Τα καλύτερα καφέ σε Χαλάνδρι, Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Ξεπορτίσαμε Χολαργό, Χαλάνδρι και Αγία Παρασκευή για να πιούμε την καφεΐνη την καλή. Και την ήπιαμε στα πιο ωραία μέρη.

Τα καλύτερα καφέ σε Χαλάνδρι, Χολαργό και Αγία Παρασκευή

Τα Βόρεια ξέρουν από καλό καφέ. Αν θες να ξεμακρύνεις από την αγκαλιά του κέντρου, τρεις περιοχές, τρεις αφορμές για καφεδάκι και κουβέντα ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα: Χαλάνδρι, Χολαργός και Αγία Παρασκευή.

Στο Χαλάνδρι λοιπόν…

Το ινσταγκραμικό Ellyz Cafe άνοιξε πρόσφατα ως «αδερφάκι» του αθηναϊκού και έχει την ίδια ροζουλί διακόσμηση με τριαντάφυλλα για να βγάλεις άπειρες φωτογραφίες, αλλά και ωραιότατο καφέ και πληθωρικό brunch, από το οποίο ξεχωρίζουν οι- επίσης φωτογενείς – pancakes του. Καλά έκανε και άνοιξε και στα Βόρεια, γιατί στο κέντρο θα έπρεπε να κάνεις… αίτηση για να κάτσεις.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

Το Nomad ξέρει από πολύ καλό καφέ. Οι ποικιλίες του είναι πάντα fresh crop, τα καβουρδίσματα γίνονται κάθε βδομάδα, ο καφές φίλτρου εκχυλίζεται για 12 ώρες, ο εσπρέσο φτιάχνεται κάθε μέρα κι από διαφορετική ποικιλία specialty coffee, και όλα σε αυτόν τον μοντέρνο χώρο μαρτυρούν το μεράκι για τον καλό καφέ. Μπόνους το απίστευτα χουχουλιαστό εσωτερικό του, αλλά και οι ξυλόσομπες έξω για ζεστούλα αν είσαι καπνιστής.

Στο Belga Gaufrerie & Café στην πλατεία Αγίου Νικολάου η απόλαυση είναι διπλή. Δοκιμάζεις ωραία καφεδάκια, αλλά και βελγικές βάφλες Βρυξελλών και Λιέγης, σε δύο εκδοχές: μία με πέρλες ζάχαρης κρυμμένες στο ζυμάρι και φρούτα, και μία όπου προστίθεται μαρέγκα, δίνοντας πιο τραγανή υφή, χωρίς να βαραίνει.

Στο Houston δεν έχουν πρόβλημα. Αντιθέτως έχουν φοβερούς καφέδες μονοποικιλιακούς και μη, τους οποίους μπορείς να πάρεις και take away. Αλλά και να κάτσεις καθόλου άσχημα δε θα περάσεις, μιας και σερβίρουν μαζί με τα καφεδάκια εκλεκτά και χειροποίητα σνακ όπως cookies, μπάρες δημητριακών, μπαγκέτες κ.α.

Το Coffee Haunt βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα γραφεία μας, και πολύ καλά κάνει μιας και φτιάχνει εξαιρετικό καφέ. Έχει όμορφο χώρο για να κάτσεις μέσα και να δουλέψεις, αν χρειάζεται. Μοντέρνα ατμόσφαιρα βασισμένη στο ξύλο, αλλά και μερικά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Παπανικολή. Στα υπέρ και η πολύ μεγάλη ποικιλία σε μπάρες με μέλι, πεντανόστιμες και θρεπτικές.

Tο Mosaic, είναι ένα μικροσκοπικό καφέ-μπαρ, με τζαζ ψυχή και έναν χώρο όπου κυριαρχεί το βίντατζ στοιχείο και φυσικά το μωσαϊκό στο πάτωμα. Μια ζεστή γωνίτσα, ρομαντική, σε ένα μικρό στενάκι κοντά στην πλατεία του Χαλανδρίου.

