσεις τους γρίφους –που εύκολοι δεν είναι, οπότε αν είσαι αρχάριος στα escape rooms θα δυσκολευτείς. Βοήθεια υπάρχει διαθέσιμη, για όποιον τη χρειάζεται, στο εξομολογητήριο μέσα στο παρεκκλήσι, είσαι όμως ποτέ σίγουρος ποιον από τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς μπορείς να εμπιστευτείς –ή αν είναι καν άνθρωποι;



Αν σε ιντριγκάραμε, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι ένα κλικ εδώ, για να κλείσεις ημέρα και ώρα παιχνιδιού. Υπολόγισε ότι η διάρκεια του συγκεκριμένου σεναρίου είναι μεγάλη, περί τις δύο ώρες και κάτι· το Παρεκκλήσι και Κατακόμβες είναι το μεγαλύτερο escape room της Ευρώπης. Ραντεβού θα βρεις διαθέσιμα από τις 16.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, και το κόστος κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο, αναλόγως πόσο μεγάλη παρέα θα είστε (αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ).

Αν πάλι σε ιντριγκάραμε αλλά φοβάσαι, μπορείς να κλείσεις για να παίξετε χωρίς ηθοποιούς: Να κρατήσετε δηλαδή την ατμόσφαιρα και την «σκοτεινιά» του σεναρίου, χωρίς καθόλου τρομακτικά συναπαντήματα. Μόνο εσύ, η παρέα σου και οι γρίφοι-πρόκληση του Lockhill. Απλώς το σημειώνεις στη φόρμα κράτησης που συμπληρώνεις, το επίπεδο τρόμου είναι απολύτως προσαρμόσιμο στα γούστα σας.
Lockhill
Παρεκκλήσι & Κατακόμβες
Αβέρωφ 30, Νεα Ιωνία
Τηλ: 211 415 29 17, 6947539350

Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη έως Παρασκευή: 16:00 - 00:00
Σάββατο & Κυριακή: 15:30 - 00:30

Για την συμμετοχή στο παιχνίδι απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή rapid test 48 ωρών
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v