Πού πίνουμε φτηνά κοκτέιλ και ποτά στα Βόρεια Προάστια;

Ξέχνα την φήμη των τσιμπημένων τιμών που συνοδεύει τον αθηναϊκό βορρά, και έλα να τα πιούμε σε αγαπημένα μπαράκια που δεν χρεώνουν 12€ το μοχίτο.

Πού πίνουμε φτηνά κοκτέιλ και ποτά στα Βόρεια Προάστια;

Ναι ναι, το ξέρουμε πως τα κλισέ βγαίνουν για κάποιο λόγο, και οι τσιμπημένες τιμές των βορείων προαστίων δεν είναι κανένας αστικός μύθος. Όμως, μεγάλο όμως, τα κλισέ έχουν και το άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα, να μην ισχύουν καθολικά και απόλυτα. Για του λόγου μας το αληθές, σου συγκεντρώσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας μπαρ που, παρότι βρίσκονται στον αθηναϊκό βορρά, έχουν τιμές κέντρου –ενίοτε και βγάλε.

Το Bootleg του Χολαργού (Φανερωμένης 8) είναι μονίμως κεφάτο, και μονίμως γεμάτο κόσμο που το αγαπάει για τις ωραίες του μουσικές και το socializing που συμβαίνει στο εσωτερικό του όσο η νύχτα προχωρά. Θα το βρεις ανοιχτό από νωρίς για café, brunch και λοιπά τσιμπολογήματα μέχρι αργά για ποτά (από 7,50€) και κοκτέιλ (από 8€, αλλά υπάρχει και η Sangria Spritz με λευκό κρασί, lime, ανανά, βερύκοκο, ροδάκινο και σόδα στα 5,50€).

Η Κόκκινη Σβούρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας στέκια στο Χαλάνδρι (Αγίου Γεωργίου 17). Στο γλυκύτατο, παρεΐστικο εσωτερικό της, αλλά και στην χαριτωμένη αυλή τις μέρες που η ψύχρα το επιτρέπει, ακούμε ωραίες indie μουσικές και πίνουμε κοκτέιλ σαν το Rabbit’s Foot, με βερμούτ τριαντάφυλλο, μαστίχα και πορτοκάλι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 7€, όπως και για το απλό ποτό.

Το Mosaic (Ρωμανού Μελωδού 7) είναι κρυμμένο σε ένα μυστικό πεζοδρομάκι όχι μακριά από την πλατεία του Χαλανδρίου, και τόσο ατμοσφαιρικό λες και ξεπήδησε από σκηνή γαλλικής ταινίας. Παίζει ωραίες jazzy και world μουσικές, φιλοξενεί και guest DJs πολλά βράδια στα decks, και έχει σούπερ τιμές, όχι μόνο για τα δεδομένα της γειτονιάς του, αλλά γενικώς: Σκέψου Zombie στα 8€, και απλά ποτά στα 6€. Θα το βρεις ανοιχτό από το πρωί για καφεδάκι (ελληνικό στη χόβολη, μεταξύ άλλων) και για σούπερ brunch τα Σαββατοκύριακα.

Το μαρουσιώτικο The Edge (Διονύσου 9) κι αν είναι ροκ μην το φοβάσαι, γιατί εκτός του ότι παίζει μουσικάρες που κινούνται σε όλο το φάσμα της ροκ, έχει πάμφθηνα ποτά (από 5€) και έναν σούπερ παρεΐστικο χώρο, με ξύλινα τραπεζάκια και πέτρινους τοίχους τους οποίους στολίζουν αφίσες και εξώφυλλα δίσκων –δε σου λέμε ποιου είδους, να το μαντέψεις μόνος/η σου.

Το Django της Κηφισιάς (Δροσίνη 5) που γιόρτασε πριν από λίγες μέρες τα τέταρτα γενέθλιά του αγαπάει και δεν το κρύβει, εκτός από τον Κουέντιν Ταραντίνο, και την σύγχρονη ροκ, την punk, το indie και όλα εκείνα τα είδη μουσικής που φτιάχνουν αποδεδειγμένα το κέφι άμα τη εμφανίσει. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα πολλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ του στα 9€.

Το El Rey Alobar στο Χαλάνδρι (Θουκυδίδου 7) είναι φημισμένο αφενός για τις μουσικές του, που κινούνται σε κινηματογραφικά, alternative pop, swing, funk και dub μονοπάτια, και αφετέρου για κοκτέιλ σαν το αριστουργηματικό Viper V’ Lu Sour με τσίπουρο (ναι, κι όμως), lychee, κόκκινη πιπεριά, πικραμύγδαλο και μοσχολέμονο. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Και για να κλείσουμε σε σχήμα κύκλου, πάμε ξανά στον Χολαργό, και συγκεκριμένα στην ζεστή αυλή του Cornell (Αετιδέων 18) που φτιάχνει εξαιρετικά κοκτέιλ σαν το Sensa of Last Word με τζιν, λικέρ πράσινο μήλο, chartreuse, αρμπαρόριζα και τόνικ (στα 8€) ή το Pina Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με φρέσκο κόλιανδρο, ελαιοσάκχαρα ανανά, citrus cordial και αγαύη (9€). Το απλό ποτό ξεκινά από 7€, ενώ αν πεινάσεις έχει και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα σαν το flat bread που μοιάζει με πίτσα και ταιριάζει τέλεια με προσούτο και λάδι τρούφας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v