Oι καλύτερες σειρές μυστηρίου για να δεις στο Netflix

Σασπένς, whodunit ένταση, αληθινές ιστορίες και true crime ντοκιμαντέρ συνθέτουν τις καλύτερες σειρές μυστηρίου που κυκλοφορούν ελεύθερες στο Netflix.

Oι καλύτερες σειρές μυστηρίου για να δεις στο Netflix

Θα είμαστε ειλικρινείς απέναντι σου όπως κάθε φορά άλλωστε: το Netflix δεν περνά και τις καλύτερες μέρες του, αφού λίγο ο ανταγωνισμός από αντίστοιχες streaming πλατφόρμες (Apple tv, Amazon prime, Disney plus) λίγο η –όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω- λογική που υπάρχει στην κατάρτιση του προγράμματός του, έχουν δυσαρεστήσει πολλούς από τους συνδρομητές του. Παρόλα αυτά, δεν αναιρείται το γεγονός ότι το Netflix φιλοξενεί ακόμη διαμαντάκια για κάθε κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό είδος. Εμείς, αφού φορέσαμε την ντετεκτιβίσια στολή μας, ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες σειρές μυστηρίου που μπορείς να βρεις στην streaming πλατφόρμα και σου τις παρουσιάζουμε στην ακόλουθη λίστα.

The Watcher (1 σεζόν)

Όταν η οικογένεια Μπράνοκ μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων της στα προάστια, σύντομα η ζωή της γίνεται κόλαση. Τα σκοτεινά γράμματα από κάποιον που αυτοαποκαλείται "The Watcher" αποτελούν την αρχή, καθώς ξετυλίγονται τα δυσοίωνα μυστικά της γειτονιάς. Εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του περιβόητου σπιτιού "Watcher" στο Νιου Τζέρσι και με την πολυδιαφημισμένη υπογραφή του Ράιαν Μέρφι η σειρά δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Εξαιρετικά γυρισμένο και με τις ερμηνείες του Μπόμπι Καναβάλε και της Ναόμι Γουότς να αξίζουν χειροκρότημα το Watcher κλιμακώνεται ανά επεισόδιο σερβίροντας μας υπέροχες ανατροπές και cliffhangers. Από εμάς είναι ναι.

Midnight Club (1 σεζόν)

Σε ένα κέντρο περίθαλψης για νεαρούς ενήλικες σε τελικό στάδιο καρκίνου, οκτώ ασθενείς μαζεύονται κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, για να διηγηθούν ο ένας στον άλλο ιστορίες και να συμφωνήσουν ότι ο επόμενος που θα πεθάνει θα δώσει στην ομάδα ένα σημάδι από τον άλλο κόσμο. O Mike Flanagan μετά τις επιτυχίες του Haunting of Hill House και Midnight Mass φτιάχνει ένα horror mystery drama από το πάνω ράφι, με υποδειγματική σκηνοθεσία και καλογραμμένους χαρακτήρες. Δυστυχώς δεν θα δούμε ποτέ τον δεύτερο κύκλο μιας και οι αλλόθρησκοι του Netflix ακύρωσαν τη σειρά.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (1 σεζόν)

Για την πληγωμένη Άννα (Κρίστεν Μπελ), κάθε μέρα είναι η ίδια. Κάθεται πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, κοιτάζει έξω από το παράθυρο και παρατηρεί αμέτοχη τη ζωή. Όταν όμως ένας όμορφος γείτονας (Τομ Ράιλι) μετακομίζει στο απέναντι διαμέρισμα, η Άννα αρχίζει να διακρίνει ένα φως στο τέλος του τούνελ. Μέχρι που κάποια στιγμή γίνεται μάρτυρας ενός βάναυσου φόνου… ή μήπως όχι; Αυτή εδώ η σειρά με τον τεράστιο τίτλο δεν μπόρεσε να μπει στις καρδιές των Ελλήνων συνδρομητών του Netflix παρότι είχε όλα τα εχέγγυα. Έξυπνη σκηνοθεσία, ατακαδόρικο σενάριο, ανατροπές επί ανατροπών και μια Κρίστεν Μπελ να κεντά στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Lupin (2 σεζόν)

