Οι ήρωες των ελληνικών σειρών που μας λείπουν

Ο Βλάσης, η Ντένη Μαρκορά, ο Χλαπάτσας και τα άλλα αγαπημένα μας τηλεοπτικά παιδιά που μας λείπουν πολύ.

Οι ήρωες των ελληνικών σειρών που μας λείπουν

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας κάποιες φορές νοσταλγούμε τα χρυσά χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης. Μιλάμε φυσικά για τη δεκαετία του 1990 τότε που η τηλεόραση έπαιζε χωρίς ιντερνετικό αντίπαλο και βρισκόταν στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα. Ήταν η περίοδος που παίχτηκαν στον τηλεοπτικό αέρα κάποιες από τις καλύτερες ελληνικές σειρές όλων των εποχών, χαρίζοντάς μας αγαπημένους ήρωες και ρεσιτάλ ατάκας, που έχουν memeοποιηθεί μέχρι και σήμερα. Αφορμή ψάχναμε όπως καταλαβαίνεις να θυμηθούμε τους αγαπημένους ήρωες εκείνης της όχι και τόσο μακρινής εποχής.

Ο Βλάσης από τους Απαράδεκτους

Ο Βλάσης Μπονάτσος υπήρξε ένα από τα πλέον ταλαντούχα πλάσματα που μας κράτησαν συντροφιά στην ελληνική τηλεόραση. Ο ρόλος του στους Απαράδεκτους μπήκε μια για πάντα στη βίβλο των καλύτερων τηλεοπτικών στιγμών της χώρας αφού ο γνωστός ηθοποιός, τραγουδιστής, παρουσιαστής και πάνω από όλα διασκεδαστής έγινε η επιτομή του κουλ και φαν τύπου που συγκατοικεί με τον κολλητό γκέι φίλο του, είναι αθεράπευτα γυναικάς, καλοφαγάς «πάμε για πεϊνιρλί στη Δροσιά;» και πετάει ατάκες με ρυθμό μυδραλιοβόλου «Φοβερό; Τρομερό; Πάρα πολύ ωραίο».

Ντένη Μαρκορά από τους Δύο Ξένους

Η Ντίνα Κώνστα πέθανε πέρυσι σε ηλικία 84 ετών αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό θέατρο αλλά και την τηλεόραση μέσα από την οποία αγαπήθηκε όσο λίγες γυναίκες ηθοποιοί. Ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά θα την συνοδεύει σε κάθε αναφορά του ονόματός της καθώς σφράγισε την τεράστια επιτυχία των πολύ-αγαπημένων δύο ξένων. Ρεσιτάλ ατάκας, δηλητηριώδες και πολύ καυστικό χιούμορ και μια αθεράπευτη αγάπη για την Πανάθα έκαναν την Ντένη Μαρκορά αναπόσπαστο κομμάτι της χρυσής εποχής της ιδιωτικής τηλεόρασης, χαρίζοντας μας μέχρι και σήμερα αμέτρητα ξεκαρδιστικά videos και memes. Η φράση «Μαρούσκα το εβίαν» παραμένει viral εδώ και 25 χρόνια συνεχώς κι αδιαλείπτως.

Ο Χλαπάτσας από της Ελλάδος τα Παιδιά

Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου είναι ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ελληνική τηλεόραση χάρη στον ρόλο του Χλαπάτσα που απογείωσε την επιτυχία της σειράς Της Ελλάδος τα Παιδιά. Μπορεί να τον αποκάλεσαν σιχαμερή σκουληκαντέρα, καλτσοφορεμένη σαρανταποδαρούσα, κατσαρίδα με μαγιό, γυμνοσάλιαγκα, πονηρό σκουλήκι, ποντικομαμή, σαλιγκάρι χωρίς κέλυφος, υβρίδιο, σαλαμάνδρα με μπούκλες, κροταλία με στολή όμως ο Χλαπάτσας δεν χαμπάριαζε στιγμή. Συνέχιζε να καταστρώνει τα προδοτικά σχέδια και τα πισώπλατα μαχαιρώματα του, φωνάζοντας «Θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε».

