Πάμε για φαγητό σε Πετράλωνα – Θησείο – Μοναστηράκι;

Μοντέρνοι μεζέδες ή ζουμερά burger; Δημιουργική κουζίνα με θέα Ακρόπολη ή κρητικά καλούδια; Πάμε Πετράλωνα, Θησείο και Μοναστηράκι και τρώμε στα καλύτερα.

Πάμε για φαγητό σε Πετράλωνα – Θησείο – Μοναστηράκι;

Από τη Δεξαμενή των Πετραλώνων μέχρι την Ακρόπολη και από εκεί στα στενά του Μοναστηρακίου, η ανάγκη για δουλεμένες γεύσεις μας κάνει να σεργιανούμε στην Αθήνα και να πιάνουμε τραπεζάκια σε μερικά από τα αγαπημένα μας γευστικά spot.

Ραδιουργίες

Κοίλης 33, Πετράλωνα, τηλ.: 211 0121426

Η γλυκύτατη ταράτσα τους αγναντεύει το λοφάκι της Δεξαμενής, αλλά αυτός δεν είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Ραδιουργίες έχουν φανατικό κοινό. Το… βάρος αυτό πέφτει στα καταπληκτικά τους μεζεδάκια: εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμιές όπως παραδοσιακό απάκι Ρεθύμνου σωταρισμένο με φρέσκο κρεμμύδι, κύμινο και σβησμένο με ξύδι, μοσχαρίσιο συκώτι καραμελωμένο με πετιμέζι, μανιτάρια πλευρώτους με σάλτσα λεμονιού, σκόρδο, curry, πάπρικα και κύμινο, μπουκιές κοτόπουλο με σάλτσα καπνιστού τυριού Μετσοβόνε και λιαστή ντομάτα και άλλα τέτοια ωραία και παρεΐστικα. Λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο, αλκοόλ συμπεριλαμβανομένου.

Σεμπρεβίβα

Καλλιρρόης 166, Πετράλωνα, 213 0381904

Στην πλατεία Δεξαμενής των Πετραλώνων μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη άνοιξε πρόσφατα ένα «εδεσματοποιείον» με πιάτα που επικεντρώνονται στην παραδοσιακή κουζίνα, την οποία εκμοντερνίζουν με μεράκι. Το μενού αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες που θα βρουν στην αγορά, και περιλαμβάνει πιάτα όπως καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με σπαγγέτι κολοκυθιού, χέλι καπνιστό με πράσινη φάβα αρακά και σόγια/γουασάμπι, αυγά Σακτσούκα βιολογικά με παστουρμά και φέτα, μοναστηριακό φρικασέ με μανιτάρια,  και κρέμα τραχανά με μοσχαρίσια μάγουλα και τραγανά ρεβύθια. Στην κάβα τους θα βρεις περί τα 90 λικέρ δικής τους παραγωγής, ενώ για ένα ωραίο γεύμα εδώ, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 18-20€ κατ’ άτομο.

Αστέρ

Τρώων 48, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0341 6668

Το αγαπημένο αυτό μεζεδοπωλείο παίρνει την κρητική κουζίνα και την απογειώνει, με ευφάνταστους πειραματισμούς από τους οποίους προκύπτουν αποτελέσματα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, σαν τις φακές μπελούγκα με πλιγούρι και ψητό μανούρι, την κρητική καρμπονάρα με με σκιουφιχτά, πηχτόγαλο, γραβιέρα, απάκι και τηγανητά αυγά ή τον ντάκο με γιαούρτι και αβοκάντο. Στεγάζεται σε μια γλυκύτατη μονοκατοικία βγαλμένη από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έχει και φανταστική κρητική ρακή για να συνοδεύσεις τα μεζεδάκια σου. Λογαριασμός στα 15€-17€ το άτομο, με ρακή ή κρασί δικό τους.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 21 6700 4917

Σε ένα στενάκι, χωμένο ανάμεσα στα παλαιοπωλεία της γειτονιάς θα βρεις την είσοδο αυτού του όμορφου μπαρ, το οποίο προσφέρει απλόχερα θέα στην Ακρόπολη, και διαθέτει έναν πληθωρικό κατάλογο για κάθε στιγμή της ημέρας. Πέρα από σούπερ κοκτέιλ, το Couleur Locale σερβίρει πιάτα όπως σαλάτα με ανάμεικτη κινόα και τρίχρωμες πιπεριές, κλασικό μπέργκερ με τσένταρ σως, τουρσί και μαγιονέζα με μοσχολέμονο, pinsa με μπέικον Δράμας, ρόκα, τοματίνια και πέστο βασιλικού και νοστιμότατο finger food όπως χούμους με στικς ψητών λαχανικών, νάτσος και πουράκια αλλαντικών. Για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολόγισε περί τα 20€/ άτομο.

Nomads

Ερμού 135, Θησείο, τηλ.: 693 666 0260

Επιτέλους, μια resto pub που χρειαζόταν το Θησείο για να ικανοποιήσει τους ζυθολάγνους που κινούνται στα πέριξ του ήρθε φέτος εμφατικά, και διαθέτει ένα ωραιότατο και λαχταριστό κατάλογο για να χορτάσεις όπως πρέπει ενώ κατεβάζεις pints. Σημείωσε στα οπωσδήποτε τα Tortilla surf & turf με μοσχαρίσιο stick, γαρίδες σωτέ, pico de gallo, γλυκιά και καυτερή μαγιονέζα, avocado, κόλιανδρο και lime, το χορταστικό Bacon Burger με μπιφτέκι black angus, cheddar, bacon, onion rings, ντομάτα, iceberg, μαρμελάδα bacon και μαγιονέζα σκόρδου, το φιλέτο κοτόπουλο με τραγανή κρουστά από αρωματικά και πουρέ λαχανικών και τις φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες σε αρωματικά και ξυνόγαλο με τραγανή κρουστά από panko. Λογαριασμός για ένα γεύμα με 1 ποτήρι μπίρα στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο, τηλ.: 2103240133

Θες ένα μέρος για ρομαντικό δείπνο; Μην κοιτάς αλλού. Μόνο Ακρόπολη. To εστιατόριο του Άρη Τσανακλίδη μετράει χρόνια στις γευστικές επάλξεις της πόλης και έχει υπέροχη θέα στον ολόφωτο ναό του Ηφαίστου αλλά και στον Ιερό Βράχο. Το τρέχον μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, λουκουμάδες με mousse φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή τομάτα, ελιά, ρόδι και σιρόπι βύσσινο σούπα γλυκιάς κολοκύθας με μπλε καβούρι, ριζότο με παντζάρια, παρμεζάνα, ξινομυζήθρα, καρύδια και παντζαρόφυλλα, ελάφι με πουρέ τοπιναμπούρ και sauce από μορχέλες, λαβράκι σαβόρο με σέσκουλα, κουκουνάρι, κάπαρη, σταφίδες, πατάτες baby και δενδρολίβανο. Για ένα αξέχαστο γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις γύρω στα 35€-40€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v