Σούπερ μεζεδοπωλεία σε Καλλιθέα Μοσχάτο Ταύρο

Βγήκαμε μεζεδότσαρκα στις γειτονιές της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Ταύρου και φάγαμε στα καλύτερα φαγητοστέκια τους.
Σούπερ μεζεδοπωλεία σε Καλλιθέα Μοσχάτο Ταύρο

Τώρα που φθινοπώριασε είναι μια καλή αφορμή να μαζευτούμε και πάλι με την παρέα μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να πάμε σε κάποιο μεζεδοπωλείο για μια φαγητοποσία που θα διώξει μακριά τα άγχη της δουλειάς και των υποχρεώσεων. Πού να πάμε θα μας ρωτήσεις ωστόσο εσύ- και με το δίκιο σου- για να πάρεις την απάντηση που σου πρέπει: Στην Καλλιθέα, το Μοσχάτο και τον Ταύρο υπάρχουν αρκετά μεζεδοπωλεία που μιλάνε άλλοτε στην ψαροφάγα κι άλλοτε στην κρεατοφάγα καρδούλα μας με τις μερακλήδικες νοστιμιές τους. Σου έχουμε και λίστα για να πας κονιόρδος/α.

Αμοργιανό Πέρασμα

Σιβιτανίδου 51, Καλλιθέα, τηλ.: 210 9592080



Αν έχεις πάει στην Αμοργό τότε ξέρεις πως σαν το απέραντο γαλάζιο δεν έχει. Στο Αμοργιανό Πέρασμα, θα πάρεις μια γερή δόση του αγαπημένου νησιού, όπως αυτή θα αποτυπωθεί στον κατάλογο του ρακάδικου που έχει αγαπηθεί όσο λίγα στη γειτονιά της Καλλιθέας. Στο Αμοργιανό Πέρασμα θα βρεις εκτός από χαλαρωτική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, υπέροχους ντοματοκεφτέδες, κολασμένους κολοκυθοκεφτέδες, ντακάκι αμοργιανό, πανσετούλες, τυροπιτάκια με σουσάμι και μέλι και την συγκλονιστική κρεατόπιτα. Μαζί με τις απαραίτητες ψημένες ρακές υπολόγισε περί τα 15-17€ για πλήρες γεύμα.

Μοτοσακό

Παναγή Τσαλδάρη 157,Καλλιθέα, τηλ.: 210 9588390



Το Μοτοσακό είναι ένα από τα πιο value for money μεζεδοπωλεία των Νοτίων Προαστίων, μιας και σερβίρει εκλεκτά μεζεκλίκια στον παραδοσιακό χώρο του. Όταν η διάθεση είναι καλοκαιρινή απλώνει και τραπεζάκια έξω, τα οποία γεμίζουν πολύ γρήγορα από τους πιστούς του θαμώνες. Οι μοσχομυρωδιές της κουζίνας θα σε αναγκάσουν να παραγγείλεις φάβα με κρίταμο κάπαρη και κρεμμύδι, σαγανάκι με μαρμελάδα ντομάτας, μαραθόπιτα στη σχάρα, σκουμπρί καπνιστό στη σχάρα, μπιφτέκια με γραβιέρα, λιγκουίνι με τριλογία μανιταριών και μπακαλιάρο σκορδαλιά με παντζάρια. Μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσες ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Ζεμπερέκι

