Τέλεια μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια με ζωντανή μουσική

Οι γιορτές είναι για πενιές και μεζέδες κι εμείς πιάνουμε θέση σε μουσικά καφενεία, ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία που αγαπούν τη (ζωντανή) μουσική.

Τέλεια μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια με ζωντανή μουσική

Και τις γιορτές, επιλέγουμε να πιάσουμε τραπεζάκι σε αγαπημένα καφενεία, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που φιλοξενούν αγαπημένους μουσικούς για τις πιο όμορφες ρεμπέτικες, λαϊκές και πάσης φύσεως μουσικές βραδιές.

Φύγαμε;

Ρακούν

Ασκληπιού 158, Νεάπολη, τηλ: 210 6410057

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρακουν (@rakoun_158)

Στη γωνιά μεταξύ Ασκληπιού με Αλεξάνδρας θα δεις ζωγραφισμένο στον τοίχο ένα τεράστιο ρακούν να φοράει ένα καπέλο σεφ και θα νιώσεις ένα αέναο κάλεσμα. Στο καθαρόαιμο αυτό «απλά μεζεδοκαφενείο» όπως αποκαλείται οι μεζέδες είναι ωραιότατοι, το ίδιο και οι μουσικοί που πιάνουν εδώ πόστο για να μας χαρίσουν όμορφες βραδιές. Ζωντανή μουσική θα απολαύσεις στο Ρακούν κάθε Τρίτη, Τετάρτη (Ρεμπέτικο), Παρασκευή και Σάββατο (Έντεχνο, παραδοσιακό, ρεμπέτικο). Στις γιορτές έχουν κάθε μέρα λάιβ. Για να μείνεις ενημερωμένος, δες στη σελίδα του το πρόγραμμα αναλυτικά. Λογαριασμός στα 12€ κατ’ άτομο, με ρακή ωραιότατη. https://www.facebook.com/rakoun158/

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Από τις πιο όμορφες αυλές του κέντρου, αυτή η ταβέρνα-χρονομηχανή και μία από τις παλαιότερες της περιοχής, με έτος ίδρυσης το 1927, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές, με τις γεύσεις αλλά και με τις μουσικές της (ρεμπέτικα και λαϊκά). Στα του φαγητού, η Κληματαριά έχει υπέροχα μαγειρευτά, αλλά δύσκολα θα αντισταθείς και στα κρεατικά της – τα οποία προκύπτουν από ένα ιδιαίτερο πάντρεμα της ελληνικής με την πολίτικη κουζίνα. Με το κρασί ή το τσίπουρό μας, πληρώνουμε περί τα 15-20€ το άτομο συν 3€ χρέωση ορχήστρας κατ’ άτομο.

Στέκι Πινοκλής
Μεγάλου Αλεξάνδρου 102, Κεραμεικός, τηλ: 21 0577 7355

Παραδοσιακό στέκι για μουσικόφιλους στο Γκάζι, ο Πινοκλής φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς από Δευτέρα μέχρι Σάββατο (ρεμπέτικο, παραδοσιακό) και Κυριακή (παραδοσιακό, νησιώτικο, καφέ αμάν). Οι μεζέδες περιλαμβάνουν ελληνικές σπεσιαλιτέ και κάποια πιάτα με παραδοσιακές συνταγές από τη Μυτιλήνη: Χωριάτικες πίτες, τηγανιές κοτόπουλο με καταΐφι, ζουμερά μπιφτέκια και νόστιμοι γκιουζλεμέδες συγκαταλέγονται στα must του τίμιου μενού, χωρίς να ενθουσιάζουν. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-18€/ άτομο με επιπλέον χρέωση 3€ ανά άτομο για τους μουσικούς.

Μεταξού

Πιερίας και Πυθοδώρου 10, Μεταξουργείο, τηλ: 210 5229290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Metaxou (@metaxou.ath)

Στα όρια μεταξύ Μεταξουργείου και Κολωνού, αυτό το σπιτάκι με την υπέροχη, «ζεστή» αυλή και το νοσταλγικό εσωτερικό του χώρο, είναι ένα από τα πιο κεφάτα και νόστιμα μουσικά στέκια της περιοχής. Εδώ θα ακούσεις καθημερινά ρεμπέτικές, λαϊκές, παραδοσιακές και ρετρό μουσικές, ενώ στα τραπέζια καταφθάνουν μεζεδάκια όπως απάκι, λουκάνικο με στάκα, χοιρινή τηγανιά που λιώνει στο στόμα, και κάτι εκπληκτικά σμυρνέικα σουτζουκάκια. Μαζί με νησιώτικο κρασάκι ή ρακές, ο λογαριασμός περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Σουρτούκω

Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ. 2111846571

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @sourtoukw

Δηλώνει μπελαλού, μεζεκλού, και αγαπά τις πολίτικες λιχουδιές και τα ρεμπέτικα. Στο όμορφο εσωτερικό της, θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, με αρκετή διάθεση για νόστιμους πειραματισμούς, όπως Τυρόπιτα Καταίφι me μπεσαμέλ τυριών, ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας και μαύρο σουσάμι, κουνουπίδι σε κουρκούτι, με ηλιόσπορο, σάλτσα γιαουρτιού με κάρυ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκορδάκι και Τσουχτές Μανιάτικες με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα, αυγό και φρέσκο πιπέρι. Τη μουσική συνοδεία αναλαμβάνουν ωραίες κομπανίες μουσικών κάθε Κυριακή, ενώ ωραίο χύμα κρασάκι ή αποστάγματα, θα υπολογίσεις περί τα 18-20€ το άτομο.

Φειδίου 2

Φειδίου 2, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3300060

«Φειδίου δύου» για τους φίλους και, όσο χαριτωμένο είναι το όνομά του, άλλο τόσο είναι και το απόλυτα παρεΐστικο αυτό μαγαζάκι. Ξεκινά από το πρωί με καφέδες και συνεχίζει ως το βράδυ με ρεμπέτικες κομπανίες (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) που εγγυώνται κέφι μέχρι… όσο πάει. Οι μεζέδες περιλαμβάνουν νοστιμότατες λιχουδιές όπως κρητικό ντάκο, κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού, πατατοσαλάτα, γεμιστές πιπεριές και άλλα τέτοια τσιμπολογητά. Ελάχιστη κατανάλωση στα 12€ κατ’ άτομο, ενώ με ένα 15ευρω κατ’ άτομο χορταίνεις και πίνεις ικανοποιητικά.

Σκορδόπιστη

Σωφρονίου 12, Γκάζι, τηλ: 697 582 5919, 21 1408 8220

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Katerina Tsiridou (@tsiridoukaterina)

Μικρούλι, νεανικό, παρεΐστικο και μερακλίδικο, το μουσικό στέκι της Σωφρονίου κοντά στο μετρό είναι από εκείνα που ξεχωρίζουν στο Γκάζι και φιλοξενεί σχεδόν σε καθημερινή βάση εξαιρετικά ντουέτα μουσικών με κιθάρα και μπουζούκι. Εδώ θα ακούσεις γνωστά και άγνωστα ρεμπέτικα και λαϊκά, χωρίς μικρόφωνο και θα φας καλά. Σερβίρει απλούς πλην τίμιους χειροποίητους μεζέδες σε καλές τιμές, τους οποίους συνοδεύσεις με ούζο, ρακή, τσίπουρο και δικό τους κρασί. Λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο. Δες τα προσεχή events εδώ

Το 25ράκι του Πρίαμου

Ψαρών 29, Χολαργός, τηλ: 210 6549118

Ένα αυθεντικό ρεμπετάδικο θα βρεις στον Χολαργό και μόλις περάσεις το κατώφλι σου οι πενιές του θα σου ζεστάνουν τη ψυχή. Το 25αράκι μετρά την ηλικία του σε δεκαετίες και παραμένει αυθεντικό με καλούς μεζέδες και πολύ καλούς μουσικούς, οι οποίοι παίζουν χωρίς μικρόφωνα. Κάθε βράδυ θα δεις και μια διαφορετική κομπανία εδώ, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν μεζεδάκια όπως μπεκρή μεζέ, μπριζολάκια λαιμού, ντάκος και ταμπουλέ και ξυδάτο χταποδάκι. Με κρασί χύμα, ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο.

Τρίπορτο

Παραμυθίας 48, Μεταξουργείο, τηλ: 698 484 7620

Μικρό αλλά θαυματουργό, αυτό το συμπαθέστατο καφενείο στο Μεταξουργείο σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα καθίσεις στα ελάχιστα τραπεζάκια που έχει μέσα και έξω. Εδώ διοργανώνονται απογευματινά και βραδινά ρεμπετομαζέματα με καλούς μουσικούς, κιθάρες και μπουζούκια και η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιά Αθήνα. Συνήθως κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ο κατάλογος περιλαμβάνει απλά πλην τίμια μεζεδάκια, όπως φάβα, λουκάνικο ψητό με πατάτες τηγανιτές, σαγανάκι, τυράκια σε διάφορες ποικιλίες και άλλα τέτοια. Λογαριασμός στα 12€ κατ’ άτομο, με κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v