Σε Γκάζι, Μοναστηράκι και Πετράλωνα φτιάχνονται τα καλύτερα κοκτέιλ

Τρεις γειτονιές… να τις πιείς στο ποτήρι, φτιάχνουν και σερβίρουν μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας. Σημείωσε τις διευθύνσεις τις σωστές, τις μερακλίδικες.
Σε Γκάζι, Μοναστηράκι και Πετράλωνα φτιάχνονται τα καλύτερα κοκτέιλ
Τρεις γειτονιές, τρεις κοκτεϊλικοί παράδεισοι. Πήραμε τους δρόμους από τα Πετράλωνα ως το Γκάζι και από εκεί στο Μοναστηράκι, ήπιαμε τον Βόσπορο χτυπημένο στο σέικερ και σου φτιάξαμε την απόλυτη μπαρ-ο-λίστα για τις καλοκαιρινές βραδιές σου. Κράτα σημειώσεις.

Στα Πετράλωνα…

To Upupa Epops (Αλκμήνης 7) δεν έχει μόνο μια από τις ομορφότερες –και πιο πληθωρικές– αυλές της Αθήνας, φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ σαν το L’ Amour με ρούμι, βασιλικό, φραγκόσυκο και κανέλα ή το Hey Bartender με τεκίλα, μάνγκο, λάιμ, κεράσι και σπιτικό σιρόπι τσίλι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.



Το Rudu (Ευάδνης 1) παίζει τις πιο γκρουβάτες μουσικές της γειτονιάς του, και τις ταιριάζει με εξαιρετικά κοκτέιλ σαν το Siamese Dream με τζιν, αγγούρι, δενδρολίβανο και φρέσκο λάιμ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7,50€.

Η αγάπη μας για το Σπιρτόκουτο (Κειριαδών 15) μετρά πλέον δεκαετίες, και ένας λόγος για αυτό είναι και οι αλκοολούχες δημιουργίες του που περιλαμβάνουν μικρά αριστουργήματα σαν το Πάσσιον Λίτσι με τζιν, φρούτα του δάσους και λικέρ λίτσι. Είναι βέβαια και οι ροκίζουσες μουσικές του, και η πάντα χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και οι καλές τιμές του –τα κοκτέιλ ξεκινούν από μόνο 6€.

Στην κουκλίστικη αυλή του Κύριου Χου (Υπερίωνος 1) με το πάτωμα-σκακιέρα και την ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας τα καλοκαιρινά μας βράδια ξεκινούν με Deep Purple με μαστίχα, λευκό κρασί, μαρμελάδα μύρτιλλο και λάιμ και Gin ginger με τζιν, σιρόπι ginger, Triple Sec, και πουρέ passion fruit. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7,50€.



Η Τζένγκα (Κειριαδών 38) που παίζει επίσης indie και ροκ μουσικές έχει επίσης ένα μικρό αλλά δελεαστικότατο μενού με προτάσεις όπως το My Drunken Apple Pie με βότκα, χυμό μήλο, λεμόνι, τριπλ σεκ και σιρόπι καραμέλα και το Red Hot Mojito με λευκό ρούμι, τσίλι, πουρέ από red berries, λάιμ και δυόσμο. Τιμές από 6,50€.

Στο Μοναστηράκι…

Θα ξεκινήσουμε όπως περιμένεις, από το χιλιοβραβευμένο Baba au Rum (Κλειτίου 6) που φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ όχι της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Γης. Ο κατάλογος είναι τεράστιος και αναλυτικότατος, όρεξη να ‘χεις να διαβάζεις. Το δικό μας αγαπημένο παραμένει όσα χρόνια και αν περάσουν το Spicy Baba με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, μούρα και λάιμ. Οι τιμές τους ξεκινούν από 8€.

Το Anglais (Κηρυκείου 6) έχει μια από τις ωραιότερες ταράτσες της Αθήνας, φανταστική θέα στην Ακρόπολη, και κοκτέιλ που περιλαμβάνουν το Midsummer Night’s Dream με τεκίλα, μάνγκο και ταμπάσκο, και το The Crinoline με τζιν, τόνικ, φράουλα και λεμόνι. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 9€.



To Buena Vista Social Bar (Αγίου Φιλίππου 7) έχει επίσης μια πανέμορφη ταράτσα, παίζει σε πιο λάτιν ρυθμούς και μας σερβίρει αριστουργηματικά κοκτέιλ σαν το Down in Mexico με τεκίλα, ροδάκινο, νέκταρ αγαύης, και cranberry, ή το Cuba Boca με ρούμι, μάνγκο και cordial από καρπούζι και cranberry. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.

Στο Γκάζι…

Το The Place (Τριπτολέμου 26) έχει ίσως την πιο ενδιαφέρουσα αυλή της γειτονιάς του, και κοκτεϊλ-ο-προτάσεις που περιλαμβάνουν το Straw-Mat με βότκα, φράουλες, αγγούρι και λάιμ και το Fig-Mat με τζιν, passion fruit και σύκο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Το Bios (Πειραιώς 84) εκτός του ότι είναι πάντα το Bios, και του ότι έχει μια από τις πιο κουλ ταράτσες της Αθήνας, διαθέτει και μια ωραιότατη λίστα tiki κοκτέιλ με φρουτώδη χαρακτήρα, όπως το Exotica Italiana με coconut rum, amaretto, λικέρ καρύδας, ανανά και λάιμ. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.



Το Momix (Βουτάδων 36) που μετακόμισε πρόσφατα από τις παρυφές του Μεταξουργείου στο downtown Γκάζι, έχει πάει ως γνωστόν τα κοκτέιλ σε άλλο επίπεδο, παίζοντας με τους κανόνες της μοριακής γαστρονομίας. Ό,τι και να δοκιμάσεις είναι ένα μικρό αριστούργημα που δεν έχεις ξαναπιεί, αλλά αν επιμένεις για συστάσεις θα σταθούμε στο Dolce Vita με ρούμι, μαγειρεμένο κρασί με κανέλα και αγριοφράουλα, και στο Black Tuesday με ουίσκι Jameson, μαύρο τσάι, βανίλια, μαρμελάδα μούρων και εσπεριδοειδή. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v