Ουφ! Τέλεια καφέ για μετά τη δουλειά

Είχες μια κουραστική μέρα στη δουλειά και θες ένα καφεδάκι για να έρθεις στα ίσια σου; Έλα να μας συναντήσεις στα πιο cozy καφέ της πόλης.

Ουφ! Τέλεια καφέ για μετά τη δουλειά

Άτιμο πράγμα η δουλειά θα ομολογήσεις αν είσαι εργαζόμενος, κι εμείς θα συμφωνήσουμε μαζί σου αφού δεν είχαμε την τύχη να γεννηθούμε εισοδηματίες να μην μας αγχώνει πώς θα βγάλουμε τα προς το ζην. Μάλλον για αυτό τις περισσότερες φορές που είμαστε στη δουλειά εν μέσω οργασμού εργασιών ονειρευόμαστε ένα καφεδάκι με το ταίρι, την παρέα μας ή και μόνοι μας – σε αυτά δεν χωράνε οπαδικά- ώστε να αφήσουμε πίσω μας μια ακόμη κουραστική μέρα. Έτσι λοιπόν πιάνουμε θέση σε αγαπημένα cozy κι έξτρα χαλαρωτικά καφέ της πόλης κι αφού παραγγείλουμε το αγαπημένο μας ρόφημα, αφήνουμε κι ένα τεράστιο ΟΥΦ να πλανιέται στον αέρα.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Η Κιμωλία βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας κι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας σαν ένα από πιο αγαπημένα art café της πρωτεύουσας. Η Κιμωλία μοιάζει ως ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο καφεδάκι μετά τη δουλειά σε έναν χώρο που φέρνει στον νου καλλιτεχνικό καταφύγιο κι έχει μια εξαιρετική ποικιλία ροφημάτων για να διαλέξεις. Πολύχρωμη, λουλουδάτη κι αβίαστα κουλ, η Κιμωλία θα δώσει ρομαντική και σχεδόν κινηματογραφική essence στην καφεδοβόλτα σου. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

The Place by Coco-mat bike

Τριπτολέμου 26, Γκάζι, τηλ.:210 3420290

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ThePlace (@theplace.bycocomat)

Το Γκάζι είναι συνηθισμένο στον χαμό, για αυτό όταν ξεφυτρώνουν ούλτρα χαλαρωτικά μέρη στα οποία μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου το απολαμβάνουμε και με το παραπάνω. Ένα από αυτά είναι και το The Place στο οποίο μπορείς να βρεις οτιδήποτε τραβά η καρδούλα σου. Από ροφήματα, τσάγια, φρεσκοστυμμένους χυμούς μέχρι υγιεινές επιλογές για brunch και τσιμπολόγημα. Φαντάζεσαι καλύτερο μέρος για να αποσυμπιεστείς μετά τη δουλειά;

Οι φαν της ποδηλασίας έχουν έναν λόγο παραπάνω να επισκεφθούν το Place καθώς έχει ετοιμάσει για αυτούς ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές για να μάθουν τα μυστικά της πόλης. Ο freddo espresso στα 3,30€.

Πορτατίφ

Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Πορτατιφ (@portatifsweets)

Αν θες μια γαλλική νότα στην ημέρα σου τότε το Πορτατίφ είναι εκεί με τον μπιστρό αέρα του να σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Όπως μπορείς να καταλάβεις κι από το όνομα, η φάση εδώ είναι βίντατζ κι έχει αυτή τη γιαγιαδίστικη γλύκα που πάντα αποζητούμε όσων χρονών κι αν φτάσουμε. Μικρό μα θαυματουργό καφέ το Πορτατίφ πέρα από τα ροφήματα, σου προσφέρει φρέσκα χειροποίητα γλυκά που κλείνουν σπίτια διαιτολόγων.

Βρυσάκι

Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ.:21 0321 0179

Αν δουλεύεις στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρακίου τότε επιβάλλεται να βάλεις το Βρυσάκι στη λίστα με τα καφέ που πρέπει να επισκεφθείς. Αν μάλιστα έχεις και μια κλίση ή μια δεδηλωμένη αγάπη στην τέχνη ακόμη περισσότερο, αφού στους χώρους του διοργανώνονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα events/παρουσιάσεις/ παραστάσεις. Το καφέ προσφέρει μια ποικιλία ροφημάτων όπως συνταγές με ελληνικά αρωματικά βότανα, φρέσκους χυμούς και σπιτικά κοκτέιλ αν σε πάρει μέχρι πιο αργά, ενώ το καλοκαίρι η ταράτσα του ζει μέρες δόξας αφού χαρίζει μια υπέροχη θέα προς Ακρόπολη.

Αξίζει να δοκιμάσεις τους υπέροχους συνδυασμούς πράσινου και μαύρου τσαγιού σε ολόκληρα φύλλα με άνθη, αποξηραμένα κομμάτια φρούτων και μείγματα βοτάνων. Funk, Jazz και World μουσικές δημιουργούν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα που τόσο ανάγκη έχουμε μετά τη δουλειά στην πολύβουη Αθήνα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiasemi (@yiasemi_bistrot)

Έχει τελειώσει μόλις μια πολύ δύσκολη και ψυχοφθόρα μέρα στη δουλειά κι επιζητάς εναγωνίως μια αλλαγή σκηνικού να σε ηρεμήσει. Βουρ προς την Πλάκα λοιπόν και τα Αναφιώτικα, για να νιώσεις λίγο τουρίστας στην πόλη σου και να θυμηθείς τους λόγους που αγαπάς ιδιαίτερα αυτή την περιοχή με τα νεοκλασικά κτίρια, τις φρεσκοβαμμένες προσόψεις και τα αναρριχώμενα γιασεμιά.

Μια που είπαμε γιασεμιά πιάσε θέση ίσως στο πιο μυρωδάτο καφέ της Πλάκας κι αν έχεις μέσο στην εκκλησία, κάνε κι ένα τάμα μπας και βρεις ελεύθερη θέση πλάι στο τζάκι τώρα που χειμώνιασε. Αν δεν βρεις μη χολοσκάς, παράγγειλε ένα από τα σιροπιαστά γλυκά του καταλόγου ή τις παραδοσιακές του πίτες, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς ώστε να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 3,5€.

EllyzAthens

Αγίου Φιλίππου 11, Μοναστηράκι, τηλ: 21 1418 3816

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

Λίγο ροζ πάντα χρειάζεται για να δώσει χρώμα σε μια μουντή εργασιακή ημέρα. Επομένως, το EllyzAthens είναι το απόλυτο place to be. Mε έμπνευση από τα Ηλύσια Πεδία κι έντονη φλοράλ αισθητική, το καφέ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια του κέντρου της πόλης. Κάθε φορά που θα βρεθείς στον χώρο θα είναι σαν την πρώτη φορά, και θα είναι ακόμη σαν να μπαίνει η άνοιξη ακόμη και στην καρδιά του χειμώνα. Ροφήματα, τσάγια, και λαχταριστά τσιμπολογήματα συνθέτουν τον κατάλογο του EllyzAthens για να έχεις πληθώρα επιλογών.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v