Πήγαμε για χουχουλιαστά καφεδάκια στις πλατείες

Το κρύο δεν μας πτοεί, οι σόμπες μάς ζεσταίνουν, κι εμείς ξαναβγαίνουμε σε αγαπημένες πλατείες για καφέ και κουβεντούλα.

Πήγαμε για χουχουλιαστά καφεδάκια στις πλατείες

Οι πλατείες είναι παντός καιρού. Και αν ο καιρός ζορίζει, τότε οι σόμπες πιάνουν δουλειά και μας ζεσταίνουν επαρκώς όσο απολαμβάνουμε καφέδες, σνακ και κουβεντούλα.  

Από την Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, μέχρι την Πλατεία Αναλήψεως στα Βριλήσσια, πιάνουμε τραπέζι για καφέδες παντός καιρού.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, τηλ: 2155519685

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pagrati Stories (@pagratistories)

Πεθύμησες μια αχνιστή σοκολάτα Valrhona και ένα χειροποίητο γλυκό να τη συνοδεύει; Στην δημοφιλή πλατεία Προσκόπων, το Petite Fleur είναι ένα όμορφο μπιστρουδάκι (όπως και τα υπόλοιπα της αλυσίδας), το οποίο βγάζει και τραπεζάκια έξω με επιτοίχιες σόμπες για να απολαύσεις τα ροφήματά της αρεσκείας σου, παρέα με τις συμπαθέστατες γατούλες που φροντίζουν. Στο εσωτερικό του, θα ακούσεις τζαζ και μπλουζ μελωδίες που ταιριάζουν γάντι στον χώρο.

Odori Vermuteria di Atene

Σκουλενίου 2, Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τηλ: 2103314674

Γύρω από το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων μια ανεπίσημη πιάτσα φέρνει ένα σωρό μαγαζάκια για έξοδο στο προσκήνιο. Ανάμεσά τους και αυτή η βερμουτερία, η οποία βγάζει τραπεζάκια σε καλυμμένο χώρο με σόμπες, και σερβίρει από το πρωί ποιοτικό καφέ – δοκίμασε τον μονοποικιλιακό από τις Ινδίες αν τον πετύχεις- και λαχταριστό brunch με κάθε λογής καλούδια, ιταλικά και μη και φοβερή χειροποίητη pizza στον ξυλόφουρνο.

Tailor’s House

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, τηλ: 2103235388

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tailor's House (@tailorshouse_athens)

Στην πάντα ανεβασμένη πλατεία του κέντρου, το Tailor House σερβίρει μονοποικιλιακούς καφέδες, gourmet σοκολάτες, ψαγμένα τσάγια και πληθωρικό brunch. Όσο παίρνει και νυχτώνει, την θέση τους παίρνουν καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, εμπνευσμένα από αγαπημένα χορευτικά hits. Σημείωσε επίσης και τις σπιτικές του λεμονάδες, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων αν η καφεΐνη σε ενοχλεί ή αν δεν θες να νευριάσεις. Ιδανικό για τις καθημερινές που δεν έχει τη βαβούρα του Σαββατοκύριακου.

Τρίγωνο

Αμύντα 15 και Αρχελάου, Παγκράτι, τηλ: 6984461352

Όταν στην Αρχελάου δεν υπήρχε κανένα άλλο καφέ-μπαρ, το Τρίγωνο έκανε την αρχή. Με μαρμάρινα τραπεζάκια και κλασικές καρέκλες καφενείου, πήρε την θέση του μπακάλικου της γειτονιάς και σερβίρει καφέ από το πρωί αλλά και καθαρά ποτά ή τσίπουρο με ωραίους μεζέδες. Με φόντο την πλατεία Προσκόπων, μαζεύει κυρίως νεαρόκοσμο, αλλά και «παλιούς» κατοίκους της περιοχής.

LOT 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ: 2111155024

Έδωσε αέρα ανανέωσης στο τρίγωνο που σχηματίζει η Μιχαλακοπούλου με την Ιλισίων και τον πεζόδρομο της Νυμφαίου, συστήνοντας στο κοινό της πόλης την εν πολλοίς άγνωστη Πλατεία Βραζιλίας. Το LOT προσφέρει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας, όμως μας αρέσει περισσότερο τα πρωινά, όταν στα τραπέζια του πάνω στην πλατεία καταφθάνουν specialty καφέδες από την Area 51 και νοστιμότατο brunch.

Μπλε Παπαγάλος

Λεωνίδου 31, Πλατεία Αυδή, τηλ: 2110121099

Αυτό το πτηνό του κέντρου είναι παντός καιρού με τα τραπεζάκια του να στρώνονται στην πλατεία Αυδή χειμώνα καλοκαίρι, γεμίζοντας κόσμο και κοσμάκη. Ιδιαίτερα αγαπητό στην queer κοινότητα και όχι μόνο, ο Παπαγάλος είναι συνήθως φίσκα, μια ολοζώντανη όαση στο κέντρο της πόλης για καφέ, πρωινό, αλλά και ποτό τα βράδια. Α, είναι και pet friendly, οπότε τα τετράποδα εδώ φροντίζονται δεόντως.

Cibo

Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια, 210 6897030

Αν είσαι Βριλησσιώτης, ξέρεις. Αν όχι, θα σου πούμε πως το Cibo είναι η σταθερή αξία της περιοχής για καφεδάκι στην όμορφη και μεγάλη Πλατεία Αναλήψεως. Από νωρίς το πρωί τα τραπεζάκια του γεμίζουν από ντόπιους και μη, που απολαμβάνουν ποικιλία ροφήματων και καλό καφέ, ενώ τσιμπολογάνε νόστιμα σνακ που φτιάχνονται επί τόπου. Δυνατό και το μενού για μεσημεριανό με ωραία μπέργκερ και πίτσες, ενώ τα βράδια οι… βάρδιες αλλάζουν και τα κοκτέιλ παίρνουν θέση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v