Σειρές που έκοψε το Netflix κι είναι ντροπή του

Δεν είναι λίγες οι φορές που το Netflix έκανε κορδελάκια τα νεύρα των συνδρομητών του, κόβοντας αγαπημένες σειρές από την πλατφόρμα του.

Σειρές που έκοψε το Netflix κι είναι ντροπή του

Το Netflix βρίσκει πολύ συχνά τρόπους για να μπει στο μάτι του κυκλώνα για τους συνδρομητές του. Οι λόγοι είναι πολλοί. Κάποιες φορές επειδή επιλέγει στο πρόγραμμά του την ποσότητα έναντι της ποιότητας, κάποιες φορές επειδή περιορίζει τον αριθμό των χρηστών που έχει πρόσβαση στην πλατφόρμα ή επειδή διακόπτει  αγαπημένες σειρές αφήνοντάς μας με τα cliffhangers των τελευταίων σεζόν που προβλήθηκαν.

Αποφασίσαμε λοιπόν να τα πούμε νέτα- σκέτα και ξεκάθαρα για τις σειρές που έκοψε το Netflix κι είναι μεγάλη ντροπή του.

1899 (2022, 1 σεζόν)

Aν είσαι φαν των μη γραμμικών σεναρίων που καλώς ξεκίνησε το Lost, είναι βέβαιο ότι το Dark των Jantje Friese και Baran bo Odar μπήκε σε ξεχωριστή θέση στην καρδούλα σου. Το 1899 ήταν το επόμενο πόνημα των δύο δημιουργών και δεν χρειάστηκε πολύ καιρός για να φτάσει στη streaming κορυφή του Netflix. Mπόλικο μυστήριο, ανατροπές επί ανατροπών και ένα δαιδαλώδες σενάριο που τερματίζει τα wtf όρια έφεραν το 1899 στην κορυφή των προτιμήσεων των συνδρομητών δικαίων. Όλα καλά μέχρι εδώ, ωστόσο το άκαρδο Netflix αποφάσισε χωρίς κανένα προφανή λόγο να κόψει τη σειρά αφήνοντάς μας με ένα τεράστιο what if.

Midnight Club (2022, 1 σεζόν)

Σε ένα κέντρο περίθαλψης για νεαρούς ενήλικες σε τελικό στάδιο καρκίνου, οκτώ ασθενείς μαζεύονται κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, για να διηγηθούν ο ένας στον άλλο ιστορίες και να συμφωνήσουν ότι ο επόμενος που θα πεθάνει θα δώσει στην ομάδα ένα σημάδι από τον άλλο κόσμο. O Μike Flanagan είναι ένα από τα πλέον αγαπητά παιδιά της πλατφόρμας αφού είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από μεγάλες επιτυχίες όπως το Haunting of the Hill House και το Midnight Mass. Στο Midnight Club ο Flanagan ύφανε έναν ακόμη τηλεοπτικό ανατριχιαστικό εφιάλτη που δεν κατάφερε ωστόσο να μπει στα πιτς της δεύτερης σεζόν. Aν τώρα θες να πάρεις λίγο μάτι από την ιστορία του δεύτερου κύκλου τσέκαρε εδώ.

https://www.tumblr.com/flanaganfilm/702543785726558208/the-midnight-club-season-two?source=share&_branch_match_id=1127982084689513529&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAAwXBWxKAIAgAwBMp/90GnzAJVmKOnb5dMrvGAYDmbUpoj49doDRUrKiFm4BRdsJJuZK52GZwI+Po6mx1uM+PdtrrjSw/eFZK4kwAAAA=

Santa Clarita Diet (2017-2020, 3 σεζόν)

Το Santa Clarita Diet ανέδειξε για άλλη μια φορά το τεράστιο ταλέντο της Drew Barrymore αλλά και του Timothy Olyphant δημιουργώντας από κοινού ένα αξέχαστο τηλεοπτικό ζευγάρι. Μετά από τρεις σεζόν κάφρικου αλλά καλογραμμένου μαύρου χιούμορ κι εξαιρετικών χαρακτήρων το Netflix έριξε απροειδοποίητα αυλαία στο Santa Clarita Diet, εξοργίζοντας το μεγάλο και πιστό fan-base που είχε δημιουργήσει η σειρά. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ανακαλέσετε κύριοι και κυρίες του Netflix.

Tuca and Bertie (2019-2022, 3 σεζόν)

Το Tuca and Bertie ήταν μια ενήλικη animation σειρά που είχε όλα τα φόντα να κοιτάξει το Bojack Horseman στα μάτια χωρίς ντροπή. Από τη μία η Tuca, ένα ανοιχτόμυαλο τουκάν, κι από την άλλη η Bertie, μια κελαηδότσιχλα που αμφιβάλλει για τον εαυτό της, είναι κολλητές και καθοδηγούν η μια την άλλη σε όλα στη ζωή σπικάροντας αστείες αλλά και σκληρές αλήθειες για κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. Δυστυχώς η σειρά κόπηκε μετά από τρεις σεζόν αφήνοντας μας να καταριόμαστε το Netflix για την απόφασή του.

Sense8 (2015-2017, 2 σεζόν)

Ο Τομ Τίκβερ του Run Lola Run και οι αδελφές Γουατσόφσκι του Matrix ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας δώσουν μια από τις πλέον αδικημένες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών. Οχτώ ξένοι με διαφορετικές ιδεολογίες και χαρακτήρες, από διάφορες μεριές του πλανήτη ενώνονται τηλεπαθητικά σε δύο δαιδαλώδεις σεζόν με έντονες τις Lost επιρροές στο σενάριο και εξαίσια βιντεοκλιπάδικη σκηνοθεσία. Η queer κοινότητα αγάπησε ιδιαίτερα τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε η τρανς ηθοποιός Jamie Clayton δίνοντας μια εξαιρετική ερμηνεία. Τον Ιούνιο του 2017 ανακοινώθηκε η μη ανανέωση των συμβολαίων για τρίτη σεζόν, λόγω περιορισμένης τηλεθέασης με τους φανς να ξεσπούν και να καλούν το Netflix να πάρει πίσω την απόφασή του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v