Τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα

Πήγαμε μια μερακλήδικη βόλτα για φαγητό σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι και Πέραμα κι είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουμε πολύ γρήγορα.

Τα καλύτερα μέρη για φαγητό σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα

Χειμώνιασε πια και τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών, επομένως οι αφορμές να βρεθούμε με αγαπημένους φίλους, ταίρια αλλά ακόμη και συμπαθείς γνωστούς θα πληθύνουν. Για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να είμαστε σε επιφυλακή και να έχουμε ετοιμάσει ήδη τη λίστα των «φαγητάδικων» που θέλουμε να επισκεφθούμε αυτή την περίοδο. Αν κινείσαι ή συχνάζεις στις μερακλήδικες γειτονιές Δραπετσώνας, Κερατσινίου και Περάματος μην αγχώνεσαι. Σε έχουμε ήδη καλυμμέν@.

Ταξιδεύοντας

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι τηλ.: 210 4324368

Το Ταξιδεύοντας βρίσκεται στα νοητά σύνορα Δραπετσώνας και Κερατσινίου και δεν λείπει από καμία ενημερωμένη λίστα με τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Αττικής. Βοηθούμενοι από πολλούς ψαράδες φίλους τους καθώς και από καπεταναίους, με τις φοβερές συνταγές τους, το προσωπικό του Ταξιδεύοντας προσφέρει ότι καλύτερο τους δίνει απλόχερα η απεραντοσύνη της γαλάζιας θάλασσας.

Στον κατάλογο οι θαλασσονοστιμιές είναι πολλές ωστόσο ξεχωρίζουν οι τηγανιτές ψαρομπουκιές, οι ποικιλίες οστρακοειδών (κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια, κοχυλάκια), ο φιλεταρισμένος γαύρος μαρινάτος μαγειρεμένος με πικάντικη σως μουστάρδας, το καρπάτσιο αλλά και το σεβίτσε με ψάρι ημέρας, οι σαρδέλες μπουρδέτο, η γιουβετσάδα θαλασσινών, το κουσκουσάκι με σουπιές και το μελάνι τους και ο μοναδικός παστουρμάς θαλάσσης. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κάποιου από τα 65 ούζα ή τα 20 τσίπουρα υπολόγισε περί τα 22-25€ το άτομο, αν αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.

Μήπως

Πλάτωνος 89, Κερατσίνι, τηλ.: 21 0461 6850

Αν περάσεις από τον πεζόδρομο της Πλάτωνος είναι σίγουρο πως θα δεις μπόλικο κόσμο να περιμένει να κάτσει στο Μήπως, που δεν δυσκολεύεται να γεμίσει τα τραπεζάκια του μεζεδοταβερνείου της καρδιά μας. Από τον κατάλογο του ξεχωρίζουν το μπιφτέκι στο γκριλ γεμισμένο με σπανάκι, φέτα και φρέσκα μυρωδικά, η φέτα χτυπητή, το αρνάκι με σφέλα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο με αυγολέμονο και λεμονοθύμαρο, η μακαρονάδα τσουχτή, τα πελμένια γεμιστά με κιμά, τα βαρένικα γεμιστά με πατάτα και το γιουβετσάκι. Μαζί με τα κρασάκια ή τις μπυρίτσες σου υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Πολύβιος

