Οικογενειακά ταβερνάκια για να περάσεις την Κυριακή σου

Αν η φαμίλια ζητά ταβερνάκι την Κυριακή, τότε σου έχουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να τους μπουκώσεις και να τους αποστομώσεις.

Οικογενειακά ταβερνάκια για να περάσεις την Κυριακή σου

Μπορείς να ψέξεις για διάφορα την ελληνική οικογένεια, σε καμία περίπτωση όμως για την επιλογή των εγχώριων φαμιλιών να βάζουν τα παραδοσιακά ταβερνάκια στην κορυφή των επιλογών της κυριακάτικης εξόδου. Βλέπεις, μιλάμε για ένα πατροπαράδοτο έθιμο όπου παππούδια, γονείς και πιτσιρίκια μαζεύονται και τρωγοπίνουν κι αποφορτίζονται από την ένταση της εβδομάδας. Εμείς βρήκαμε τις καλύτερες οικογενειακές ταβέρνες, τις οποίες θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι και, με την ελπίδα να μας κεράσεις κανένα κοκορετσάκι, σου τις παρουσιάζουμε.

Ο Τάσος

Αιγίνης 9, Αιγάλεω, τηλ: 21 0561 6106

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία που ξεκινά από το μακρινό 1967 ο Τάσος έχει γίνει σημείο συνάντησης για αμέτρητες οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια. Ιδανικό μέρος για να μυήσεις τα παιδιά σου στην κοψιδοκατάσταση αφού εδώ οι ψήστες κάνουν πολύ σοβαρή δουλίτσα ειδικά στο κεφάλαιο που λέγεται παϊδάκια. Όλοι οι κρεατολάγνοι γλείφουν δαχτυλάκια προκαταβολικά ενόσω παραγγέλνουν γαρδούμπες, εξοχικό, σπληνάντερο, γουρουνόπουλο στη σούβλα, γλυκαδάκια από αρνάκι, συκώτι από αρνάκι, μοσχαρίσιο φιλέτο σουβλάκι, αρνάκι σούβλας, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, και ψαρονέφρι σε ψητή ντομάτα.

Τα τραπέζια γεμίζουν με κόσμο που απολαμβάνει τις νοστιμιές της τεράστιας σε έκταση ταβέρνας, ενώ τα πιτσιρίκια περνάνε υπέροχα στον μεγάλο παιδότοπο που υπάρχει στον χώρο, καίγοντας άμεσα τις θερμίδες από τα κοκορετσάκια. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-23€ ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένων μπυρών η κρασακίων, ενώ στο τέλος θα έρθει κερασμένο στο τραπέζι γλυκάκι ή φρούτο.

Το Κοράλλι

Κολοκοτρώνη 19, Καλλιθέα, τηλ: 21 0941 8472

Το Κοράλλι στην Καλλιθέα είναι μια πολύ ευρύχωρη ταβέρνα στην Καλλιθέα, που φιλοξενεί κάθε Κυριακή πάμπολλες οικογένειες αφού οι μικροί μας φίλοι αγαπούν ιδιαίτερα τον παιδότοπο με τις μπαλοπισίνες και το μεγάλο τραμπολίνο. Οι υπόλοιποι απολαμβάνουν τις νοστιμιές της κουζίνας του που κρατά εξαιρετική ισορροπία μεταξύ κρέατος και ψαριού προσφέροντας αρκετές λιχουδιές στον κατάλογο. Όσο τα παιδία παίζει εσύ παραγγέλνεις φέτα ψητή, κολοκυθοκροκέτες, τσιροσαλάτα, μυδοσαλάτα, σουπιές κρασάτες, σαρδέλα ψητή, καβουροδαγκάνες, κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό και παϊδάκια προβατίνας. Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ούζων και αναψυκτικών υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Το Στέκι του Ανδρέα

