Τι παίζει με σκι αυτή την περίοδο;

Πήραμε σβάρνα τα χιονοδρομικά της χώρας για να μάθουμε πού μπορούμε τελοσπάντων ρε παιδιά να κάνουμε σκι αυτές τις μέρες.

Τι παίζει με σκι αυτή την περίοδο;

Τα χιόνια άργησαν να μας επισκεφτούν αυτή τη χρονιά ωστόσο τον Φλεβάρη από ό,τι φάνηκε, ήρθαν για να μείνουν. Κάπως έτσι λοιπόν αναζωπυρώθηκε σε πολλούς το ενδιαφέρον κι η καψούρα που έχουν με το σκι. Ξεκινήσαμε που λες να βγάζουμε τα χιονοπέδιλα από ντουλάπες, ντιβανομπάουλα και πατάρια και κάναμε φυσικά και τα νοητά σλάλομ μας πριν επισκεφτούμε τις χιονοπίστες της χώρας εκεί που πια έχει αφρατέψει για τα καλά το χιόνι. Χωρίς φόβο μην κουτρουβαλιαστούμε και με πάθος για να πετύχουμε και τις πιο δύσκολες πιρουέτες μάθαμε τα καθέκαστα για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στα χιονοδρομικά της χώρας.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Αδιαμφισβήτητα το κέντρο του Παρνασσού είναι από τα πλέον δημοφιλή της χώρας, ενώ βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών για τους περισσότερους Αθηναίους που το έχουν ταυτίσει με το ευγενές άθλημα του σκι.

Το κέντρο διαθέτει 23 πίστες (εκ των οποίων 4 mini αρχαρίων με baby lifts για να μπορεί να κάνει ο καθένας το χιονοδρομικό του ντεμπούτο), 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια, συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων. Οι καταβάσεις αρχίζουν από τα 2260μ. και φτάνουν έως τα 1640μ. υψόμετρο με το επιμέρους μήκος τους να κυμαίνεται από 300 μέτρα έως τέσσερα χιλιόμετρα, για όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Αν το λέει η περδικούλα σου κι έχεις εμπιστοσύνη στα χιονοπέδιλά σου, τότε μπορείς να δοκιμάσεις μια από τις εκτός πίστας “μαύρες” διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή-πολλή αδρεναλίνη να εκκρίνεται σε κάθε σου σλάλομ. Υπάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων από σκι μέχρι και snowboard πάντα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εκπαιδευτών.

Μπορείς να βρεις τον τιμοκατάλογο όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών εδώ

Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Άλλο ένα εξαιρετικά δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό των Καλαβρύτων το οποίο εδώ και χρόνια συγκεντρώνει σκιέρ από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό. 15 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό των Καλαβρύτων στα βορειανατολικά του Χελμού μάς υποδέχεται ένα υπερσύγχρονο κέντρο που καταλαμβάνει μια έκταση 1600 στρεμμάτων. Εδώ θα βρεις 8 αναβατήρες και 13 πίστες χιονοδρομίας, για κάθε βαθμό δυσκολίας, με συνολικό μήκος 25 χιλιομέτρων. Η βάση του χιονοδρομικού βρίσκεται σε υψόμετρο 1700 μέτρων, ενώ το ψηλότερο σημείο του είναι η Νεραϊδόραχη, σε υψόμετρο 2340 μέτρων. Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων μπορεί να περηφανεύεται για το μεγαλύτερο snowpark της χώρας, με εντυπωσιακά άλματα και εμπόδια που θα λατρέψεις όταν το επισκεφθείς.

Στη βάση των εγκαταστάσεων του υπάρχει κι ένα υπέροχο διαμορφωμένο πάρκο της Playmobil που θα αγαπήσουν τα κουκουλωμένα πιτσιρίκια. Στον χώρο υπάρχει πλήθος δραστηριοτήτων από σκι και snowboard μέχρι skybike, snowmobile και έλκυθρα για μικρούς και μεγάλους.

