Τα μπαρ που θα πιείς κοκτέιλ με 7€ ή και λιγότερο

Περιδιαβαίνουμε στις πιάτσες της πόλης και κατεβάζουμε κοκτέιλ που γλυκαίνουν τον ουρανίσκο χωρίς να καίνε την τσέπη μας.

Τα μπαρ που θα πιείς κοκτέιλ με 7€ ή και λιγότερο

Αρχές του μήνα, έχεις δώσει μισό μεροκάματο για το ρεύμα και άλλο μισό για το ενοίκιο. Τέλος του μήνα έχεις μείνει με πανί με πανί σχεδόν. Και στις δύο περιπτώσεις, σου αξίζει να πιείς ένα ρημαδο-κοκτέιλ.

Μα πού να πας όταν όλα έχουν από 8€ και πάνω;

Όλα; Όχι κι όλα, σου βρήκαμε τα πιο οικονομικά της πόλης. Γιατί έτσι σου αξίζει.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1380

Φύεται εδώ και χρόνια στα Εξάρχεια και σερβίρει καλοφτιαγμένα και σούπερ οικονομικά κοκτέιλ, σε μεγάλη ποικιλία, ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς. Σταθερή αξία και αγαπημένη η μαργαρίτα φράουλα (ή απλή) κοστίζει μόλις 5,5€, ενώ εξίσου ενδιαφέρον το Hattori Hanzo με τζιν, λάιμ, πράσινο μήλο και βασιλικό στα 6€. Τα υπόλοιπα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€ και φτάνουν μέχρι τα 10€, για ένα πληθωρικό και μεθυστικό Zombie. Οι μουσικές κεφάτες, ανεξαρτήτως ημέρας.

AlcoHole

Ελβετίας 21, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 3046 3934

Πώς είπατε; Ανοικτό και τον χειμώνα; Αμέ. Το αγαπημένο take away της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει να σερβίρει φτηνά κοκτέιλ μέχρι να ξανακάνει καλοκαίρι, γιατί μπορεί. Αρπάζουμε λοιπόν την ευκαιρία, και πίνουμε με μόλις 5€ ωραίες δημιουργίες με βάση διάφορα spirits, όπως το Bramble με Grenalls τζιν, liquer μούρο, πουρέ μούρο, σιρόπι ζάχαρης και φρέσκο λεμόνι ή το Thai Tommy`s με τεκίλα Rooster blanco, φρέσκο lime, σιρόπι αγαύης, σιρόπι ginger και σιρόπι chili.

Tyco

Δες τις διευθύνσεις εδώ 

Ξεκίνησε από το κέντρο με τη λογική του χεράτου κοκτέιλ και σύντομα επεκτάθηκε σε κάθε γωνιά της Αττικής. Το Tyco παίζει ωραίες μουσικές, και ετοιμάζει καθημερινά (και σε ντελίβερι) μερακλίδικα κοκτέιλ στα 7€. Δοκίμασε το Meloncholia με Pampero based rum blend, πεπόνι, coconut cream και κίτρο, ή το Don't Call Me Baby με Gordons gin, λικέρ μαστίχα, φράουλα, βασιλικό, κίτρο και μέλι.

Luxus

Βαλτετσίου 27, Εξάρχεια, τηλ: 213 0047353

Επιστροφή στα Εξάρχεια, για από τα παλαιότερα μπαράκια της περιοχής και ταυτόχρονα ένα από τα πιο φιλικά, οικονομικά και τίμια ποτάδικα του κέντρου. Εδώ κάθε Πέμπτη είναι happy day, με όλα τα κοκτέιλ στα 5€, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες οι τιμές τους κυμαίνονται στα νορμάλ 7-8€ έκαστο. Δοκίμασε το Brownskin Gal, με παλαιωμένο ρούμι, τζίντζερ, passion fruit και λάιμ και το El Floridita με ρούμι, φρέσκο γκρέιπφρουτ, μαρασκίνο, λάιμ και σιρόπι ζάχαρης.

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, Παγκράτι, τηλ: 210 7019530

Συνώνυμο της κοκτεϊλοποσίας στο Παγκράτι, το συμπαθέστατο αυτό μπαράκι φτιάχνει κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα που είναι χάρμα ουρανίσκων και έχει έναν πανέμορφο εσωτερικό χώρο για cosy σκηνικά. Εδώ τα κοκτέιλ ξεκινούν από 5€ και περιλαμβάνουν επιλογές όπως το Strawberry Hill με κρασί, φράουλες και μαστίχα, το Toxicana με δύο είδη πεπονιού, ρακί και μέντα και το Bubblestar, με ούζο, τσιχλόφουσκα και αρμπαρόριζα.

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689

Αγαπημένο μπαρ των Πετραλώνων, το ΣΠΡΤΚ για τους φίλους, έχει διακόσμηση που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, παίζει μουσικάρες που κινούνται σε όλο το φάσμα του indie, και έχει και εξαιρετικές τιμές στα κοκτέιλ του. Εδώ θα δημιουργίες που ξεκινούν από 7€, όπως το Πάσσιον Λίτσι με τζιν, φρούτα του δάσους και λικέρ λίτσι ή το ζεστό Γκλουβάϊν με τεντούρα, δίκταμο και κόκκινο κρασί. Σερβίρει επίσης, καφεδάκι και επιτραπέζιο από νωρίς το πρωί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v