Αγίου Δημητρίου 28, Δραπετσώνα, τηλ.:21 0461 7563

Στη μαγκιόρικη γειτονιά της Δραπετσώνας πίσω από τον Άγιο Διονύση υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που θα έπρεπε να κηρυχτεί διατηρητέο. Βλέπεις, δεν υπάρχουν πολλά του είδους που να βαστάνε όρθια από το 1941. Ο Πολύβιος έχει θρέψει γενιές και γενιές σουβλακολάγνων όλα αυτά τα χρόνια τιμώντας την παραδοσιακή τέχνη του πιο αγαπητού ελληνικού «εδέσματος». Οι «ανοιχτές» του μερίδες ( δύο πίτες, από πάνω το κρέας, κομμένη ντοματούλα και κρεμμύδι με τριμμένο μαϊντανό) είναι ξακουστές για τη νοστιμιά τους, ενώ στα τυλιχτά δεν μπαίνουν πατάτες ούτε για πλάκα. Μόνο ντοματούλα και κρεμμύδι όπως παλιά. Η βουτυρένια πίτα είναι η μερακλήδικη σπεσιαλιτέ του καταστήματος , ομοίως με το πικάντικο χειροποίητο σουτζούκι που θα ερωτευτείς κεραυνοβόλα με την πρώτη δαγκωνιά. Οι πίτες ξεκινούν από τα 3€.

Το κουτούκι του Τσεκούρα

25ης Μαρτίου 83, Δραπετσώνα, τηλ.: 697 230 7574

Αυθεντικό, παραδοσιακό κι έξτρα μερακλήδικο το κουτούκι του Τσεκούρα είναι ένα αγαπημένο Δραπετσωνίτικο στέκι που συγκεντρώνει δικαίως θαμώνες από όλη την Αθήνα. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από παλιά ελληνική ταινία με αγαπημένους κινηματογραφικούς πρωταγωνιστές, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνονται λαϊκές μουσικές βραδιές όπου το κέφι περισσεύει, και τα κορμάκια λικνίζονται μέχρι πολύ αργά. Στα μεζέδια του καταλόγου ξεχωρίζουν η παστουρμαδόπιτα, οι ξιδάτες μελιτζάνες, το σουτζούκι σαγανάκι με αυγά, η αρνίσια συκωταριά, η πολίτικη τηγανιά κι οι ψητές σαρδέλες αλλά και τα αχνιστά μύδια αν είσαι του ψαρικού. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με το κρασάκι που είναι παραγωγής του, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Σκνίπα

Ηλέκτρας 1, Πέραμα τηλ.: 21 0441 0972

Η Σκνίπα είναι ένα από τα καλύτερα μεζεδοπωλεία- ρακομελάδικα στα πέριξ των γειτονιών του Πειραιά. Η ατμόσφαιρα είναι παρεΐστικη και ο χώρος εξαιρετικός για να αράξεις με τις ώρες τσιμπολογώντας εκλεκτά μεζεδάκια και πίνοντας ρακές σε όλες τις θερμοκρασίες (ρακόμελο για τον χειμώνα και ρακίτο με γρανίταγια το καλοκαίρι). Δεν είναι λίγες οι φορές που το πρόγραμμα έχει μουσικές βραδιές γιατί το γλεντοκόπι πολλοί αγάπησαν. Σαν βρεθείς στη Σκνίπα επιβάλλεται να δοκιμάσεις, μοσχαράκι σε φιλετάκια, σαγανάκι παστουρμά, γαρίδες σαγανάκι, κριθαρότο θαλασσινών, μπουγιουρντί αλλά και χοιρινά μπριζολάκια. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 18-20€ μαζί με τις απαραίτητες ρακές.

Λαγουδέρα

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, τηλ.: 21 0441 4154

Η Λαγουδέρα προϋπαντεί όλους τους επισκέπτες που κατευθύνονται προς Σαλαμίνα στο Πορθμείο του Περάματος. Με λιτή, παραδοσιακή κι εμφανώς νησιώτικη διακόσμηση η Λαγουδέρα ειδικεύεται όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις στους θαλασσινούς μεζέδες, καλοταΐζοντας τους ψαροφαγάδες της περιοχής κι όχι μόνο. Πέρα από το φρέσκο ψαράκι που αν το πορτοφόλι σου το επιτρέπει αξίζει να δοκιμάσεις στη Λαγουδέρα ο τσιπουρομεζές, το καβούρι, η ψητή σαρδέλα, η φάβα αλλά και το μαστιχωτό χταποδάκι δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 15-18€.

 

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v