Πάμε μια βόλτα στην Πετρούπολη

Βολτάραμε στην Πετρούπολη κι απολαύσαμε καφέ με συγκλονιστική θέα, γκουρμέ μεζεδοκατάσταση, ροκ μπυραρίες και λατρεμένα μπαράκια.
Πάμε μια βόλτα στην Πετρούπολη

Αν ζεις ή κινείσαι στα δυτικά προάστια, τότε είναι βέβαιο ότι έχεις την Πετρούπολη σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε μάλλον φταίει ότι δεν την έχεις σεργιανίσει όπως θα έπρεπε. Ποτέ δεν είναι αργά ωστόσο να μάθεις και να επισκεφθείς τα hot spots της Πετροπουλάρας, για αυτό ακολούθησε μας κι είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσεις.

Καφέ με σαγονοπεσιματική θέα

Terra Petra

Θέατρο Πέτρας, τηλ: 21 0506 0694

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TerraPetra (@terrapetra.gr)



Terra Πέτρα με το όνομα, που λένε κι οι παροικούντες την Πετρούπολη. Ένα από τα πλέον ονομαστά καφέ της Αττικής, που συνορεύει με το Θέατρο Πέτρας και προσφέρει μια από τις καλύτερες θέες της πρωτεύουσας. Το πανοραμικό καράβι του καφέ παραμένει το σήμα κατατεθέν του, την ώρα που άπειρος κόσμος επισκέπτεται την Terra Petra όλες τις ώρες χάρη στις επιλογές που προσφέρει (καφέ, φαγητό, ποτά)

Τώρα, που έφτιαξε ο καιρός θα γίνεις μόνιμος κάτοικος του μαγαζιού μιας και το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να lounge-άρεις, ανεβάζοντας τη διάθεσή σου. Δίπλα του θα βρεις  ένα δροσερό κι αιθέριο ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα ριλαξάρεις με τις ώρες, ξεχνώντας έγνοιες και καημούς. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Apolis

Λόφος Αγίου Δημητρίου, τηλ.: 210 5060620



Aπό την μία υπέρ-θέα στην άλλη κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το έτερο ξακουστό καφέ της Πετρούπολης είναι το Apolis για το οποίο χρειάζεται να βάλεις μέσο ώστε να βρεις ελεύθερο τραπέζι τις ώρες του ηλιοβασιλέματος. Κόσμος συρρέει από νωρίς για να πιεί τον καφέ του, ενώ το φαγητομενού του Apolis ικανοποιεί και τον πλέον απαιτητικό ουρανίσκο.

Στο μπαρ Scherzo που έχει άρωμα Κυκλάδων και φιλοξενείται στον ίδιο χώρο το κουνάμε πίνοντας ωραία κοκτέιλ που είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση. Για ένα γεύμα υπολόγισε περί τα 25 ευρώ το άτομο, τα ποτά στα 8€, τα κοκτέιλ από 8€.

Άμα πεινάσεις σου έχουμε τη λύση

Το Ρεμπελιό

28ης Οκτωβρίου 110 τηλ.: 21 0505 5200

Το Ρεμπελιό είναι εκείνο το ζεστό μεζεδοπωλείο της γειτονιάς που γίνεται εύκολα στέκι για το καλό φαγητό, το πολύ ευγενικό προσωπικό και τις νοστιμιές που μοσχομυρίζουν από την κουζίνα του.

Το κλίμα είναι πολύ φιλικό κι όλοι οι υπάλληλοι χαμογελαστοί καλωσορίζοντας σε στο ζεστό Ρεμπελιό που φημίζεται για τα χειροποίητα κεφτεδάκια και τα κολασμένα λουκάνικα. Στα επιβάλλεται του καταλόγου είναι η μελιτζανοσαλάτα, οι κολοκυθοκεφτέδες, η χοιρινή τηγανιά, το μοσχαρίσιο συκώτι, το πρόβατο μπούτι φιλέτο κι οι χειροποίητες σως που φτιάχνουν. Μαζί με κρασάκι ή μπυρίτσα για γενναίο τσιμπολόγημα υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Της Κακομοίρας

28ης Οκτωβρίου 14, 21 0506 0488

Τούτο εδώ το Σουβλακοπωλείον έχει γίνει στέκι κοψιδοφάγων από το 2017 όταν κι άνοιξε στην Πετρούπολη. Το σπεσιάλ του καταστήματος που θα έλεγε κι ο Ζήκος πέρα από την καθαριότητα είναι τα κρέατα που ψήνονται με μεράκι και μαστοριά.

