Λατρεμένα κοκτεϊλάδικα για το φετινό ρεβεγιόν

Η αυγή του 2023 θα μας βρει σε κάποια από τα πιο λατρεμένα μπαράκια της πόλης, να πίνουμε κοκτεϊλάρες, καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά.

Λατρεμένα κοκτεϊλάδικα για το φετινό ρεβεγιόν

Το 2022 μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες και η μόνη ευχή που γυρνά στο μυαλό μας είναι το 2023 να μας φερθεί καλύτερα γιατί γκώσαμε τα τελευταία χρόνια με πανδημίες, κρίση, ενεργειακή φτώχεια, πολέμους στην Ευρώπη κι άλλα τέτοια καθόλου ευχάριστα. Για αυτόν τον λόγο οπλιζόμαστε με αισιοδοξία, σενιαριζόμαστε και φοράμε τα καλά μας γιατί αυτό το ρεβεγιόν θα ΄ναι δικό σου και δικό μας. Πιάνουμε θέση λοιπόν σε κάποια από τα καλύτερα μπαράκια της πόλης και σε περιμένουμε να τσουγκρίσουμε τις κοκτεϊλάρες μας.                          

Abstract Athens

Αρκτίνου 10, Παγκράτι, τηλ.: 6941611619

Παγκρατάρα και αξέχαστα ρεβεγιόν πάνε πακέτο για αυτό κι εμείς κατευθυνόμαστε πρόσω ολοταχώς στο Abstract που σερβίρει συναρπαστικά κοκτέιλ με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου, γνώριμου από το χαλανδριώτικο 9Βήτα. Οι επιλογές πολλές μα η καρδούλα μας θα έχει πάντα χώρο για την Splatter Margarita, με την τεκίλα της να παντρεύεται με ένα κόρντιαλ από τσίλι, αλάτι, κλωνάρια από κόλιανδρο, σόγια και παστά εσπεριδοειδή, ενώ στο χείλος του ποτηριού αντί για το κλασικό αλάτι συναντάμε ένα αλμυρό γλάσο από καπνιστά παντζάρια, lime, ζάχαρη και αλάτι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Grasshoppers

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, 210 9340708

Από την μια κουλ αθηναϊκή πιάτσα –αυτή του Παγκρατίου- στην άλλη –αυτή του Νέου Κόσμου ντε- μιας και οι κοκτεϊλάρες ποτέ δεν σταματούν ειδικά αν αράζεις στο Grasshopers. H γειτονιά πίσω από τη Στέγη ζει το τελευταίο διάστημα μεγάλες στιγμές χάρη σε Ultra- hyped μπαράκια όπως το Grasshopers από την μπάρα του οποίου ξεκινούν κάποια από τα πλέον ευφάνταστα κοκτέιλ της φάσης. Εμείς στηρίζουμε φανατικά το Fervid με βάση το μεσκάλ, με raspberry, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι, bitters και αλάτι αλλά και το τροπικό Sappy με ρούμι, μπανάνα, ανανά και bitters. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Drunk Sinatra

Θησέως 16, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ. 2103313733

Ένα όνομα, μια ιστορία το Drunk Sinatra έχει βάλει πια φαρδιά, πλατιά την υπογραφή του στην αθηναϊκή νυχτερινή ζωή χάρη στις spirits και κοκτειλάτες επιλογές του καταλόγου του, που ευθύνονται εν πολλοίς για τον καλό χαμό που γίνεται στα τραπεζάκια του. Το ρεβεγιόν μοιάζει ιδανική επιλογή για να κατηφορίσουμε στην αγαπημένη γειτονιά της Θησέως και να πιούμε μια Funky Margarita με επίγευση κερασιού και αλατισμένο τσάι matcha, ενώ το πάρτι ποτέ δεν σταματά χάρη στις μουσικές που αντηχούν από άκρη σε άκρη σε όλο το Drunk Sinatra. Οι τιμές για τα κλασικά κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, τα signature στα 9€-10€.

Tiki Bar

Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ. 21 0923 6908

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα για αυτό και το Tiki Bar μαζεύει όλο τον καλό κόσμο της Αθήνας, ανεξαρτήτως εποχής. Οι καλαμιές στη μπάρα, οι ψάθες, τα αναρριχώμενα φυτά, κι η υπόλοιπη εξωτική διακόσμηση δίνουν την απαραίτητη essence Καραϊβικής που έχουμε ανάγκη, ταξιδεύοντας μας συγχρόνως στα ανέμελα 50s και 60s, συνοδεία αντίστοιχων μουσικών. Εδώ θα βρεις τη μεγαλύτερη λίστα κοκτέιλ, η οποία έχει κατατάξει το Τiki σε μια από τις πρώτες θέσεις με τα πιο αναγνωρίσιμα κοκτέιλ bar της Αθήνας, με τις τιμές τους να ξεκινούν από τα 8€.

Baba au Rum

Κλειτίου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 2117109140

Η φήμη του Baba Au Rum ξεπερνά πια το όνομά του, μιας και θα το βρεις στις λίστες με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Διόλου τυχαία λοιπόν η κοσμοσυρροή στην Κλειτίου, μιας και πλήθος θαμώνων περιμένει να δοκιμάσει τις κοκτεϊλάτες δημιουργίες των mixologists του Baba Au Rum. Εμείς παραμένουμε μεγάλοι φαν του De Stijl Silver Fizz με αρωματικό μπράντι, κόκκινο βερμούτ και μούρα, αλλά και του Bloody Baba με φρέσκια ντομάτα, σέλερι, λεμόνι, τσίλι, μεσκάλ και βότκα. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

 

Bartesera

Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805

Η Στοά της Πραξιτέλους έχει γίνει σημείο συνάντησης για όλους εκείνους που αναζητούν λίγο από το κρυμμένο hype της πόλης. Το Bartesera είναι ένα από τα στέκια που ξεχειμωνιάζει όλη η Αθήνα για αυτό επιβάλλεται μια ρεβεγιονάτη επίσκεψη στα μέρη του.

Η ιαχή βάλε να πιούμε ένα Αna Azucar με μπλεντ από Brugal-Cachacha, banana orgeat curd και καραμέλα ή ένα Ma Dame Mandane με Finlandia vodka strawberry infused, τσίλι, αγαύη, fee foam bitters και Gentlemen’s soda, θα ηχεί σε κάθε γωνιά του Bartesera δικαιολογημένα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 10€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v