Εδώ μπορείς να βρεις και τον τιμοκατάλογο του χιονοδρομικού κέντρου

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου- Καρπενησίου

Το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου - Καρπενησίου απέχει 284 χλμ. από την Αθήνα, 78 χλμ. από την Λαμία, 368 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου, επομένως καταλαβαίνεις ότι προσελκύει επισκέπτες από όλη τη χώρα. Εδώ υπάρχουν συνολικά 5 αναβατήρες και 18 πίστες εκ των οποίων 4 είναι εκτός πίστας για τους τολμηρούς και πιο εξοι-σκι-ωμένους. και 2 για snowboard. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ το αγαπούν ιδιαίτερα αφού κρατά προσιτές τις τιμές του, ενώ έχει σχολή σκι, σαλέ για ζεστές σοκολάτες και Snow Bar με ανεβαστικές μουσικές για να κουνήσεις το κασκολοφορεμένο κορμάκι σου. Ιδανικό για να το συνδυάσεις με ένα road trip στην αγαπημένη Ευρυτανία προκειμένου να ανακαλύψεις τις ομορφιές της.

Τιμοκατάλογος εδώ

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια

17 χλμ μακριά από τη Νάουσα και 15χλμ μακριά από τον Άγιο Νικόλαο μπορείς να συναντήσεις ένα ακόμη εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο της χώρας που παραμένει ανοιχτό αυτή την περίοδο με πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας. Αν η καρδούλα σου και τα χιονοπέδιλά σου βαστάνε, τότε πρέπει να δοκιμάσεις και την πίστα δρόμου αντοχής (3,5 και 10 χιλιομέτρων αντίστοιχα). Το κέντρο διαθέτει 6 αναβατήρες (1 ενάεριο , 4 συρόμενους και 1 παιδικό για να μην φορτώσεις πάλι τα πιτσιρίκια στους παππούδες). Τα 3-5 Πηγάδια είναι ίσως το μοναδικό χιονοδρομικό της χώρας που έχει πολύ καλές υποδομές τεχνητής χιόνωσης για να μην ξεμένουν ποτέ από χιόνι οι πίστες του.

Τιμοκατάλογος εδώ

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Όσοι εξασκούν το άθλημα του σκι στη χώρα ξέρουν ότι η Βασιλίτσα συνήθως ανοίγει πρώτη ενώ κλείνει τελευταία, προσφέροντας στους επίδοξους σκιέρ τη μεγαλύτερη χιονο-σεζόν εντός των τειχών. Διαθέτει 7 αναβατήρες (2 εναέριους, 5 συρόμενους και 1 παιδικό για να μπουν από μικρά στα χιονοβάσανα) και 18 πίστες διαφόρων βαθμών δυσκολίας. Δύο εξ αυτών είναι μάλιστα Ολυμπιακών προδιαγραφών, γεγονός που αποδεικνύει και την ποιότητα των υπηρεσιών και εμπειριών που προσφέρονται. Αυτή την περίοδο μπορείς να μας δείξεις τις σκι και snowboard φιγούρες που έμαθες στην προπόνησή σου και να κάνεις άνετος/η τις χιονοβόλτες σου.

Ο τιμοκατάλογος θα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σου περί εισιτηρίων 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν

Άλλο ένα αγαπημένο χιονοδρομικό της Βόρειας Ελλάδος που βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας που αποτελεί σύνορο με τη Βόρεια Μακεδονία. Το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος της Ελλάδας κι έχει υψόμετρο στα 2524 μ. Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική κι όταν ο καιρός μας φερθεί καλά το βλέμμα μας μπορεί να φτάσει μέχρι τον Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου. Οι μακριές και φαρδιές πίστες του κέντρου είναι ιδανικές και για αρχάριους αφού δεν συναντάς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας γεγονός που καθιστούν ιδανικό το Καϊμακτσαλάν για να βελτιώσεις την τεχνική σου.  Πέρα από σκι και snowboard μπορείς να κάνεις και snowmobile και να παρκάρεις τα παιδιά στη διαμορφωμένη playland που υπάρχει στον χώρο ενόσω απολαμβάνεις τον ζεστό καφέ η το τσαγάκι σου.

Τιμοκατάλογος εδώ

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v