Τα καλύτερα τηγάνια στις ταβέρνες της Αθήνας και όχι μόνο

Αθερίνα, μαρίδα και λοιπά αφρόψαρα αριστοτεχνικά τηγανισμένα, μπαρμπουνάκια χρυσαφένια και καλαμαράκια τραγανά να τρελαίνεσαι.
Τα καλύτερα τηγάνια στις ταβέρνες της Αθήνας και όχι μόνο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Την τηγανίλα πολύ εμίσησαν, το καλό τηγάνι ουδείς. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα ταβερνάκια εκείνα που περηφανεύονται για το αριστοτεχνικό τους τηγάνισμα, το οποίο φέρνει στο πιάτο μας αφρόψαρα και λοιπά θαλασσινά καλούδια για εκλεκτά μεζεδογεύματα.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ: 210 4324368



Η αγαπημένη ψαροταβέρνα στο Κερατσίνι (και στη Νέα Ερυθραία) σερβίρει μοντέρνες γεύσεις θαλασσινών, αλλά δεν ξεχνά τα κλασικά και αγαπημένα τηγανιτά ψαράκια και λοιπά. Εδώ θα τσιμπολογήσεις αριστοτεχνικά τηγανισμένα μπαρμπουνάκια, χρυσαφένια καλαμαράκια, αλλά και αθερίνα και μαρίδα και ψαρομπουκιές που λιώνουν στο στόμα. Κατά τα λοιπά, θα βρεις και φοβερό φρικασέ με ψάρι ημέρας, μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και λαυράκι καρπάτσιο. Ο λογαριασμός στα 20€, με ουζάκι.

Μόσχος
Λ. Ειρήνης & Ελένης, Ταύρος, τηλ: 210 3466355

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dimitris Tortopidis (@dimitristortopidis)



Μυστικό του Ταύρου για καλοφαγάδες, ο Μόσχος ειδικεύεται στα ψιλά ψαράκια τα οποία περνάει άψογα από το τηγάνι του για να στα φέρει στο πιάτο και να τα τσακίσεις. Στα τραπεζάκια που βγάζει στον πεζόδρομο κάτω από τις νεραντζιές, θα φας μεταξύ άλλων κουτσομουράκια τηγανιτά, μπακαλιαράκια με σκορδαλιά ή και όχι αν φιλάς, μαρίδα, γαρίδες, γαύρο και αθερίνα τηγανιτή, αλλά και φρέσκο ψάρι από δικό τους ψαρά. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασί, και κερασμένο σιμιγδαλένιο χαλβά στο τέλος.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς
Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298



Δύσκολα θα το πάρει το μάτι σου όμως είναι κορυφαία επιλογή για σούπερ οικονομική ψαροφαγία στο κέντρο. Το Τριαντάφυλλο απλώνει τα τραπεζάκια του στη στοά της Λέκκα και σερβίρει μαεστρικά τηγανισμένη αθερίνα και μαρίδα, κουτσομούρες χρυσαφένιες που δεν μυρίζουν τηγανίλα, ψημένο θράψαλο, χταποδάκι στη σχάρα, μυδοπίλαφο και ταπεινές σαρδέλες, γεμιστές με μαϊντανό, στα κάρβουνα. Δεν λέει «όχι» και στο κρέας, με νόστιμες επιλογές σχάρας. Λογαριασμός περίπου στα 20€ το άτομο, με ούζο ή τσικουδιά.

Υπερωκεάνειον
Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, τηλ: 210 4180030



Ένα σκάφος, ένα όνομα, μια ιστορία στο τηγάνι εδώ και δεκαετίες στο Λιμάνι. Το Υπερωκεάνειο θυμίζει μπακάλικο με ρετρό διακόσμηση και σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια σε φιλικό περιβάλλον, ό,τι πρέπει για ουζάκι. Από το τηγάνι του βγαίνουν πεντανόστιμα ψιλά ψαράκια, μύδια με κουρκούτι και σκορδάτη σάλτσα, χταποδάκι και καλαμαράκια με βάση κόκκινης πιπεριάς, αλλά και πολλά ακόμα ψαρικά που συνοδευούν ιδανικά τα καραφάκια. Για τσιμπολόγημα ψαρικών με ουζάκι, θα υπολογίσεις περί τα 20€/άτομο.

Μαργαρώ
Λ. Χατζηκυριάκου 126 (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), Πειραιάς, τηλ: 210 4514226

Το πιο δημοφιλές τηγάνι στον Πειραιά για πολλούς, η Μαργαρίτα η Μαργαρώ, βγάζει τραπέζια καφενείου στο πεζοδρόμιο και σερβίρει λίγα τηγανιτά και εκλεκτά εδέσματα. Εδώ θα φας αποκλειστικά και μόνο για τα θεϊκά μπαρμπουνάκια ή κουτσομουράκια φρέσκα στο τηγάνι, ξεροψημένα και πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι, τηγανιτές γαρίδες και χωριάτικη σαλάτα. Το ούζο ρέει άφθονο και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ κατ’ άτομο συνοδεία χύμα κρασιού ή ούζου.

Η καλή παρέα
Ηρ. Πολυτεχνείου 14, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 0625 2290



Αυθεντικό ταβερνάκι στην Νέα Ερυθραία, ιδανικό για παρεϊστικες μαζώξεις με θαλασσινά και κρασάκια, η Καλή Παρέα πέρα από το όνομά της προσφέρει και πολύ καλά μεζεδάκια σε μίνιμαλ περιβάλλον. Τα τηγανιτά καλαμαράκια είναι εξαιρετικά, με την αθερίνα να ακολουθεί και να είναι «αφρός» τηγανισμένη άψογα. Κατά τα λοιπά, δοκίμασε την χειροποίητη ταραμοσαλάτα, την φρέσκια σαλάτα με αλμυρίκια, τα ζουμερά αμπελοφάσουλα και – αν έχει – την επίσης πολύ δυνατή ψαρόσουπα. Λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v