Ταινίες στο Disney + για να δεις με τα πιτσιρίκια σου

Ετοίμασε ποπ κορν και φώναξε όλη την οικογένεια μαζί με τα παιδιά στο σαλόνι γιατί σήμερα έχει ταινιούλα στο Disney+.

Ταινίες στο Disney + για να δεις με τα πιτσιρίκια σου

Μπορεί να φτάσαμε στον Φλεβάρη για να χειμωνιάσει παρόλα αυτά ήμασταν εκ των προτέρων έτοιμοι για χουχουλιαστές βραδιές, κάτω από φλις κουβερτούλες. Φανταζόμαστε ότι δεν πρόκειται να διαφωνήσεις μαζί μας, ειδικά αν έχεις παιδιά μιας και ο συγκεκριμένος καιρός είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μαζέψεις τη φαμίλια και να δείτε όλοι μαζί μια ευχάριστη οικογενειακή ταινιούλα. Αν πάλι έχει Disney+ τότε η ζωή σου θα γίνει ακόμη πιο εύκολη αφού στην streaming πλατφόρμα υπάρχουν μπόλικες επιλογές να διαλέξεις από τις οποίες σου ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες.

Λούκα (2022)

Η Disney κι η Pixar ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά για χάρη του Λούκα που σκηνοθετήθηκε από τον Ενρίκο Σανταρόζα. Ο Λούκα ζει μια απίστευτη περιπέτεια κι ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην Ιταλική Ριβιέρα, μαζί με τον φίλο του Αλμπέρτο. Παρόλα αυτά η χαρά τους δυστυχώς απειλείται αφού έχουν ένα μεγάλο κρυμμένο μυστικό. Είναι κι οι δυο τους θαλάσσια τέρατα και ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης από τους μετρ τους είδους που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν κι ασυγκίνητους τους μεγάλους θεατές της.

Πάντα στο Κόκκινο (2022)

Η Mei Lee, είναι μια 13χρονη έφηβη που εντελώς ξαφνικά μεταμορφώνεται σε γιγάντιο κόκκινο πάντα κάθε φορά που ενθουσιάζεται (πράγμα που συμβαίνει ΠΑΝΤΑ).

Η υπερπροστατευτική, αν όχι κάπως αυταρχική μητέρα της Mei Lee, η Ming, μπλέκει συνεχώς στα πόδια της κόρης της—ό,τι χειρότερο, δηλαδή, μπορεί να συμβεί σε μια έφηβη. Το Πάντα στο Κόκκινο – σε σκηνοθεσία της Ντόμι Σι- έφτασε μέχρι τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων/animation απόλυτα δικαιολογημένα αφού πρόκειται για μια πρωτότυπη καλογραμμένη ιστορία που βάζει στο επίκεντρό της την αποδοχή της διαφορετικότητας με τρόπο βαθιά τρυφερό και νοσταλγικό. Θα ξεκινήσεις να την βλέπεις για τα παιδιά μα μετά την προβολή της θα της συστήσεις σε όλους τους φίλους σου γονείς και μη.

Φύγαμε (2020)

Τοποθετημένο στα προάστια ενός φανταστικού κόσμου, το «Φύγαμε», είναι μια animation ταινία της Disney και Pixar η οποία συστήνει στο κοινό δυο αδέλφια-ξωτικά που μπλέκονται σε μια απίθανη περιπέτεια για να ανακαλύψουν αν υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω.

Πίσω από την ταινία βρίσκουμε τον σκηνοθέτη Dan Scanlon και τον παραγωγό Kori Rae, υπεύθυνους για τους «Μπαμπούλες Πανεπιστήμιου» που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Το Φύγαμε είναι ένα ντελιριακό road trip που θα σου κεντρίσει την προσοχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο πλάνο, χάρη στην ευρηματική του σκηνοθεσία, το ατακαδόρικο σενάριο και τους αξιαγάπητους βασικούς ήρωες που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σου.

Free Guy (2021)

Ο Guy (Ryan Reynolds) είναι ένας ταμίας τράπεζας με απλή ζωή. Εκπέμπει θετικότητα και αισιοδοξία. Τον διακατέχει πάθος για τη ζωή, μέχρι που ανακαλύπτει πως δεν είναι παρά της εφεδρικός παίκτηςενός ιδιαίτερα βίαιου open-world videogame, του Free City. Ο Guy αποφασίζει να γίνει τηςρωας της δικής του ιστορίας, να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον ίδιο του τον κόσμο, προτού να είναι πολύ αργά. O τηςνοθέτης της ταινίας Shawn Levy προσπαθεί να παρουσιάσει μια κωμική εκδοχή του Truman Show και τα καταφέρνει παραπάνω από ικανοποιητικά. Παρά το γεγονός ότι η ταινία δεν διεκδικεί  δάφνες σινεφιλίας, είναι μια τίμια επιλογή για ποπκορνάτη οικογενειακή διασκέδαση.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (2021)

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά στον Αμαζόνιο με καπετάνιο τον πνευματώδη Frank Wolff (ο πολλά βαρύς The Rock ή Dwayne Johnson για τους φίλους) και την θαρραλέα ερευνήτρια Dr. Lily Houghton (η υπέρ-ταλαντούχα Emily Blunt) . Η Lily ταξιδεύει από το Λονδίνο στη ζούγκλα του Αμαζονίου, επιλέγοντας κατά τύχη τον Frank ως οδηγό, με την ετοιμόρροπη βάρκα του κι είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με απαράμιλλες θεραπευτικές ικανότητες, κρατώντας στα χέρια της τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της ιατρικής. Το απίθανο ντουέτο σε μια επική και απρόσμενη περιπέτεια, θα συναντήσει αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις, όλα κρυμμένα στην παραπλανητική ομορφιά του πλούσιου τροπικού δάσους. Καθώς όμως τα μυστικά του χαμένου δέντρου ξεδιπλώνονται, η ζωή της Lily και του Frank παίζεται κορώνα γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.

Σασπένς, ένταση, μυστήριο, διασκεδαστικοί διάλογοι και δύο πρωταγωνιστές που δεν περίμενες εξ όψεως να έχουν ταιριαστή χημεία κάνουν τις δύο ώρες και εννιά λεπτά που διαρκεί το ταινιάκι του Jaume Collet-Serra να περνούν νεράκι.

Eνκάντο: Ένας κόσμος μουσικός (2021)

Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μάντριγκαλ ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα, όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μάντριγκαλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας. Αγαπημένο παιδικό animation που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα πιτσιρίκια το τελευταίο διάστημα χάρη στην πολύ συγκινητική ιστορία του και τα υπέροχα τραγούδια του. Αν κάνεις το λάθος να θεωρήσεις ότι είναι μόνο για παιδιά θα προσπαθείς να συγκρατήσεις με δυσκολία τα δάκρυα σου. Αν τώρα σου θυμίζει κάτι η φωνή της πρωταγωνίστριας, δεν είναι άλλη από αυτή της Στέφανι Μπέατριζ (η bad-ass Ρόζα του Brooklyn Nine Nine).

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v