Σε αυτά τα καφέ η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο

Παλιακά, αλλά πέρα για πέρα όμορφα και γλυκά, αυτά τα καφενεδάκια στους δρόμους της πόλης είναι ό,τι πρέπει για να ταξιδέψεις στην παλιά Αθήνα.

Σε αυτά τα καφέ η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο

Τραπεζάκια σε πλατείες σαν σε χωριό, ελληνικός στη χόβολη και ουζοποικιλίες σε περίπτωση που σε πάρει το καταμεσήμερο και πεινάσεις. Τα παλιακά καφενεδάκια της πόλης καλά κρατούν και μας υποδέχονται για γουλιές νοσταλγίας σε ατμόσφαιρα που μυρίζει παλιά Αθήνα.

Η Ωραία Ελλάς

Μητροπόλεως 59 & (Στοά) Πανδρόσου 36, τηλ: 21 0321 6850

Παραμένει ένα από τα αγαπημένα μας αυθεντικά στέκια της παλιάς Αθήνας, ένα παραδοσιακό καφενείο, με τα κειμήλια και τα έργα λαϊκής τέχνης που στολίζουν κάθε γωνιά του. Στα τραπεζάκια του πλάι στα μεγάλα παράθυρα που απολαμβάνουν την θέα της Ακρόπολης, θα βρεις τουρίστες να πίνουν ουζάκι by the glass συνοδεία νόστιμων μεζέδων, νεαρόκοσμο να παραγγέλνει ελληνικό καφέ σε κούπα, αλλά και παλιούς θαμώνες να συζητούν περί πολιτικής. Τα βράδια έχει και ζωντανή μουσική.

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, τηλ: 2107224609

Από τα πιο ιστορικά μαγαζιά του Κολωνακίου και ένα από παλαιότερα καφενεία της πόλης, η Δεξαμενή βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1905 σχεδόν, διατηρώντας απαράλλαχτο τον παλιακό της χαρακτήρα. Είναι εξίσου ωραίο για πρωινό καφεδάκι και χάζι, αλλά και χαλαρή μπίρα με μεζέ όσο παίρνει και βραδιάζει, μια πραγματική χρονοκάψουλα για κάθε στιγμή της ημέρας. Λογικά θα περιμένεις τις ώρες αιχμής, αφού δεν δέχεται κρατήσεις.

Το Καφενείο

Επιχάρμου 1 και Τριπόδων, Πλάκα, τηλ.: 210 3246916

Στέκι επιφανών Ελλήνων, το ιστορικό αυτό καφενεδάκι σε ένα κτίριο του 1836 ανάβει τζάκι τώρα που κάνει κρύο και μας υποδέχεται με μυρωδιές ελληνικού καφέ που σιγοψήνεται. Παράλληλα με καφεδάκια, σε περίπτωση που πεινάσεις, σερβίρει και ωραιότατους μεζέδες, όπως σπιτικά κεφτεδάκια, ντολμαδάκια γιαλαντζί, και πεντανόστιμους πατατοκεφτέδες.

Γλυκύς

Αγγέλου Γέροντα 2, Πλάκα, τηλ.: 210 3318205

Ιδανικός για ένα καφεδάκι μετά από βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας (ή και πριν), ο Γλυκύς απλώνει στο μικρό κρυφό πλατειάκι μπροστά του τραπέζια που γεμίζουν κόσμο – τουρίστες και μη. Έχει και έναν ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο, που αποπνέει ζεστασιά παλιάς Αθήνας, μυρωδιές φρεσκοψημένου καφέ και νοσταλγία. Εδώ θα πιείς μερακλίδικο ελληνικό καφέ, και θα τσιμπολογήσεις μεζεδάκια από τον μικρό κατάλογο.

Κλεψύδρα

Κλεψύδρας, Πλάκα, τηλ: 21 0321 2493

Συνεχίζουμε τις βόλτες μας στην Πλάκα και πιάνουμε θέση σε αυτό το πολύχρωμο και ατμοσφαιρικό καφενεδάκι, που είναι όσο ήσυχο πρέπει και απολαμβάνει ωραία θέα κοντά στον πύργο των Αέρηδων. Σερβίρει βαρύ γλυκό και σιροπιαστά γλυκά πάνω σε σεμεδάκια, σε σκηνικό που τερματίζει τη νοσταλγία.

Λουξ

Θεσσαλονίκης 12, Θησείο, τηλ: δεν έχει

Σε έναν από τους ομορφότερους και λιγότερο φασαριόζικους πεζόδρομους του Θησείου, κοντά στις ράγες, το Λουκ βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει καφεδάκια με θέα στα τραίνα του ΗΣΑΠ να περνούν. Αν πεινάσεις θα βρείς και αξιοπρεπέστατες ουζοποικιλίες και μεζεδάκια για να τσιμπολογήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v