Τα φτηνότερα κοκτέιλ πίνονται στο σπίτι

Δεν χρειάζεσαι πολλά για να απολαύσεις το τέλειο κοκτέιλ. Μόνο καλή παρέα, ένα ευρύχωρο μπαλκόνι, και τις συνταγές μας.
Τα φτηνότερα κοκτέιλ πίνονται στο σπίτι
Να είναι καλοκαίρι και να μην μπορείς να το απολαύσεις όπως θέλεις επειδή οι λογαριασμοί έχουν φτάσει στον θεό, είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες της ζωής. Επειδή όμως οι δύσκολοι καιροί σηκώνουν δραστικές λύσεις, τις καλοκαιρινές κοκτεϊλοβραδιές δεν θα μας τις στερήσει κανείς. Μάζεψε την παρέα, κανονίστε να βρεθείτε στο σπίτι όποιου έχει το μεγαλύτερο μπαλκόνι/ κήπο/ αυλή/ ταράτσα, βάλτε ρεφενέ τα ποτά, κι εμείς βάζουμε τις συνταγές για τέλεια καλοκαιρινά κοκτέιλ που δεν θα σας κοστίσουν ούτε το ένα δέκατο του να τα πίνατε έξω. (Εκτός αν πιείτε ένα ο καθένας. Σε αυτή την περίπτωση θα σας κοστίσουν περίπου τα μισά. Και πάλι, δεν το λες και άσχημα).

Cuba Libre

Υλικά:
Ρούμι, lime, Coca Cola

Εκτέλεση:
Ναι, είναι το απλούστερο κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις. Ποιος όμως είπε ότι πρέπει να είναι πολύπλοκο για να είναι απολαυστικό; Βάλε πάγο σε ένα ποτήρι, πρόσθεσε ρούμι μέχρι λίγο πριν τη μέση, στίψε μία φέτα lime, και συμπλήρωσε το υπόλοιπο με Coca Cola (κατά προτίμηση zero, ταιριάζει καλύτερα και αποφεύγεις περιττές θερμίδες καλοκαιριάτικα).

Μοχίτο

Υλικά:
Ρούμι, φρέσκος δυόσμος, lime, ζάχαρη καστανή, σόδα

Εκτέλεση:
Συνεχίζουμε κλασικά και καλοκαιρινά, με άλλο ένα πανεύκολο στην παρασκευή του κοκτέιλ: Βάζεις μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα ψηλό ποτήρι, προσθέτεις 5-6 φυλλαράκια δυόσμου και μια-δυο φέτες lime, και τα πιέζεις όλα μεταξύ τους με ένα γουδοχέρι. Προσθέτεις πάγο, ρούμι μέχρι τη μέση του ποτηριού και συμπληρώνεις το υπόλοιπο με σόδα.

Cosmopolitan

Υλικά:
Βότκα, Cointreau (ή Grand Marnier, ή Triple Sec, όποιο έχετε εύκαιρο ή βρείτε φτηνότερο), στυμμένο lime, χυμός cranberry

Εκτέλεση:
Το θρυλικό ροζ κοκτέιλ του Sex & the City ταιριάζει γάντι με το καλοκαίρι. Θα χρειαστείς ένα shaker για να χτυπήσεις όλα τα υλικά, μαζί με πάγο. Για κάθε ένα κοκτέιλ που φτιάχνεις, μετράς μία μεζούρα (αυτό το ποτηράκι που έχει μαζί το shaker, ή αν δεν έχεις ένα σφηνοπότηρο) Cointreau, δύο μεζούρες βότκα, μία μεζούρα χυμό lime και δύο μεζούρες χυμό cranberry. Τα χτυπάς όλα μαζί με πάγο, και σουρώνεις σε ποτήρια της Μαργαρίτας.

Caipirinha, αλλά με ρακή

Υλικά:
Ρακή, ζάχαρη, lime, σόδα

Εκτέλεση:
Δεν θα το πιστεύεις, μέχρι να το δοκιμάσεις, αλλά αυτό το κοκτέιλ είναι καταπληκτικό, δεν σου το προτείνουμε δηλαδή μόνο επειδή θα σου βγει πάμφθηνο. Η διαδικασία είναι η ίδια σαν να φτιάχνεις καϊπιρίνια: Σε κοντόχοντρο ποτήρι, βάζεις δυόμιση κουταλιές καστανή ζάχαρη και δυο-τρία κομμάτια lime, τα χτυπάς με ένα γουδοχέρι, και προσθέτεις τριμμένο πάγο. Συμπληρώνεις μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω σόδα, και γεμίζεις το υπόλοιπο με ρακή.

Duck Sparrow

Υλικά:
Ρούμι, Southern Comfort, χυμός μήλου, φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, ginger ale

Εκτέλεση:
Γλυκοκαυτερό και άκρως καλοκαιρινό, το Duck Sparrow χρειάζεται shaker, αλλά εδώ τελειώνει και η δυσκολία του. Για κάθε ένα κοκτέιλ που θα φτιάξεις, χτυπάς στο shaker μαζί με πάγο δύο μεζούρες ρούμι, μία μεζούρα Southern, δύο μεζούρες χυμό μήλου και λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ. Σουρώνεις (εκτός αν σου αρέσει να μασάς τα τρίμματα του τζίντζερ) σε ψηλό ποτήρι, και συμπληρώνεις το υπόλοιπο με ginger ale.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v