Πάμε βόλτα σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη

Καφεδάκια ή branch; Ποτάρες ή μερακλήδικα μεζεδάκια; Στη Νέα Σμύρνη και στο Παλαιό Φάληρο ευτυχώς δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα.

Πάμε βόλτα σε Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη

Καλό το κέντρο κι οι μαγαζάρες του δεν λέμε όμως τα τελευταία χρόνια δύο γειτονιές στην Αττική μας έχουν κλέψει την καρδούλα. Από τη μία η Νέα Σμύρνη (τα λέγανε οι Πανιώνιοι καιρό) κι από την άλλη το Παλαιό Φάληρο (τα έλεγε κι ο Καρβέλας στο Καλοκαιρινές Διακοπές για πάντα) έχουν μαζέψει πολύ κόσμο σε μπαρ, καφέ και φαγητάδικα που βρίσκονται στα πέριξ τους. Ντύσου πρόχειρα ή κυριλάτα (εμείς εδώ δεν κρίνουμε) κι έλα μαζί μας μια βόλτα για να μάθεις γιατί γίνεται χαμούλης εκεί πέρα.

Ας πιούμε ένα καφεδάκι πρώτα

BookTalks

Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802520

Αν ανήκεις στην κατηγορία των βιβλιόφιλων τότε είμαστε βέβαιοι πως έχεις βρεθεί στο Booktalks (το βιβλιοπωλείο της καρδιάς μας) για καφεδάκι, βιβλιοσυζήτηση και μπόλικο ψάξιμο στα ράφια του για να ξετρυπώσεις τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Χαλαρωτικό, cozy και ιδανικό για τηλεργασία το Booktalks είναι το τέλειο μέρος για να ξεκινήσει η μέρα σου κι αν βραδιάσει μη σκιάζεσαι, υπάρχουν κοκτέιλ, μπυρίτσες και κρασί για να το ρίξεις λίγο έξω.

Fig

Πεντέλης 27, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9426467

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by fig - it’s a feeling! (@figathens)

Το Fig ήταν το all day café που έλειπε από το Παλαιό Φάληρο για αυτό χαιρόμαστε πολύ που μας βρήκε τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τα υπέροχα καφεδάκια, τους φρεσκοστυμμένους χυμούς και τα δυναμωτικά smoothies, στον κατάλογο του θα βρεις και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα όπως η χειροποίητη τυρόπιτα, το carrot cake αλλά και το piccolino κρουασάν αγριοκέρασο.

New Habits

25ης Μαρτίου 25 Νέα Σμύρνη, 210 93 117 45

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by New Habits (@new__habits)

Στην ερώτηση «πάμε πλατεία για καφέ;» οι Νεοσμυρνιώτες κι όχι μόνο απαντούν «ναι, πάμε New Habits» το τελευταίο διάστημα, γεμίζοντας με κόσμο το urban στέκι της περιοχής. Αν δεν είσαι λάτρης του καφέ, αξίζει να δοκιμάσεις το smoothie Black Passion με παγωτό βανίλια, blueberries, σιρόπι φουντουκιού, μπισκότο και χρώμα ενεργού άνθρακα, κι αν το ξενυχτήσεις πιες κι ένα κοκτεϊλάκι στην υγειά μας, από τους αρμόδιους Mixologists.

Θα φάμε τίποτις;

Κυρ Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210:9822320

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κυρ Αρίστος (@kiraristos)

Παιδιά από δω ο Κυρ Αρίστος, Κυρ Αρίστο από εδώ τα παιδιά. Κάπως έτσι θα έπρεπε να καλωσορίζονται όλοι οι κεμπαπολάγνοι που επισκέπτονται ένα από τα πλέον θρυλικά φαγητοστέκια του Παλαιού Φαλήρου. Το κεμπάπ του λιώνει στο στόμα μιας και επί τόσα χρόνια, φτιάχνεται με το ίδιο μεράκι. Μην τυχόν φύγεις από εκεί αν δεν έχεις προηγουμένως δοκιμάσει κασερλί κεμπάπ, κεμπάπ προβατίνα γιαουρτλού κεμπάπ, την κολασμένη παστουρμαδόπιτα και σις κοτόπουλο. Οι πίτες ξεκινούν από 3,40€ και δεν έχουν πατάτες τηγανητές γιατί έτσι πρέπει.

