Σιγά μην σας έλεγε την αλήθεια ο υπουργός

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον παραιτηθέντα υπουργό λέγοντας ότι δεν μπορούσε να πει την αλήθεια ότι τα τρένα ήταν ανααφαλή, γιατί μετά δεν θα έμπαινε κανέας σε αυτά. Πάλι καλά που δεν πάθαμε τέτοια συμφορά.  

Σιγά μην σας έλεγε την αλήθεια ο υπουργός

«Είναι ντροπή σας να θέτετε ζητήματα ασφαλείας για τον ΟΣΕ» έλεγε με στόμφο προ λίγων εβδομάδων από τα υπουργικά έδρανα ο τέως υπουργός και νυν υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Καραμανλής.

Απευθυνόταν προς την αντιπολίτευση και διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να σταματήσει την συζήτηση- μια συζήτηση που δεν είχε λόγο ύπαρξης κατά τον υπουργό. Δεν είναι θέμα του ίδιου του προσώπου: ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός διαβεβαιώνει το ελληνικό κοινοβούλιο Δηλαδή, η καταστροφή δεν έχει έρθει ουρανοκατέβατη.

Ακόμη και αν η πολιτική ηγεσία δεν είχε η ίδια υπόψη της την κατάσταση του δικτύου, είχε τότε την ευκαιρία αναρωτηθεί «Γιατί φωνάζουν οι συνδικαλιστές και αυτοί της αντιπολίτευσης;». Δεν το έκανε. Δεν λέω να μην επιλέξεις την επικοινωνιακή διαχείριση του πράγματος. Κόμμα εξουσίας είσαι και θα το κάνεις. Πες τα «ντροπή σας» στη Βουλή, αλλά μετά πήγαινε στο γραφείο και βάλ’ τα κάτω να δεις τι γίνεται. Ακόμη και χωρίς να βγει παραέξω. Όταν δεν το κάνεις είναι γιατί αισθάνεσαι καθεστώς, αμετακίνητος και ακλόνητος.

Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην λάβει μέρος στα ψηφοδέλτια της ΝΔ πιθανόν να είχε πρόσφατα ισχυροποιήσει την θέση του υπουργού, αφού δύσκολα ο Πρωθυπουργός δεν θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να έχει κοντά του όσο το δυνατόν περισσότερους εκπροσώπους της καραμανλικής πτέρυγας του κόμματος.         

Δεν είναι όμως μόνο του πρώην υπουργού η καθεστωτική λογική.  Το επιχείρημα του Άδωνι Γιωργιάδη όταν θέλησε να εξηγήσει την συμπεριφορά του υπουργού ήταν ενδεικτικό για το επίπεδο της εν Ελλάδι πολιτικής.

«Μα τι θέλατε να πει ο αρμόδιος υπουργός; Ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας στα τρένα; Μετά δεν θα έμπαινε κανείς». Ενώ τώρα που δεν σταμάτησε κανείς να μπαίνει γιατί κανείς δεν ήξερε το πρόβλημα ασφαλείας, ούτε γάτα ούτε ζημιά, ε;

Και πέρα από την καθεστωτική λογική: Γιατί να πιστέψει ο κόσμος τον νέο υπουργό, Γ. Γεραπετρίτη, όταν είπε ανακοίνωσε τις προάλλες τα μέτρα που θα παρθούν για απολύτως ασφαλή τρένα; Σάμπως αν τα μέτρα δεν θα εξασφάλιζαν την ασφάλεια θα μας το έλεγε; Κατά την ηθική του κ. Γεωργιάδη- εν ενεργεία υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ- δεν θα έλεγε τίποτα. 

Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να μην έχει ανακληθεί η συγκεκριμένη δήλωση Γεωργιάδη, η οποία, με τον πλέον κυνικό τρόπο θεσμοποιεί την ανειλικρίνεια ανάμεσα στην διοίκηση και τους πολίτες. Μάλλον θα μείνω με την αναρώτηση. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v