Ο Λάζαρος από το  Είσαι το Ταίρι μου

Ο Άρης Σερβετάλης έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στο Είσαι το Ταίρι μου χαρίζοντας μας έναν από τους πιο Badass τηλεοπτικούς ρόλους ever. Ο Λάζαρος ή Τιραμόλα ή Δράκος και για τους φίλους χαμένο κορμί συγκατοικούσε με τον Γρηγόρη και του έκανε τη ζωή δύσκολη με τις φάρσες του αλλά και τις λαμογιές του. Συχνά πυκνά εξομολογούταν τους καημούς και τις ανησυχίες του στον Μήτσο το κατοικίδιο ιγκουάνα του κι άφηνε ξέπλεκη την κόκκινη μοϊκάνα του. Δούλευε στου Ξαπλώπουλου και έδινε εξαιρετικές οδηγίες για το πώς μπορείς να φτάσεις στην Αυστραλία χωρίς αεροπλάνο.

Η Σωσώ από τα Εγκλήματα

Η Καίτη Κωνσταντίνου άφησε παρακαταθήκη στο φιλοθεάμον κοινό τον ρόλο της Σωσώς στην καλύτερη μαύρη κωμωδία που είχαμε την τύχη να δούμε στην ελληνική τηλεόραση. Τα Εγκλήματα καταφέρνουν ακόμη και σήμερα σχεδόν 25 χρόνια μετά την πρώτη προβολή τους να μας κάνουν να γελάμε μέχρι δακρύων κι η Σωσώ με το κατάμαυρο χιούμορ της και τις δαιμόνιες ατάκες της είναι βασική υπαίτια για αυτό. Τα Χριστούγεννα χιόνιζε έτσι λίγο για το κακό και τραγουδούσε «Χιόνια στο Καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό» ενώ μοίραζε προσβολές σε όλους τους γύρω της. Στον ελεύθερο  της χρόνο κατάστρωνε σχέδια δολοφονίας του άντρα της και της ερωμένης του.

Η Ασπασία από το Ντόλτσε Βίτα

Η «ψυχοκόρη» στο σπίτι της Όλγας και της Χριστίνας Μαρκάτου ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ακόμη και σήμερα το Ντόλτσε Βίτα βλέπεται πολύ ευχάριστα με τους τηλεθεατές να ξεσπούν σε γέλια με κάθε ατάκα της Μαρίας Καβογιάννη. Η Ασπασία πετσόκοβε με τα λόγια της κάθε συνομιλητή της, ενώ έψαχνε να βρει απεγνωσμένα γαμπρό χωρίς να της κάθεται η μεγάλη καψούρα της που δεν ήταν άλλος από τον Αντώνη (τον ρόλο του οποίου ερμήνευε ο Θανάσης Ευθυμιάδης). Η σκηνή με το γιαούρτι κι η προσπάθειά της να μιλήσει ιταλικά σε ένα ακόμη αμόρε της Ντορίτας σκαρφαλώνουν με άνεση στην κορυφή των Best of της.

Ο Ντίμης Τσιμισκής Χόφμαν στους Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη

Γιος της Εριέτας Ζαΐμη και ιδιοκτήτης του κτιρίου που στεγάζονται αυτές οι πρότυπες γυναικείες φυλακές, ο Ντίμης Τσιμισκής Χόφμαν ήταν ξεκάθαρα το ανδρικό alter ego της Ντένης Μαρκορά. Το ίδιο δηλητηριώδες χιούμορ, οι ευρηματικές ατάκες σε συνδυασμό με το κύρος, τη γοητεία και το εκκεντρικό του λουκ έκαναν τον Ντίμη Τσιμισκή Χόφμαν έναν από τους πλέον αγαπημένους τηλεοπτικούς ρόλους των τελευταίων ετών. Η ατάκα του «Λίλα, να συνεχιστεί η παρακμή συνοψίζει όσα συμβαίνουν στον πλανήτη Ελλάδα τα χρόνια της νεότερης ιστορίας του.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v