Νέα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που κάνουν χαμό

Υπάρχουν νέες αφίξεις εστιατορίων και «φαγητάδικων» στη Σαλόνικα που θα ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο σου.

Νέα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη που κάνουν χαμό

Θεσσαλονίκη και καλό φαγητό πάνε πακέτο κι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει αυτό το θέσφατο να σταματήσεις να τον κάνεις παρέα γιατί μάλλον θα είναι φθονερός άνθρωπος. Η νυφούλα του Θερμαϊκού βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας σερβίρει τα καλύτερες ικανοποιώντας τους food lovers της συμπρωτεύουσας είτε προτιμούν μερακλήδικα μεζζεδάκια, είτε πιο γκουρμέ πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας. Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι αφίξεις «φαγητάδικων» στη Θεσσαλονίκη που κάνουν τη διαφορά, αφήνοντας τους Αθηναίους στη ζήλεια τους.

Λεμαργκό

Εξωτερική πλατεία Mediterranean Cosmos, τηλ.: 2310 477177

Ένα κρεατοφαγικό στέκι σαν το Λεμαργκό έλειπε στη Θεσσαλονίκη κι αυτό θα σ΄το ομολογήσουν μέχρι κι οι locals οι οποίοι έχουν ανοίξει σαμπάνιες για τον ερχομό του νέου τους αγαπημένου food spot στην πόλη. Η ποιότητα της κουζίνας και των κρεάτων σε συνδυασμό με τον urban χώρο που δημιούργησαν οι υπεύθυνοι του Λεμαργκό θα σε κερδίσει με την πρώτη κιόλας μπουκιά. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα τις κασεροκροκέτες της παλαίωσης, το καπνιστό χαβιάρι μελιτζάνας, τη μανιταροτηγανιά, τα κλεμμένα αυγά (αυγά μάτια πάνω σε τηγανίτα πατάτας), ο μοσχαρίσιο συκώτι σχάρας, την τσοπανόπιτα (γύρο χοιρινό, τυροκαυτερη, πιπεριές και ντομάτα πάνω σε αφράτη ζύμη) την κορτεζίνα και το σουβλούρι. Μαζί με κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 25-30€ κατ’ άτομο.

Μoldee

Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, τηλ.:2310 286000

To γαστρονομικό πρότζεκτ του Moldee έχει όλα τα φόντα να αφήσει εποχή στη μεγάλη γειτονιά της Θεσσαλονίκης μέσα από το εξαιρετικό μενού του που φιλοδοξεί να κάμψει τις αντιστάσεις και των πλέον παραδοσιακών food lovers. Σε έναν μοντέρνο καλαίσθητο και ντελικάτο χώρο οι σεφ του Moldee ετοιμάζουν υπέροχα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσεις όπως γεμιστά ζυμαρικά (με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρι, τόνκα και δυόσμο), καπνιστό φουά γκρα, ταρτάρ λαβράκι, καρπάτσιο μοσχαριού, πάπια Papardelle (με λευκό μανιτάρι, μελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί και μαϊντανό), χριστόψαρο (με κουνουπίδι, Bretton κάρυ, αμύγδαλα και μαϊντανό) και μοσχαρίσια Bavette (με κάστανα, βασιλομανίταρα, πανσέτα καπνιστή και ρούμι). Μαζί με ποτήρι κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 40-45€ κατ’ άτομο.

Το Καρτέλ των Γεύσεων

Moναστηρίου 151, τηλ.: 2317 700142

Το Καρτέλ των Γεύσεων σταμάτησε να γυρνά την πόλη της Θεσσαλονίκης πια αφού βρήκε μόνιμη στέγη στη Μοναστηρίου, βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για να μπει στη λίστα με τις καλύτερες καντίνας της χώρας. Εδώ η φάση είναι street-food που θα σε στείλει σε άλλους γευστικούς ουρανούς. Το «Τίμιο» burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαγιομπέικον, σως bbq, πρασινάδες, ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, κεφαλοτύρι, μπέικον καπνιστό και πιπεράκι Μακεδονίας θα σε στείλει αδιάβαστο, όπως αντίστοιχα κι η μπαγκέτα προβατίνα, ενώ οι κυκλαδίτικες σπαστές πατάτες του Καρτέλ θα γίνουν η επόμενη ένοχή σου απόλαυση. Τα signature burgers ξεκινούν από 7€.

Μorrison

17ης Νοεμβρίου 87, Πυλαία, τηλ.: 2316 020535

Το Μοrrison έφερε έναν νεοϋορκέζικο αέρα στη Θεσσαλονίκη που ίσως είχε ανάγκη, ίσως και όχι. Προσφέρει μια από τις καλύτερες θέες στην πόλη, αφού έχεις κυριολεκτικά στο πιάτο σου τον Θερμαϊκό. Οι Θεσσαλονικείς το τιμούν και με το παραπάνω αφού βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των brunch και lunch break επιλογών τους χάρη στην υπέροχη και φρεσκοφουρνιστή ιταλική pinsa του. Την ίδια ώρα πιάτα όπως το pulled pork σε soft bun, cheddar sauce και crispy onion, το κριθαρότο γαρίδας, αλλά κι οι εξαιρετικές κοπές από εκλεκτά κρέατα συμπληρώνουν ένα μενού που δεν αφήνει κανέναν ουρανίσκο παραπονεμένο. Στο τέλος πάντα δένει το γλυκό με μιλφέιγ καραμέλα. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Taperaki

Μ. Αλεξάνδρου 47, Παραλία Θεσ/νίκης, τηλ.: 2310 826476

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Taperaki (@taperakiskg)

Το Taperaki έχει το όνομα μα πάνω από όλα έχει και τη χάρη σε αυτό που καλούμε αγαπημένο μαγειρευτό μαμαδίσιο φαγητό. Καθημερινά οι κατσαρόλες του παίρνουν φωτιά προσφέροντας ένα πλήρες μενού σε εκείνους οι οποίοι ακολουθούν πιστά τα σοφά λόγια του γέροντα μαγειρίσιου: «Θα ναι σαν να το μαγείρεψες εσύ, αλλά δεν θα ‘ναι». Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν οι μελιτζάνες παπουτσάκια, το μοσχαράκι κοκκινιστό, η μελιτζάνα με μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού, τα χοιρινά μπριζολάκια α λα κρεμ, το μοσχάρι ραγού με μελιτζάνες, η χοιρινή τηγανιά λεμονάτη και το μπριάμ λαχανικών. Για ένα πλήρες γεύμα με μπυρίτσα ή κρασί υπολόγισε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v