Καινούργιες σειρές που αξίζει να δεις στο Disney +

Κωμωδίες, θρίλερ δωματίου και σοκαριστικές, αληθινές ιστορίες για γερά νεύρα, σε τέσσερις φρέσκες σειρές για να δεις στην πλατφόρμα.

Καινούργιες σειρές που αξίζει να δεις στο Disney +

Διεκδικώντας μερίδιο από την πίτα που έτρωγε εδώ και χρόνια ολομόναχο στην Ελλάδα το Netflix, το Disney + έκανε δυνατό «ντου» στον ανταγωνισμό του streaming και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα.

Οι σειρές του είναι μία και μία, ενώ συνεχώς προστίθενται και άλλες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Δες παρακάτω μερικές που αξίζει να τσεκάρεις.

The Patient

Συν-δημιούργημα του Joel Fields και του Joe Weisberg (The Americans), η νέα σειρά παραγωγής FX με πρωταγωνιστή τον Steve Carell δεν είναι sitcom όπως θα περίμενε κανείς, τουναντίον. Είναι ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ σε μίνι επεισόδια 20 λεπτών, το οποίο θα σε κάνει να κολλήσεις στην οθόνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Ο Carell υποδύεται έναν ψυχοθεραπευτή ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στο σπίτι του από έναν ψυχασθενή κατά συρροή δολοφόνο (Domhnall Gleeson) ο οποίος τυγχάνει να είναι και ασθενής του. Τι ακριβώς θέλει από αυτόν; Θα το μάθεις όσο ξεδιπλώνονται τα δέκα επεισόδια της σειράς, η οποία αποτελεί ένα θρίλερ δωματίου για γερά νεύρα.

Abbott Elementary

Στα χνάρια του The Office αλλά με το δικό της στυλ και γοητεία, η mockumentary κωμική σειρά της Quinta Brunson, εμπνέεται από την εμπειρία της ίδιας, για να φέρει στην οθόνη σου μια κωμωδία με επίκεντρο περιπέτειες μιας μικρής ομάδας δασκάλων ενός δημόσιου σχολείου της Δυτικής Καλιφόρνια. Η σειρά έχει τέσσερις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες του 2023: για Καλύτερη Κωμική Σειρά ή Μιούζικαλ, για Καλύτερες Ερμηνείες Β΄ Ρόλου σε Άνδρες και Γυναίκες και για Ά Γυναικείο και όχι άδικα. Έχει φρεσκάδα, συμπαθέστατους χαρακτήρες και μιλά με ιδιαίτερο τρόπο για κοινωνικά ζητήματα, όπως οι φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ.

Under the Banner of Heaven

Βασισμένη στο ομώνυμο true crime bestseller του John Krakeur, το Under the Banner of Heaven ακολουθεί την προσπάθεια του μορμόνου ντετέκτιβ Jeb Pyre (Andrew Garfield) να εξιχνιάσει τη φρικτή δολοφονία της Brendy Wright Lafferty και του μωρού της σε ένα προάστιο της Γιούτα το καλοκαίρι του 1984. Η σειρά σε καθηλώνει από το πρώτο επεισόδιο με την ανατριχιαστική θεματική της, ενώ κριτικάρει τη σκοτεινή πλευρά της Αμερικής: αυτή που θέλει τις γυναίκες υποτελείς, την εξουσία να ανήκει στο Θεό, και τα εγκλήματα να γίνονται στο όνομα μιας κάποιας πίστης. Αναπάντεχα εξαιρετική η ερμηνεία του Garfield στον (μυθοπλαστικό) ρόλο ενός ντετέκτιβ που γίνεται ο κινητήριος μοχλός για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Candy

Συνεχίζουμε σε true crime μοτίβο, με μια σειρά που αφορά την Candace "Candy" Lynn Montgomery, η οποία κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Betty Gore, της γυναίκας του εραστή της. Η Gore βρέθηκε χτυπημένη με τσεκούρι 40 φορές, σε ένα έγκλημα που σόκαρε όσο λίγα την Αμερική των 80s. Μετά το The Sinner, η Jessica Biel αποδεικνύεται ηθοποιός χαμαιλέοντας στον ρόλο της Candy, μιας νοικοκυράς που έγινε στυγερή δολοφόνος, ενώ στην σειρά συμμετέχει με έναν μικρό ρόλο και ο σύζυγός της, Justin Timberlake. Βλέπεται μονορούφι, με πέντε μόλις επεισόδια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v