Δημάρχου Χρήστου Μπέκα 64, Σπάτα, τηλ: 21 0663 2059

Πάμε τώρα προς Σπάτα μεριά για να πιάσουμε θέση στο Στέκι του Αντρέα που είναι μια οικογενειακή ταβέρνα η οποία μετρά σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας αφού πρωτοάνοιξε το 1975. Αν θες να καλοφάς με την οικογένεια σου, τότε το Στέκι του Αντρέα είναι ταμάμ επιλογή, μιας και συνδυάζει προσιτές τιμές, εκλεκτές γεύσεις κι έναν εσωτερικό παιδότοπο τον οποίο θα λατρέψουν οι μπόμπιρες που συνοδεύεις. Αξίζει να δοκιμάσεις τη μελιτζανοσαλάτα, το κεφαλοτύρι σαγανάκι, την τυρόπιτα της γιαγιάς, τα αρνίσια συκωτάκια λαδορίγανη, το αλμυρό κανταΐφι, το κοκορέτσι φούρνου, το αρνί γκιούλμπασι, το λεμονάτο μοσχαράκι, την πανσέτα στη σχάρα και το κοτόπουλο φιλέτο μπούτι. Μαζί με τα αλκοολούχα παρελκόμενα ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ κατ΄άτομο.

Τέλης

Πλατεία Αγίου Τιμοθέου Παλαιά Πεντέλη – έναντι Ιεράς Μονής, τηλ: 210 8040484

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο Τέλης (@otelis.gr)

Ο Τέλης της Παλαιάς Πεντέλης εκτός από ρίμα στρώνει και τραπέζι από το 1890 μπαίνοντας στη λίστα με τις πιο παλιές και ιστορικές ταβέρνες ολόκληρης της Αττικής. Ο χώρος είναι τεράστιος και μοιάζει ιδανική αφορμή για επιστροφή στη φύση και την εξοχή. Αν έχεις πάρει μαζί σου τα τέκνα σου, είναι βέβαιο ότι θα την περάσουν ζάχαρη, απολαμβάνοντας τις τσουλήθρες της παιδικής χαράς και τον μεγάλο ξύλινο μύλο.

Μην χάνεις στιγμή εσύ ωστόσο, όσο γράφουμε, παράγγειλε το χαλούμι σαγανάκι, την σπανακοτυρόπιτα, τα φανταστικά μπριζολάκια, το κοντοσούβλι, την καπνιστή χοιρινή, το εξοχικό, τα ζουμερά μπιφτέκια και το σουβλιστό αρνάκι. Αν πάλι είσαι του μαγειρευτού, παραπονεμένος δεν θα μείνεις αφού το κουνέλι στιφάδο, το μοσχαράκι κοκκινιστό, ο κόκορας με χυλοπίτες και το αρνάκι φρικασέ ή λεμονάτο θα σε αναγκάσουν να ζητήσεις πακέτο και για το σπίτι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17-20€ κατ΄ άτομο.

Το Βραστό

Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο Χαλανδρίου, τηλ: 210 6813776

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by To Vrasto (@to_vrasto)

Αν θες να περάσεις μια όμορφη και πεντανόστιμη Κυριακή στο Πολύδροσο τότε αγκαζάρεις τη φαμίλια και τραβάς πρόσω ολοταχώς στο Βραστό. Μόλις περάσεις τις πόρτες του, θα νιώσεις πολύ οικεία, λες κι είσαι στο σπίτι σου χάρη στην κάπως ρετρό μα ζεστή διακόσμηση του χώρου. Πέρα από τον παιδότοπο οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αλλαξιέρες για τα μωρά, ενώ παρέχονται κι ειδικά καθισματάκια για τους μπόμπιρες.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θαμώνες ίσως λένε ιστορίες για την δεκαετία του 60 τότε που κόσμος και κοσμάκης μαζευόταν στην μπακαλοταβέρνα που σέρβιρε μια από τις καλύτερες κρεατόσουπες της χώρας. Πλέον μπορούν να απολαύσουν κολοκύθια γεμιστά, λαχανοντολμάδες, κοτόπουλο με πέστο βασιλικού, μοσχαράκι λεμονάτο, κόκορα κρασάτο κοκκινιστό, μοσχαρίσια μάγουλα, χοιρινό κότσι και κριθαρότο με μανιτάρια. Μαζί με κρασί υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v