10 καλοί λόγοι για να βγεις Νέα Σμύρνη

Οικογενειακές ταβέρνες, κορυφαία κοκτεϊλάδικα, καφενεία και θρυλικά μπαρ στην περιοχή που τα έχει όλα.
10 καλοί λόγοι για να βγεις Νέα Σμύρνη

Η Νέα Σμύρνη είναι μέρος για να ζεις. Είναι πανέμορφη.

Η Νέα Σμύρνη είναι μέρος για να τα πιεις. Τα μπαρ της δεν ζηλεύουν κάτι από αυτά της Αθήνας.

Η Νέα Σμύρνη είναι μέρος για να φας. Σούπερ γεύσεις για κάθε γούστο.

Η Νέα Σμύρνη είναι μέρος για να πας. Τώρα.

Πριν πας όμως, κράτα σημειώσεις με τα 10 μέρη που οφείλεις να επισκευτείς.

Μυρτιά
Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708

 



Το κοινό μυστικό όλων των καλοφαγάδων και κρεατοφαγάδων που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο «περιτύλιγμα» στις γεύσεις τους. Κλασικά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, άψογο σέρβις και στοιχειώδης κατάλογος με έμφαση στα κρεατικά. Στα συν οι μεγάλες μερίδες: τα παϊδάκια έρχονται… σε βουναλάκια, ενώ υπερ-χορταστικά είναι και τα μπιφτέκια και οι μπριζόλες της Μυρτιάς – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος. Το τζατζίκι είναι φονικό και από τα καλύτερα που θα δοκιμάσετε στην Αθήνα. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με ωραίο, δικό τους κρασί.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, τηλ.: 211 2137681

 



Το έχουμε καρά-μάτα-και δωσ’του πάλι αναφέρει σε ρεπορτάζ, όμως μια ακόμα φορά επιβάλλεται: το Pop Up είναι το κοκτέιλ μπαρ που θα ζήλευε το κέντρο της Αθήνας και δικαίως έχει κερδίσει μια θέση στο πάνθεον της νυχτερινής ζωής της πόλης. Τα κοκτέιλ του είναι χάρμα ουρανίσκου, το Zombie από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, ενώ τα dance events που διοργανώνει στο piso μπαρ του σημείο συνάντησης των χορευτικών φυλών της πόλης. Οι τιμές των κοκτέιλ στα 7€, ενώ κάθε Πέμπτη συγκεκριμένα κοκτέιλ σερβίρονται στα 5€.

Άρωμα Πλατείας
25ης Μαρτίου 19, τηλ: 2109357505

 



Τρεις όμορφοι χώροι σε έναν: ένα μπαρ μεταξύ σκωτσέζικης pub και rock bar, παρεΐστικο και ζεστό με χαμηλό φωτισμό όπως πρέπει, ένα lounge bar ακριβώς δίπλα για καφέ και επιτραπέζια ή ωραιότατο brunch και ένα lounge μπαρ κάτω, με έντονα χρώματα, ευρύχωρο και με τζάκι για τους χειμωνιάτικους μήνες, κατά τους οποίους φιλοξενεί εβδομαδιαία live με μπάντες από την indie/alternative/rock/pop σκηνή. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν χώρο στην πλατεία;

Επιτόκιο
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19, τηλ.: 210 9350232

 



Το απόλυτα oldschool και διαχρονικό στέκι της περιοχής, παίζει εδώ και δεκαετίες τις καλύτερες μουσικές από όλο το φάσμα της ροκ –από old school μέχρι alternative– και σερβίρει φανατικά βαρελίσιες μπύρες και φτηνά, καθαρά ποτά. Ο εσωτερικός του χώρος ντυμένος με αφίσες και μουσικοφίλ εξώφυλλα και η ξύλινη μπάρα του έχει φιλοξενήσει γενιές νεοσμυρνιωτών και όχι μόνο. Επίσης, φιλοξενεί τακτικά πάρτι και guest DJ’s στα decks του. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€.

Μουσικό Καφενείο
Πλατεία Καρύλου 7, τηλ.: 210 9310518

 


3pointmagazine
Στην δεύτερη πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Μουσικό Καφενείο είναι το απόλυτο φοιτητικό/νεανικό στέκι για φτηνά ποτά, ρακόμελα, μπύρες και… καλή καρδιά. Βγάζει λιγοστά τραπεζάκια καφενείου έξω, ενώ μέσα οι μουσικές αγαπούν το εναλλακτκό με ροκ, soul και funk ακούσματα. Ό,τι πρέπει για άραγμα με την παρέα στο όρθιο στα πεζουλάκια ακριβώς απέναντι στην πλατεία. Οι μπύρες κυμαίνονται στα 3-3,50€, τα ποτά στα 6€ και τα κοκτέιλ στα 7-8€. Κάθε Κυριακή απολαύστε τα κοκτέιλ στα 5€.

