Μεζεδοκατάσταση σε Ομόνοια, Βικτώρια, Κυψέλη

Σαν γνήσιοι μεζεδολάγνοι βγήκαμε τσάρκα στις γειτονιές της Ομόνοιας, της Βικτώριας και της Κυψέλης και φάγαμε στα καλύτερα.

Μεζεδοκατάσταση σε Ομόνοια, Βικτώρια, Κυψέλη

Σε λίγες μέρες αποχαιρετούμε το 2022, με μία και μόνη ευχή κι ελπίδα: να μας φερθεί το 2023 καλύτερα. Όπως καταλαβαίνεις βρισκόμαστε σε μια περίοδο απολογισμού της χρονιάς που πέρασε και δεσμεύσεων που ελπίζουμε ότι θα εκπληρωθούν τη χρονιά που θα μας έρθει. Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς δυσκολευόμαστε να φανταστούμε πιο ταιριαστό σημείο από ένα φιλόξενο μεζεδοπωλείο για να λάβουν χώρα συναντήσεις με φίλους και γνωστούς για να συζητηθούν τα ανωτέρω. Από την άλλη μπορεί απλά να ψάχνουμε και πάλι αφορμή για μεζεδοπότι στις γειτονιές της Ομόνοιας, της Βικτώριας και της Κυψέλης.

Το Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16, Βικτώρια τηλ.: 21 0821 3776

Το Ουζερί του Λάκη ξεκίνησε το 1984 και παραμένει ένα από τα πιο θρυλικά στέκια για τους ψαροφαγάδες του κέντρου. Η κουζίνα του μοσχοβολά μυρωδιές που φτάνουν μέχρι τα τραπεζάκια του στην Πλατεία Βικτώριας, τα οποία γεμίζουν καθημερινά με κόσμο όλων των ηλικιών. Από τον λαχταριστό του κατάλογο επιβάλλεται να δοκιμάσεις ρεγγοσαλάτα, σαρδέλα στα κάρβουνα, γεμιστά θαλασσινών, χταπόδι με χυλοπίτες, ρεβιθάδα με γαρίδες, καλαμάρι με μπάμιες, σουβλάκι μπακαλιάρου και σουπιά με τραχανά από το Δίστομο. Μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί από 15-18€ το άτομο.

Αilin

Αριστοτέλους 106, Βικτώρια τηλ.: 6981120786

Παραμένουμε στη γειτονιά της Βικτώριας και πάμε προς το Ailin για να δοκιμάσουμε θεσπέσια και πεντανόστιμα ιρανικά μεζεδάκια, που θα αξίζουν όλα τα μπαχάρια τους. Θα στεναχωρηθούμε πολύ αν δεν δοκιμάσεις το Cholo Mahicheh, αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο σε σαφράν, σκόρδο, ντομάτα, σερβιρισμένο με ρύζι με άνηθο, το Gheymeh, αρνίσιο κρέας με κίτρινο αρακά, αποξηραμένα λεμόνια και λευκό ρύζι μπασμάτι με σαφράν και το Vaziri που είναι στην ουσία ένα μιξ από ένα σουβλάκι μοσχαρίσιου κιμά και ένα σουβλάκι από στήθος κοτόπουλου ψημένο στα κάρβουνα. Θα φας του σκασμού είναι βέβαιο και δεν θα δώσεις περισσότερα από 15-17€ κατ’ άτομο.

Καπετάν Μιχάλης

Φειδίου 3, Ομόνοια, τηλ: 21 0382 0073

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Calli•Nicol Food Stories (@calli.nicol)

Ο μεζεδοκαφενές του Καπετάν Μιχάλη γιατρεύει την πείνα αμέτρητων θαμώνων καθημερινά που κάνουν τα ελεύθερα τραπεζάκια του είδος υπό εξαφάνιση. Η Φειδίου συνεχίζει να ζει μεγάλες στιγμές χάρη στο ιστορικό αυτό στέκι με τα λαχταριστά μεζεδάκια. O κατάλογος του μπορεί να είναι μικρός, μα παραμένει θαυματουργός χάρη στα κολασμένα κεφτεδάκια, στα ρεβύθια, στις γαρίδες σαγανάκι, στον τηγανιτό γαύρο ή την αθερίνα, στο κοκκινιστό μοσχαράκι, αλλά και στην γουρουνοπούλα στον φούρνο που θα πετύχεις κάποιες μέρες στο μενού. Μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο.

