Νέες σειρές που αξίζει να τσεκάρεις στο Netflix

Απολαυστικά θρίλερ, ανατρεπτικά σενάρια και δυνατές συγκινήσεις σε έξι νέες σειρές της πλατφόρμας που αξίζει να τσεκάρεις.

Νέες σειρές που αξίζει να τσεκάρεις στο Netflix

Το περιεχόμενο του Netflix ανανεώνεται κάθε μήνα με νέες σειρές – και ταινίες. Κάποιες αξίζουν, κάποιες πάλι όχι.

Εμείς ξεχωρίσαμε μερικές που κυκλοφόρησαν το τελευταίο δίμηνο και οφείλεις να τσεκάρεις.

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities

Η νέα σειρά του παραμυθά και λάτρη του τρόμου και του φανταστικού Guillermo Del Toro (Λαβύρινθος του Πάνα) είναι μια ανθολογία αυτοτελών επεισοδίων, σκηνοθετημένα από διαφορετικούς σκηνοθέτες που ο Del Toro εκτιμά και θαυμάζει, όπως η Jennifer Kent του «Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου». Η θεματολογία τους ασχολείται με μαγεία, αποκρυφισμό, λαβκραφτικά σύμπαντα και… αρουραίους και αποτελεί εγγυημένη ψυχαγωγία για τις σκοτεινές νύχτες του χειμώνα.

Wendesday

Οκτώ δεκαετίες μετά την «γέννηση» της μακάβριας οικογένειας δια χειρός Charles Addams, ο παραμυθάς και λάτρης του σκοτεινού και αλλοπρόσαλλου, Tim Burton, μεταφέρει ξανά στην τηλεόραση το σύμπαν της. Η κυνική Wendesday ένα από τα δυο παιδιά των Gomez και Morticia Addams, το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσε να μη μοιάζει στους γονείς του. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην έχει η υπέροχη Jenna Ortega, αλλά και ένα δυνατό καστ με την Catherine Zeta-Jones ως Morticia Addams και τον Luis Guzmán ως Gomez Addams, μεταξύ άλλων.

1899

Aν είσαι φαν των μη γραμμικών σεναρίων, τότε το Dark των Jantje Friese και Baran bo Odar το 2020 σίγουρα θα σε στιγμάτισε. Οι δύο δημιουργοί επιστρέφουν δριμύτεροι, αυτή τη φορά με ένα θρίλερ εποχής(;) με επίκεντρο ένα πλοίο με μετανάστες, το οποίο κατευθύνεται δυτικά για να φύγει από την παλιά ήπειρο. Κάποια στιγμή το πλήρωμα θα βρει το χαμένο επί μήνες πλοίο «Προμηθέας» και τότε περίεργα πράγματα θα συμβούν.

Δες την κριτική μας εδώ

Midnight Club

Σε ένα κέντρο περίθαλψης για νεαρούς ενήλικες σε τελικό στάδιο καρκίνου, οκτώ ασθενείς μαζεύονται κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, για να διηγηθούν ο ένας στον άλλο ιστορίες και να συμφωνήσουν ότι ο επόμενος που θα πεθάνει θα δώσει στην ομάδα ένα σημάδι από τον άλλο κόσμο. Η σειρά του μετρ του είδους, Mike Flanagan μπορεί να κόπηκε στην πρώτη σεζόν, όμως δεν παύει να αποτελεί μια ατμοσφαιρική και ανατριχιαστική με μπόλικα jump scares ιστορία. Αν έχεις πάντως την περιέργεια να δεις πώς θα συνέχιζε, μπορείς να διαβάσεις το σενάριο του δεύτερου κύκλου εδώ

Inside Man

Η πετυχημένη σειρά του BBC και του Steven Moffat έκανε το μεγάλο άλμα στη συνδρομητική πλατφόρμα και αξίζει της προσοχής σου. Έχει μόλις τέσσερα επεισόδια, ό,τι πρέπει δηλαδή για «σφηνάκι». Η υπόθεση παρακολουθεί έναν θανατοποινίτη που ασχολείται με την επίλυση μυστηρίων και βοηθά μια δημοσιογράφο να αναζητήσει μια φίλη της που εξαφανίστηκε ξαφνικά. Ο Stanley Tucci και ο David Tennant στο πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι εξαιρετικοί, ενώ η σειρά φημολογείται πως θα έχει και δεύτερη σεζόν.

Pepsi, Where’s My Jet?

Το 1996, η PepsiCo έκανε ένα απίστευτο λάθος. Η εταιρεία μόλις είχε λανσάρει το πρόγραμμα Pepsi Points, στο οποίο οι πελάτες μπορούσαν να αποθηκεύσουν ετικέτες Pepsi και να τις εξαργυρώσουν. Εξήντα μάρκες και είχες ένα καπέλο. Τετρακόσιες και θα έπαιρνες ένα τζιν μπουφάν. Η Pepsi όμως προχώρησε παραπέρα, και στην καμπάνια ανέφερε (τρολάροντας προφανώς) ότι όποιος συγκέντρωνε ετικέτες 7 εκατομμυρίων θα έπαιρνε ένα ολοκαίνουργιο τζετ Harrier. Το λάθος; Η Pepsi ξέχασε να προσθέσει στα μικρά γράμματα ότι ήταν αστείο. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων, θα δεις την ιστορία του Τζον Λέοναρντ, ενός φοιτητή από την Ουάσινγκτον, που αποφάσισε να φέρει την Pepsi αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον λόγο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v