Amigos All Day Mexican Restaurant Bar
Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220

 



Η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης μας μεταφέρει στη χώρα των σομπρέρο και του chilli con carne μέσα από την έθνικ διακόσμησή της και τα ωραία σε γεύση και ποσότητα πιάτα της. Όλη η αφρόκρεμα του μεξικάνικου φαγητού είναι εδώ: από fajitas, nachos σε σούπερ ποικιλία και χειροποίητα burritos μέχρι καυτερό chili con carne και γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Οι μαργαρίτες συμπληρώνουν ιδανικά την «ολέ» εικόνα, μαζί με τα Mexican Mojito και Daquiri. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό μεξικάνικο γεύμα με μαργαρίτα στα 20-25€/ άτομο.

Απλίκα
Κ. Παλαιολόγου 17 και Μ. Αλεξάνδρου, τηλ.: 211 4065509

 



Στεγάζεται σε μια καταπληκτική μονοκατοικία της δεκαετίας του ’40 και σερβίρει καφεδάκια από νωρίς (τον χειμώνα) και φτηνά ποτά όσο παίρνει και βραδιάζει. Ανοίγει κάθε μέρα από τις 10.00 το πρωί και μας αρέσει για την «σπιτική», παρεΐστικη ατμόσφαιρα στην οποία συντελεί η χειροποίητη διακόσμησή του, αλλά και για την άνετη, δροσερή αυλή του, στην οποία απολαμβάνουμε δροσερά κοκτέιλ, ελληνικές μπύρες και επιλεγμένες ετικέτες κρασιού. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Νίκος
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36, τηλ: 210 9356865

 



Το θρυλικό τυροπιτάδικο στην γωνία του Πανιωνίου έχει μεγαλώσει γενιές ολόκληρες με τα εκλεκτά εδέσματά του, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ μετά τους ζόρικους αγώνες της τοπικής ομάδας. Η 40ετής εμπειρία στο τυροπιτο-κουρμπέτι φαίνεται σε κάθε μπουκιά των εδεσμάτων: Τυρόπιτες, κρεατόπιτες, μπουγάτσες, λουκανικόπιτες και μελόπιτες γίνονται ανάρπαστες εδώ και χορταίνουν στομάχια και ψυχές νεοσμυρνιωτών και όχι μόνο. Προσφάτως ο Νίκος έβαλε και πεϊνιρλί για τους μερακλήδες.

Classic Nouveau
Ελευθερίου Βενιζέλου 25, τηλ: 21 0931 6535

 



Jazz café και wine bar το συμπαθέστατο αυτό μαγαζί διαθέτει φιλικά μοντέρνο περιβάλλον που ευνοεί τη χαλαρή κουβεντούλα και εμπλουτίζει συνεχώς την wine list του με ετικέτες για κάθε βαλάντιο. Διαθέτει περί τις 60 ετικέτες ελλήνων μικρών παραγωγών, εκ των οποίων οι δέκα σερβίρονται και σε ποτήρι, καθώς επίσης και αρκετά wine cocktails. Τα κρασιά μας συνοδεύουμε με τάρτες, σάντουιτς, μπρουσκέτες, αλλά και κλασσικές ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές ανά ποτήρι ξεκινούν από 4€. Το μαγαζί ανοίγει ξανά τις οινικές του πύλες τον Σεπτέμβρη.

Zuccherino Gelato
2ας Μαίου 12, τηλ.: 210 9357590

 



Κλείνουμε τη λίστα μας γλυκά, πολύ γλυκά και δροσερά. Παγωτατζίδικο από τα λίγα, το Zuccherino σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό του 1900 βγάζει καθημερινά φρέσκο παγωτό για να το πάρουμε «χεράτο» και να βολτάρουμε στην πλατεία ή να το απολαύσουμε στα τραπεζάκια που βγάζει έξω. Όλες οι γεύσεις εδώ είναι υπέροχες, ενώ συνδυάζονται ωραιότατα με φρεσκοψημένες μπουκίτσες βάφλας ή κανονικές βάφλες για έξτρα κολασμένη απόλαυση.

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v