Μερικά βιβλία δεν αφηγούνται απλώς ιστορίες. Ο Ομάρ Σι είναι ο Ασάν Ντιοπ, ένας τζέντλεμαν λωποδύτης, στο "Lupin". Αν είσαι λάτρης των ιστοριών του Αρσέν Λουπέν είναι βέβαιο ότι θα έχεις τσεκάρει τη γαλλική σειρά που είχε κάνει ένα σχετικό χαμό και στην χώρα μας. Αν πάλι όχι, τότε βλέποντας τη σειρά είναι βέβαιο ότι θα γίνεις κι εσύ φαν αφού θα σε συμπαρασύρει στον διασκεδαστικό μυστηριώδη κόσμο της, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για όσα διαδραματίζονται γύρω του. Απολαυστική κι έξτρα χαλαρωτική σειρά που αξίζει να μπει στη watchlist σου.

Archive 81 (1 σεζόν)

Mystery horror διαμαντάκι του Netflix που ξετρέλανε τους fans του είδους, εθίζοντας τους παράλληλα στον σκοτεινά τρομακτικό κόσμο της. Το κοινό υποκλίθηκε στην ιστορία του Archive 81, που σε σπαζοκεφάλιαζε σε κάθε επεισόδιο. Βασισμένο σε ένα Podcast με το ίδιο όνομα το Archive 81 εξερευνά όλα εκείνα τα στοιχειωτικά πράγματα, που μας κυνηγούν εφόρου ζωής, πατώντας πάνω σε μια υποδειγματική σκηνοθεσία κι ένα καλοδομημένο wtf σενάριο γεμάτο με σασπένς και ανατροπές.

1899 (1 σεζόν)

Ενώ διασχίζουν τον απέραντο και ύπουλο Ατλαντικό Ωκεανό, οι επιβάτες του "Κέρβερου" συναντούν το μεγαλύτερο μυστήριο της ζωής τους. Oι δημιουργοί του Dark θέλησαν να βάλουν δύσκολα για άλλη μια φορά στο μυαλουδάκι μας, παρουσιάζοντας ακόμη ένα fucked up (με την καλή έννοια) δημιούργημα που αγάπησαν πολύ οι fans του είδους. Οι Lost και The Dark επιρροές είναι παραπάνω από εμφανείς ιντριγκάροντας ξεκάθαρα τους τηλεθεατές. Χρυσόμυγες που λειτουργούν ως Google Maps, ένα λιγομίλητο πιτσιρίκι που «λέει» πολλά, ένας άγνωστος Χ που θυμίζει τον Νίο από το Matrix και φαίνεται να γνωρίζει καλά την πρωταγωνίστρια, πυραμιδικά σύμβολα και μια περίεργη μηχανή με κουμπάκια είναι μόνο κάποια από όσα μυστηριώδη εκτυλίσσονται όσο η σειρά βαδίζει προς το τέλος της. Το άκαρδο Netflix έκοψε κι αυτή τη σειρά αφήνοντάς μας με ένα τεράστιο what if,

Don’t F**k with Cats (1 σεζόν)

Ένα βίντεο κακοποίησης μιας γατούλας, εμφανίζεται στο ίντερνετ και προκαλεί δικαιολογημένα την οργή μιας ομάδας φιλόζωων που ψάχνουν μανιωδώς να βρουν ποιος κρύβεται πίσω από την απεχθή αυτή πράξη. Το ντοκιμαντέρ του Mark Lewis ξεκινά κάπως απλοϊκά μα όσα συμβαίνουν στη συνέχεια σε κάνουν να αντιληφθείς ότι το Don’t F**k with Cats δεν μοιάζει με τίποτα άλλο από όσα είχες δει προηγουμένως.

Βλέπεις να ξετυλίγονται μπροστά σου οι απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, που μπορούν να σε βοηθήσουν να βρεις μέχρι κι έναν δολοφόνο που κυκλοφορούσε ανενόχλητος ανάμεσα μας

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v