Η Κρήτη

Βερανζέρου 5, Ομόνοια, τηλ.:21 0382 6998

Η Κρήτη είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοταβερνάκι εντός στοάς κοντά στην Πλατεία Κάνιγγος που καλοταΐζει εδώ και χρόνια σύντεκνους και μη, προσφέροντας πεντανόστιμα πιάτα αλλά και τσικουδιά Σητείας που λαχταράς να ξαναπιείς μετά το πρώτο κέρασμα. Εδώ τρώμε όπως και δήποτε, την σαρδέλα παντρεμένη με λαχανικά και μυρωδικά, την θρυλική κορτεζίνα, τους σκορδάτους χοχλιούς, το κατσικάκι τσιγαριαστό, το πλακί σαφρίδι, το χοιρινό κότσι στον φούρνο και τα ρεβύθια φούρνου με μελάτο αυγό. Μαζί με τις τσικουδιές ένα πλήρες γεύμα δύσκολα θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κυβέλη (@kyveli_kypseli)

H πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη είναι ένα από τα hot spots του αθηναϊκού κέντρου, κι η Κυβέλη είναι ένας από τους πλέον νόστιμους λόγους που συμβαίνει αυτό. Πολύ δημοφιλές κι αγαπητό στέκι απλώνει μπόλικα τραπεζάκια στο εσωτερικό της, στο πεζοδρόμιο αλλά και στην πλατεία σερβίροντας καλομαγειρεμένα μεζέδια που δυσκολεύεσαι να αντισταθείς. Η τηγανιά με μανιτάρια και σουτζούκι, η τσιροσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και ντοματούλα, τα μεθυσμένα φιλετάκια κοτόπουλου, το κριθαρότο λαχανικών, το κοτόπουλο χαρακίρι σχάρας, η ρέγγα σχάρας με λεμονάτα φασόλια πιαζ και το ψαρονέφρι σωτέ με σάλτσα μελιού δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί ή ουζάκια θα κυμανθεί από 17 έως 20€ το άτομο.

Πλάτανος

Αγίας Ζώνης 43, Κυψέλη, τηλ.: 21 0861 2749

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by platanos (@platanos.kypseli)

Από τα πλέον ιστορικά Κυψελιώτικα φαγητοστέκια ο Πλάτανος ετοιμάζει καθημερινά διαλεχτά μεζεδάκια για τους θαμώνες του, ενώ συχνά πυκνά οργανώνει και τσιμπούσια μετά μουσικής στον χώρο του. Στο προσωπικό περισσεύει πάντα η φιλική διάθεση ενώ ο κατάλογός του έχει αρκετές νοστιμιές όπως η φάβα παντρεμένη με μανιάτικο σύγκλινο, τα παστουρμαδοπιτάκια, το χοιρινό κότσι, το συκωτάκι στη σχάρα, αλλά και οι γαρίδες σαγανάκι και οι σαρδελίτσες στον φούρνο. Με 17-20€ το άτομο θα χορτάσεις και θα πιείς και τα κρασάκια σου.

Ουζερί η Στοά Αλλιώς

Γαμβέτα 14, Ομόνοια τηλ.: 21 0382 5961

Αν είσαι λάτρης της ψαροφαγίας και συχνάζεις στο κέντρο, τότε είναι πολύ πιθανό να ξημεροβραδιάζεσαι στη Στοά Αλλιώς δοκιμάζοντας τίμιους κι έξτρα μπαμπάτσικους θαλασσινούς μεζέδες. Δεν φεύγουμε αν δεν φάμε το κριθαρώτο γαρίδας, την καραβιδόψυχα, το ψητό καλαμάρι, το μυδοπίλαφο, την ψαρόσουπα, τον γαύρο μαρινάτο, την ταραμοσαλάτα και το φιλέτο λαβράκι. Μαζί με τα ουζάκια ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v