Αυτά είναι τα καλύτερα κοκτέιλ στα Πετράλωνα

Κάναμε τα Πετράλωνα… Άνω-Κάτω, για να σου βρούμε τα καλύτερα κοκτέιλ στα ωραιότερα μπαράκια τους. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Αυτά είναι τα καλύτερα κοκτέιλ στα Πετράλωνα

Μπορεί να φημίζονται πρωτίστως για τα μεζεδοπωλεία και τα ταβερνάκια τους, τα Πετράλωνα όμως αποκτούν ολοένα και περισσότερα ενδιαφέροντα μπαράκια, που μιξάρουν σπουδαία κοκτέιλ πίσω από τις μπάρες τους. Κι αν δεν μας πιστεύεις, αρκεί να σου πούμε πως το σχετικά νεοαφιχθέν Line έκανε φέτος το ντεμπούτο του στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, ανεβάζοντας τον αριθμό των αθηναϊκών διευθύνσεων στις τρεις (μαζί με τα Baba au Rum και Clumsies που φιγουράρουν εκεί σταθερά εδώ και χρόνια). Για να μην χαθείς, λοιπόν, μέσα στην πληθώρα επιλογών, σου φτιάξαμε μια μικρή, άτυπη λίστα με τα κοκτέιλ που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς στη γειτονιά.

Το Porn Star του Line, με 42 Below Vodka, βανίλια, beurre noisette bitter, passion fruit και 3 Cent Tonic. Κι επειδή το new entry μας στα καλύτερα μπαρ του κόσμου αξίζει ειδική μεταχείριση, ένα ακόμα: Το Paloma με τεκίλα Cazadores Blanco, τζίντζερ, λεμονόχορτο και 3 Cent Grapefruit soda. Οι τιμές τους, στα 10€.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Line Athens (@line.athens)

Το αριστούργημα του Upupa Epops (που φτιάχνει πολλά εξαιρετικά κοκτέιλ, οπότε ο ανταγωνισμός είναι σοβαρός) που λέγεται Hot Obsession, με Don Julio blend, mezcal, ελαιοσάκχαρα, μάνγκο μαγειρεμένο με σπιτικό σιρόπι τσίλι και πορτοκάλι. Η τιμή του στα 10€ (αλλά θα βρεις κι άλλα, στα 8,50-9€, όπως το Gold Limit με Tanqueray gin και πεπόνι αρωματισμένο με λευκή σοκολάτα).

Το Spicy Tai του Κύριου Χου, με ρούμι, σιρόπι τζίντζερ, triple sec, Caribbean pineapple, λάιμ και chili pepper. Και ειδική μνεία στη σταθερή εδώ και μια δεκαετία αξία του Deep Purple, με μαστίχα, λευκό κρασί, μαρμελάδα blueberry και λάιμ. Αμφότερα στα 8€.

Το Rude & Raw του Rudu που καίει καρδιές: Ρούμι, τζίντζερ, μέλι και βασιλικός φτιάχνουν την ολόδική μας, μεσογειακή εκδοχή του Μοχίτο. Η τιμή του στα 8€.

Και τέλος, το Zombie του Επί της Δεξαμενής, που μπορεί να σε εκπλήσσει να το βλέπεις ανάμεσα σε τόσα signature κοκτέιλ, είναι όμως ένα από τα καλύτερα Zombie της Αθήνας, οπότε δεν γινόταν να μην το αναφέρουμε. Τέσσερα ρούμια, ανανάς, λάιμ και ροζ γκρέιπφρουτ, σε μια εκτέλεση τόσο άψογη που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι νόμιζες πως ήξερες για αυτό το σούπερ δημοφιλές κοκτέιλ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v