Τέλεια πρωτεϊνικά σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας

Αυτά τα σνακ είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε θερμίδες για να σας κρατούν χορτασμένους.

Τέλεια πρωτεϊνικά σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας

Τα υγιεινά, πλούσια σε πρωτεΐνες σνακ θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας αποτρέψουν από το να τσιμπολογάτε πολύ ανάμεσα στα γεύματα.

Είναι εύκολο να… τσακίσετε μπάρες δημητριακών ή τσιπς όταν το στομάχι σας παραπονιέται. Όμως, τα επεξεργασμένα σνακ που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να σας κάνουν να πεινάσετε περισσότερο.

Πιο έξυπνο είναι να επιλέγετε τρόφιμα και σνακ πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Η πρωτεΐνη έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Μια υγιεινή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες. Αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση των οστών, των μυών, των χόνδρων και του δέρματος, καθώς και για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλο το σώμα. Η πρωτεΐνη είναι επίσης σημαντική για τη διατήρηση της συγκέντρωσης.

Παράλληλα:

Σας δίνει ενέργεια

Βοηθά στον έλεγχο της πείνας

Αισθάνεστε πιο χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Χτίζει άλιπη μυϊκή μάζα

Η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες είναι οι καλύτερες επιλογές για σνακ. Με την πρωτεϊνη θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι όλη την ημέρα.

Η έλλειψη επαρκούς πρόσληψης φυτικών ινών είναι ένας άλλος λόγος για να ανησυχείτε. Οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες διευκολύνει την απώλεια βάρους, καθώς ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα και σας κρατά χορτάτους.

Ο συνδυασμός φυτικών ινών και πρωτεϊνών με λίγη ή καθόλου ζάχαρη μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Βοηθά επίσης στη μείωση των διακυμάνσεων του σακχάρου στο αίμα. Η πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης--συμπεριλαμβανομένων των οσπρίων, των ξηρών καρπών, των δημητριακών ολικής αλέσεως και των ψαριών--προσφέρει πρόσθετα διατροφικά οφέλη.

Τα σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Μπορείτε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε επιλέγοντας υγιεινές τροφές που παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, αλλά και που σας αρέσει να τρώτε. Θα αισθάνεστε λιγότερο πεινασμένοι αν τρώτε υγιεινά σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Αυτές είναι 10 επιλογές σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χαμηλές θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορείτε να απολαύσετε, ενώ παίζετε σε ένα online casino.

1. Βάφλες ολικής άλεσης με βατόμουρα

Σερβίρετε 1/4 φλιτζανιού φρέσκα βατόμουρα στην κορυφή μιας βάφλας ολικής άλεσης με πρωτεΐνες ορού γάλακτος. Τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχουν μόνο 80 θερμίδες.

2. Βούτυρο αμυγδάλου και φέτες μήλου

Απλώστε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου σε κάθε φέτα μήλου για να ικανοποιήσετε το γλυκό σας. Το βούτυρο αμυγδάλου είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Ε, μαγγάνιο και μαγνήσιο, καθώς και σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη βουτύρου ξηρών καρπών ή βούτυρο σπόρων.

3. Γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μούρα

Για να φτιάξετε ένα μικρό δοχείο κρεμώδους γιαουρτιού χωρίς λιπαρά, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Ωστόσο, οι αρωματισμένες εκδόσεις μπορεί να έχουν πολύ περισσότερη ζάχαρη, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα με τα διατροφικά στοιχεία.

4. Τοστ με βραστά αυγά

Τα αυγά αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, καθώς και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας. Προσθέστε μια φέτα βραστό αυγό σε φρυγανιές ολικής άλεσης και αλατίστε. Για επιπλέον θρέψη, προσθέστε φρέσκο baby σπανάκι και ένα κομμάτι ντομάτας.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ασπράδια αυγού με το μισό αγγλικό μάφιν ολικής άλεσης.

5. Χούμους και λαχανικά

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το χούμους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τα ωμά λαχανικά πικάντικα. Το χούμους, το οποίο παρασκευάζεται από πουρέ απόρεβίθια, παρέχει φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Ένα τέταρτο φλιτζανιού χούμους περιέχει πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης και τέσσερα γραμμάρια φυτικών ινών.

6. Μοτσαρέλα και κράκερς ολικής άλεσης

Συνδυάστε κράκερς ολικής άλεσης με μοτσαρέλα για ένα γρήγορο σνακ που μπορείτε να πάρετε εν κινήσει. Μια φέτα τυριού έχει επτά γραμμάρια πρωτεΐνης. Το τυρί αυτό είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για γερά οστά.

7. Σαλάτα τόνου με σέλινο

Για ένα χορταστικό σνακ, γεμίστε τρία στελέχη σέλινου και 1/3 φλιτζανιού κρεμώδη τονοσαλάτα με 1/3 φλιτζανιού. Το ωμό σέλινο περιέχει 10 θερμίδες ανά μίσχο και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνη C, β-καροτένιο, φλαβονοειδή και βιταμίνη C.

8. Τορτίγια με μαύρα φασόλια και τυρί κότατζ

Τα φασόλια είναι εξαιρετικά θρεπτικά και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Έχουν επίσης ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας, στη μείωση της χοληστερόλης, στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη μείωση των φλεγμονών και στη διατήρηση της υγείας σας. Για να φτιάξετε μια τορτίγια καλαμποκιού, ζεστάνετε τη στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο φούρνο. Προσθέστε τα φασόλια και το τυρί.

9. Τυλίξτε μαρούλι και γαλοπούλα

Για ένα σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες, τυλίξτε την αλμυρή γαλοπούλα σε τραγανό μαρούλι. Η γαλοπούλα είναι πολύ χορταστική και μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

10. Πικάντικο edamame ψημένο στο φούρνο

Το edamame, ένα είδος σόγιας, μπορεί να βγει από το κέλυφός του και να καταναλωθεί. Το Edamame μπορεί να βράσει με το κέλυφος του ή να μαγειρευτεί στον φούρνο μικροκυμάτων. Για να το κάνετε πικάντικο, ψήστε το edamame με ελαιόλαδο, σκόρδο, θαλασσινό αλάτι και αλεσμένο πιπέρι στο φούρνο. Σερβίρετε με σάλτσα σόγιας.

Το edamame παρέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και οκτώ γραμμάρια φυτικών ινών σε ένα φλιτζάνι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v