Τα καφέ που αγαπάμε στον Πειραιά

Ζεστά και χουχουλιάρικα, vintage με γαλλικό αέρα κι αριστοκρατικά με μακρά ιστορία, αυτά είναι τα καφέ που αγαπάμε στον Πειραιά.

Τα καφέ που αγαπάμε στον Πειραιά

Ο καιρός παρότι σε λίγες μέρες φεύγει κι ο Γενάρης υπήρξε σύμμαχός μας κι έδειξε το γλυκό του χειμωνιάτικο πρόσωπο μέχρι στιγμής. Έτσι λοιπόν κι εμείς –που μεταξύ μας αφορμή ψάχναμε- το εκμεταλλευτήκαμε και με το παραπάνω αυξάνοντας τις καφεδάτες εξόδους μας. Τώρα μάλιστα που ο Πειραιάς απέκτησε τρεις σταθμούς μετρό (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο) συχνά πυκνά επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για να πιούμε το καφεδάκι μας στις γειτονιές του. Σου φτιάξαμε και λίστα για να ξέρεις που να πας την επόμενη φορά που ο Πειραιάς θα πέσει στο τραπέζι σαν πιθανός καφεδό-προορισμός.

Βelle Amie

Άγγελου Μεταξά 11, τηλ.: 21 0417 5740

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Belle Amie Piraeus (@belleamiepiraeus)

Το Belle Amie έχει ομορφύνει ιδιαίτερα τον πεζοδρόμο της Αγγέλου Μεταξά στο Πασαλιμάνι. Ο συνδυασμός των γεύσεων με την vintage – comfort αισθητική δημιουργούν μία σχεδόν κινηματογραφική ατμόσφαιρα, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι από το πρωί γίνεται ένας χαμούλης στα μέρη του, αφού είναι δεδομένο πως θα χρειαστείς μέσο για να βρεις ένα ελεύθερο τραπεζάκι για να κάτσεις. Οι καφέδες ξεκινούν από τα 4€ ενώ σε περίπτωση που πεινάσεις σου προτείνουμε τη γαλλική ομελέτα Mediterraneo με φέτα, μπέικον, baby σπανάκι και άγρια μανιτάρια.

Μπελ Επόκ

Αριστοτέλους 10, τηλ.:21 0429 7676

 

Συνεχίζουμε γαλλικά και πάμε μια βόλτα στο κουκλίστικο Μπελ Επόκ- ένα μαγαζί που ξεχωρίζει αμέσως χάρη στο φωτεινό του αίθριο με το ασπρόμαυρο πλακάκι, τη vintage διάθεση, τα λουλούδια και τα πολλά όμορφα χρώματά του. Εξερευνώντας το εσωτερικό του μαγαζιού, αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για ένα μέρος που λατρεύει τα ‘60s – ‘70s. Στα κάδρα του θα δεις τη Σκάρλετ Ο΄Χάρα στην αγκαλιά του Ρετ Μάτλες, αλλά και την Όντρεϊ Χέπμπρν στο Breakfast at Tifanny’s. Το Μπέλ Επόκ φημίζεται και για τον πραγματικά ιδιαίτερο καφέ του, με χαμηλή οξύτητα και χαρμάνια πλούσια σε γεύση και αρώματα, ενώ αν είσαι των ζεστών ροφημάτων θα απολαύσεις την ποικιλία που διαθέτει στις σοκολάτες. Εξαιρετικό και το Brunch του. Oι καφέδες ξεκινούν από 3€.

Το Καφέ των Αισθήσεων

Κουντουριώτου 164, τηλ.:21 0422 0672

Όνομα και πράμα το Καφέ των Αισθήσεων επί της Κουντουριώτου στον Πειραιά αφού μοιάζει ταμάμ επιλογή για έναν πρωινό χειμωνιάτικο καφέ που θα ενεργοποιήσει όλες τις αισθήσεις σου. Ο χώρος ζεστός κι έξτρα γοητευτικός συνδυάζει αρμονικά το ξύλο με «αντικέ» έπιπλα. Κλασικό κι αγαπημένο στέκι προκειμένου να ξεκινήσεις χαλαρωτικά τη μέρα σου το Καφέ των Αισθήσεων είναι όσο low profile χρειάζεται για να προτείνεις ένα αξέχαστο πρώτο ραντεβουδάκι. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Χαμόγελο

Αλκιβιάδου 137, τηλ.: 21 0413 7752

Βγαλμένο από μια άλλη εποχή το Χαμόγελο σε βυθίζει σε μια γλυκιά νοσταλγία με το που περάσεις την πόρτα του. Αν μάλιστα είσαι και γονιός τότε με το πάσο σου να πας καθώς τα παιδιά θα απολαύσουν τον γεμάτο παιχνίδια χώρο του. Πέρα από καφέδες, ροφήματα, τσάγια και φρεσκοστυμμένους χυμούς το Χαμόγελο έχει έναν κατάλογο με ολόφρεσκα χειροποίητα γλυκά που θα βάλουν σε μπελάδες τον ουρανίσκο σου αφού θα θέλει να τα δοκιμάσει όλα. Οι καφέδες ξεκινούν από 3€.

Darling

Δραγάτση 8, τηλ.: 21 0410 1410

To Darling είναι ένα all day café bar στην καρδιά του Πειραιά το οποίο από όταν άνοιξε φιλοδοξεί να προσφέρει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία σε όλα τα επίπεδα. Μοιάζει σαν το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσεις την μέρα σου, πίνοντας το περιποιημένο καφεδάκι σου. Στον κατάλογό του θα βρεις μια ποικιλία ροφημάτων που θα ικανοποιήσει κάθε γούστο και περίεργο πελάτη. Αν σε κόψει η πείνα από τους πολλούς καφέδες εμπιστεύσου άφοβα το brunch-ομενού του Darling,

Healthy Harmony

Πραξιτέλους 156, τηλ: 21 0410 0201

Aν είσαι της υγιεινής διατροφής, τότε είναι βέβαιο ότι θα έχεις ήδη βάλει στην λίστα σου με τα πιο αγαπημένα πειραιώτικα μαγαζιά το Healthy Harmony. Αν πάλι δεν είσαι, καλύτερα να το ξανασκεφτείς γιατί σαν το Healthy Harmony δύσκολα θα βρεις- κι αλήθεια λέμε. Το μαγαζί ετοιμάζει από το πρωί καφεδάκια – δοκίμασε όπως και οτιδήποτε το ιδιαίτερο Pumpkin spice latte χωρίς ζάχαρη - και μια τεράστια γκάμα χυμών από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και υπερτροφές και συνεχίζει ακάθεκτο τις δεκατιανές και μεσημεριανές ώρες με λαχταριστές σαλάτες, σούπες ημέρας και μπόλικα υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Φεύγοντας μην ξεχάσεις να πάρεις το κατιτίς σου από το παντοπωλείο του που είναι πλούσιο σε προϊόντα Ελλήνων μικρό-παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v