Οι σουβλακολάγνοι της περιοχής το προτείνουν ανεπιφύλακτα μιας και δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν για να βάλουν στην πίτα τους, αφού στης Κακομοίρας δεν τελειώνουν οι επιλογές. Από κεμπάπ γιαουρτλού και σνίτσελ κοτόπουλο μέχρι κολοκυθοκεφτέδες οι πίτες στο Σουβλακοπωλείο είναι θηριώδεις και πεντανόστιμες. Τα κρεατοτεμάχια ξεκινούν από το 1,80€, ενώ οι πίτες από 3,30€.

Το Ψαροκόκαλο

Κώστα Βάρναλη 96, 21 0501 2356



Όπως μπορείς να καταλάβεις από το όνομα το φρέσκο ψαράκι είναι η σπεσιαλιτέ του καταστήματος που έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο ονομαστές ψαροταβέρνες των δυτικών προαστίων. Η ψησταριά και το τηγάνι δουλεύουν υπερωρίες για να ικανοποιήσουν τους πάμπολλους θαμώνες που σίγουρα ξεχωρίζουν από το μενού το μυδοπίλαφο, το θράψαλο σχάρας, την καβουροσαλάτα, το ριζότο θαλασσινών, τις σουπιές σπανάκι.

Καθημερινά μπορείς να διαλέξεις και φρέσκο ψάρι για τηγάνι ή σχάρα, συνοδεία εκλεκτών τσιπουρο-αποσταγμάτων. Ο λογαριασμός για φαγητό εν μέσω τσιπουροκατάνυξης δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ το άτομο.

Αν κουράστηκες πάμε για μια μπύρα

Αλχημιστής Rock n Roll Beer Bar

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604



Aν είσαι και ροκάς με την αράδα σου στον Αλχημιστή θα πας για να ακούσεις μουσικάρες και να πιείς ψαγμένες μπυρίτσες σε κάνουλα ή μπουκάλι. Με είκοσι μία ολάκερες κάνουλες να ανανεώνονται ανά διαστήματα, δυσεύρετες μπίρες από μικροζυθοποιίες ντόπιες και μη και μπόλικα ζυθό-conventions ο Αλχημιστής μπαίνει άνετα στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες μπυραρίες στα δυτικά.

Ο χώρος είναι διακοσμημένος με ροκ καλούδια κι όμορφα αφισάκια ενώ πολύ συχνά πέφτουν και λάιβ πενιές. Πέρα από την ποικιλία στις μπύρες στο φαγητό οι κρεατοποικιλίες του είναι ξηγημένες ενώ τα μπέργκερ και οι πίτσες θα τρελάνουν τον ουρανίσκο σου.

Με ποικιλία κρεατικών και μπίρα, υπολόγισε περί τα 13 ευρώ κατ’ άτομο.

Στα καλύτερα θα σε πάω για ποτό

Balzac Inner Pleasure

Kάσου 11, 21 0505 0067



To Balzac Inner Pleasure ανοίγει τις πόρτες του και σε υποδέχεται σε ένα υπέροχα διακοσμημένο περιβάλλον για όλες τις ώρες της ημέρας. Από όταν άνοιξε έγινε συνώνυμο της διασκέδασης και της ποτοποσίας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ένα ποτήρι κρασί, ένα ποτό ή ένα signature cocktail θα σας συνοδεύσουν, από το απόγευμα και μετά και μέχρι αργά το βράδυ, υπό τον ήχο αγαπημένων μουσικών από τους resident Djs. Μια βόλτα θα σε πείσει και θα σε μετατρέψει σε θαμώνα. Τα ποτά ξεκινούν από 8€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v