Στον Χολαργό από την άλλη…

To White Spoon, το πρώτο καφέ- μπαράκι που άνοιξε τον χορό της νέας πιάτσας επί της Μεσογείων, έχει μεγάλο, ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι και χρωματιστές πλαστικές καρέκλες στον καλυμμένο εξωτερικό του χώρο, για να απολαύσεις ωραιότατο καφεδάκι, πρωινά με λαχταριστές ομελέτες και άλλα ιδιαίτερα σνακ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Whitespoon (@whitespoon_ath)

Το Τζώννυ Ντέπυ κρύβεται πίσω από μια αυλόπορτα και αυτοσυστήνεται σαν πολυμορφικό καφενείο. Σερβίρει στα χαριτωμένα τραπεζάκια και τους παρεΐστικους πάγκους της αυλής του ωραιότατο πρωινό, πίτες ημέρας, δυναμωτικά ροφήματα και καφεδάκια.

Σταθερή αξία για καφεδάρες, το Piquet, από τα πιο παλιά της περιοχής, έχει έναν πανέμορφο κηπάκο ιδανικό για άραγμα και επιτραπέζια, και ένα χουχουλιαστό εσωτερικό. Αν προλάβεις την κούνια, τότε το σκηνικό ολοκληρώνεται υποδειγματικά. Συχνά πυκνά διοργανώνει live βραδιές, έχει καθαρά ποτά και ωραία μουσική το βράδυ, ενώ αν πεινάσεις παίζει και ωραίο club sandwich.

Στο τρισχαριτωμένο Hidden Bistro θα ανακαλύψεις τον σούπερ χουχουλιαστό εσωτερικό χώρο, αλλά και την ωραιότατη αυλίτσα που ζεσταίνεται με σόμπες. Εδώ θα πιείς πολύ καλό καφέ. Δίνουν ιδιαίτερη βάση σε αυτόν και καλά κάνουν. Θα συνοδεύσεις με πληθωρικό brunch με αυγουλάκια, healthy bowls και χειροποίητα σάντουιτς.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hidden Bistro (@hidden.holargos)

Στην πιο φρέσκια άφιξη της περιοχής, που λέγεται Cornell, θα βρεις μια τέλεια, μεγάλη αυλή που ζεσταίνεται με σόμπες για να πιείς άνετα και ωραία τον καφέ σου ή κάποιο από τα ροφήματα και τσάγια του καταλόγου. Αν πεινάσεις, έχει ωραιότατο flat bread, που μοιάζει με πίτσα και ταιριάζει τέλεια με προσούτο και λάδι τρούφας.

Τέλος, στην Αγία Παρασκευή

Το μικρό μπιστρό που ακούει στο όνομα Σεμεδάκι, μας αρέσει για την ατμόσφαιρα γειτονιάς που αποπνέει, για το όμορφο εσωτερικό του με σεμεδάκια και λουλούδια σε βάζα και για την μίνι αυλή του που είναι ό,τι πρέπει τις ηλιόλουστες ημέρες- οι οποίες πλέον είναι συχνές. Πολύ ωραίο παρεΐστικο περιβάλλον, πολύ καλός καφές, και ευγενέστατο σέρβις.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σεμεδάκι 🎈 (@semedaki_cafe)

Στο Play – Πλέει η φάση είναι φοιτητική. Xαλαρό κλίμα, ωραία διακόσμηση, νεαρόκοσμος ωραίες μουσικές, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του πιο αγαπημένου «μυστικού» στεκιού της Αγίας Παρασκευής. Ανοίγει το πρωί για καφεδάκια και σνακ και παραμένει ανοικτό ως πολύ αργά για μπίρες και κοκτέιλ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pleei Play Café Bar (@play.pleei)

Στο Big Spoon η πανέμορφη αυλή του με τα άνετα τραπεζάκια και το «πράσινο» φόντο, είναι ό,τι πρέπει για χειμώνα και άνοιξη, το ίδιο και ο μυρωδάτος καφές TAF που σερβίρει σε μεγάλη ποικιλία, και το λαχταριστό brunch με τις φοβερές ομελέτες. Το «μεγάλο κουτάλι» είναι το απόλυτο στέκι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v