Σολωμού 92, Μοσχάτο, τηλ: 2109406044



Στο Ζεμπερέκι στο Μοσχάτο τρως και διασκεδάζεις όπως παλιά, όταν μεσουρανούσαν τα κουτούκια. Η ατμόσφαιρα θυμίζει παραδοσιακό σπίτι στο χωριό. Είναι γεμάτο με παλιά αντικείμενα του παππού και της γιαγιάς, που το καθένα έχει την ιστορία του, την ώρα που από την κουζίνα ξεπηδούν μυρωδιές που φέρνουν στον νου το μαμαδίσιο και γιαγιαδίσιο φαγητό με το οποίο μεγάλωσες. Από τον κατάλογο επιβάλλεται να δοκιμάσεις τις πατάτες με τριμμένο τυρί και σάλτσα κοκκινιστού, τα μπουρέκια με τον παστουρμά, το συκώτι πολίτικο, το πικάντικο κοτόπουλο με πιπεριές και τα σουτζουκάκια. Αν είστε μεγάλη παρέα αξίζει να παραγγείλετε τον δίσκο που έχει πάνω του όλες τις νοστιμιές του μαγαζιού και θα σε υπέρ-χορτάσει. Μαζί με τσιπουράκι ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15-17€ το άτομο, ενώ στο τέλος θα παίξουν και λουκουμάδες με σοκολάτα κερασμένοι.

Κανάρια

Κανάρη 119, Μοσχάτο, τηλ: 210 9422119

Ένα όνομα, μια ιστορία για τα Κανάρια που από το 1950 καλοταΐζουν τους λάτρεις της ψαροφαγίας στο Μοσχάτο, σερβίροντας φρέσκο ψαράκι κι εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες. Η χωριάτικη αυλή μέσα στην πρασινάδα και την κληματαριά, το παλιό μωσαϊκό κι η λαδομπογιά στους τοίχους φτιάχνουν ιδανικό παραδοσιακό σκηνικό μαζί με τα μεγάλα δρύινα βαρέλια του εσωτερικού. Κι αν ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε στα Κανάρια, οι συνήθειες παραμένουν. Ο κατάλογος είναι εξαιρετικά λιτός ωστόσο τα τηγάνια των Καναρίων τον βγάζουν ασπροπρόσωπο. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παράγγειλε ντοματοσαλάτα με τη φετούλα χωριστά, την θρυλική τηγανητή γάμπαρη του Πλαταμώνα ή κάποιο μικρό φρέσκο ψαράκι. Μαζί με το κρασί υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.

Το Κοχύλι

Λ. Ειρήνης 21, Ταύρος, τηλ: 21 0346 1081



Το Κοχύλι είναι ένα ονομαστό ψαρομεζεδοπωλείο στον Ταύρο που αγαπάμε ιδιαίτερα τόσο για τα πεντανόστιμα πιάτα του, όσο και για τις σούπερ προσιτές τιμές (φρέσκα μπακαλιαράκια με 25€ το κιλό δύσκολα βρίσκεις στην Αττική). Πέρα από τις επιλογές σε φρέσκο ψάρι το μενού του έχει όλα τα θαλασσινά μεζεκλίκια που ορέγονται οι ψαροφάγοι. Δοκίμασε σαρδέλα ψητή, χταποδάκι στα κάρβουνα, μύδια αχνιστά, γυαλιστερές, χειροποίητο γαύρο μαρινάτο, γαρίδες σαγανάκι και θα μας θυμηθείς. Μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-17€ το άτομο.

Ο Ποδήλατος

Χρυσοστόμου Σμύρνης 26 & Λοκρίδος, Tαύρος, τηλ.: 21 0345 9902



O Ποδήλατος είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στον Ταύρο που έχει μια αδυναμία παραπάνω στην μεσογειακή κουζίνα. Καθημερινά φέρνει μπόλικες παραδοσιακές νοστιμιές στα τραπεζάκια που γεμίζουν με κόσμο ενώ δεκάδες ποτήρια τσουγκρίζονται. Στο μενού του ξεχωρίζουν το χειροποίητο τηγανόψωμο με φέτα, το λουκάνικο κεφτέ, το ψητό ταλαγάνι, τα μανιτάρια Portobello, η κοπανιστή με φύλλα άγριας κάπαρης, γίγαντες φούρνου με σουτζούκι και γραβιέρα, χοιρινό σιγοψημένο στη γάστρα και η τεράστια μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v