Σημάδια ότι ο εγωισμός του θα γίνει πρόβλημα

Ο εγωισμός είναι κακός σύμβουλος, αλλά ακόμα χειρότερος γκόμενος. Επειδή με τον εγωισμό του θα τα έχεις, αν πέσεις στις παρακάτω περιπτώσεις.

 

Σημάδια ότι ο εγωισμός του θα γίνει πρόβλημα

Ο εγωισμός δεν είναι μόνο κακό πράγμα. Είναι απαραίτητος μηχανισμός για να μην τρελαινόμαστε καθημερινά. Είναι μια πολύ καλή μονάδα μέτρησης του πόσα πράγματα θα αφήσουμε να πέσουν κάτω - κάποια πρέπει, κάποια δεν γίνεται. Ο εγωισμός όμως μπορεί να γίνει ο χειρότερος σύμβουλος και να μας κάνει ανυπόφορους.

Αυτά είναι τα σημάδια ότι έμπλεξες με έναν ανυπόφορο εγωιστή, λοιπόν. Για να τα δεις από νωρίς, να κάνεις τα κουμάντα σου και να γλυτώσεις χωρίς πολύ δράμα. Επειδή αν υπάρχει κάτι που λατρεύουν οι εγωιστές, αυτό είναι το δράμα που περιστρέφεται γύρω τους.

Μιλάει συνέχεια για τον εαυτό του
Δηλαδή, και σωστά και ωραία να είναι αυτά που λέει, κάπου θέλει ένα μέτρο. Και με νομπελίστα να έβγαινες, θα ήθελες να σου μιλάει όλη μέρα για την έρευνα που το χάρισε το Νόμπελ; Ή, ακόμα χειρότερα, για το γεγονός ότι πήρε Νόμπελ; Ε, τώρα φαντάσου το αυτό για έναν τύπο που το Νόμπελ του είναι το latte art του. Βρες επειγόντως κι άλλα θέματα συζήτησης, φιλαράκι. Ή δοκίμασε να μιλάς λιγότερο.

Μπορεί με το παραμικρό να μπει σε αμυντική στάση
Μάλλον δεν έχει πολύ χιούμορ. Και οι άνθρωποι χωρίς χιούμορ παίρνουν τον εαυτό τους υπερβολικά στα σοβαρά. Αν με το παραμικρό πείραγμα ή διαφωνία νιώθει την ανάγκη να περάσει στην άμυνα (ή στην άμυνα μέσω της επίθεσης, πολύ κακό είδος ανθρώπου), τότε δεν αξίζει να χαραμίζεις χρόνο μαζί του. Επειδή αυτό το πράγμα δύσκολα ξε-μαθαίνεται, δυστυχώς.

Δεν δέχεται συμβουλές
Ακόμα κι αν μιλάμε για ένα ζήτημα το οποίο κατέχεις. Εκείνος πρέπει να ξέρει καλύτερα, και θα επιστρατεύσει κάθε πιθανή δικαιολογία για να σε πείσει ότι ξέρει καλύτερα. Σε πολλά άτομα αυτό μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση της αποπάνω παραγράφου, οπότε πρόσεχε.

Συγκρίνει τον εαυτό του με άλλους
Όλοι μας, εντάξει. Αλλά αν το ένστικτό σου λέει ότι αυτός ο τύπος το κάνει σε παθολογικό βαθμό, τότε δεν χρειάζεται να υποφέρεις κι εσύ επειδή δεν γουστάρει τον εαυτό του. Σε μια σχέση με αυτόν τον άνθρωπο, θα πρέπει να προσπαθείς συνέχεια να φτάνεις όλο και ψηλότερα, αλλά όχι επειδή θες να βελτιωθείς. Επειδή θα σε αναγκάζει.

Ζητάει, παίρνει, δεν δίνει
Θέλει επιβεβαίωση, θέλει προσοχή, θέλει φροντίδα και προδέρμ. Αλλά δεν τα δίνει πίσω. Και μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλός στο να σε πείθει ότι αυτή η συνθήκη είναι οκέι, επειδή εκείνος χρειάζεται περισσότερο στοργή "αυτή την περίοδο". Σπόιλερ, καμιά περίοδος δεν πρέπει να κρατάει τόσο.

Ζηλεύει
Προφανώς και ζηλεύει. Αν έχει συνηθίσει οι σχέσεις του να είναι προσωπικός κουμπαράς επιβεβαίωσης, τότε όποιο άλλο άτομο τραβήξει την προσοχή σου (για οποιονδήποτε λόγο), γίνεται αυτομάτως εχθρός. Και οι πιθανότητες λένε ότι θα προσπαθήσει να σε απομακρύνει από αυτόν τον άνθρωπο. "Τι τους θες τους άλλους; Μόνο εγώ κι εσύ, μωρό μου, κανένας άλλος."

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v