Ο Τζίτζιρας και ο Μίτζιρας

Αλκυόνης 77, Παλαιό Φάληρο τηλ.: 210 9851473

Αν βρεθείς έξω από τον Τζίτζιρα και τον Μίτζιρα στο Παλαιό Φάληρο, είναι πιθανό να ακούσεις τη φράση «περιπεράστε». Μην διστάσεις λεπτό να μπεις σε αυτό το μερακλήδικο οινοζυθεστιατόρειον μιας και θα ανταμειφθείς από τα εκλεκτά του εδέσματα. Το κρεμαστό σουβλάκι είναι must επιλογή, μα το γουρούνι στο σακί είναι αυτό που θα σε κάνει θαμώνα του καταστήματος. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

Μασίνα

Λεωφ. Συγγρού 133, Νέα Σμύρνη τηλ: 2109313173

Τώρα θα μιλήσουμε λίγο στη μεζεδολάγνα και κρεατομάχιμη καρδούλα σου, που θα σκιρτήσει ερωτικά σαν περάσει την πόρτα της Μασίνας στη Νέα Σμύρνη. Κάτσε στο τραπεζάκι σου και παράγγειλε επειγόντως τα κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς, τα ρολάκια με κατσικίσιο τυρί, τη σαλάτα με ντομάτα αποφλοιωμένη, baby ρόκα, baby σπανάκι, καρδιά μαρουλιού, φρέσκο κρεμμυδάκι, αγγούρι, καρότο, ελαιόλαδο και μηλόξυδο, και τα ζουμερά και μοσχοτσικνιστά αρνίσια παϊδάκια. Μαζί με χύμα κρασάκι ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

AmigosAllDayMexicanRestaurantBar

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220

Πιστοί στις αρχές της μεξικάνικης κουζίνας και αναζητώντας τα πιο αγνά υλικά, οι φίλοι μας στο Amigos σου προσφέρουν λαχταριστά fajitas, τραγανά tacos, χειροποίητα burritos, καυτερά chili con carne και άλλες παραδοσιακές γεύσεις σε γενναιόδωρες μερίδες. Επειδή ωστόσο μεξικανικό αρκούδι στεγνό από αλκοόλ δεν χορεύει διάλεξε κι ένα από τα spicy κοκτέιλ για να απογειώσεις τα βράδια σου εκεί.

Ένα ποτάκι για σβήσιμο

Pop up

25ης Μαρτίου 13, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 211 2137681

Ίσως το πιο φημισμένο κοκτεϊλόμπαρο της Νέας Σμύρνης το Pop up μας έχει ξενυχτήσει αρκετές βραδιές και μπράβο του. Βλέπεις, συνεχίζει να έχει στα decks του κάποιους από τους καλύτερους djs της αθηναϊκής μουσικής πιάτσας να μιξάρουν house, techno, progressive, dub, reggae, hip hop, soul, funk και indie ήχους. Έχει και τα κατάλληλα signature κοκτεϊλάκια για να πάνε τα φαρμάκια κάτω, επομένως από εμάς είναι ξεκάθαρο ναι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 6€

La cantina favela

Ζησιμοπούλου 79, Παλαιό Φάληρο

Τηλέφωνο: 21 0941 9686

H Favela είναι από τα πιο κεφάτα λατινοαμερικάνικα κοκτεϊλό-μπαράκια της Αττικής και μια επίσκεψη σου και μόνο εκεί, αρκεί για να το διαπιστώσεις. Vibes από Αργεντινή, Κούβα, Μεξικό και Κολομβία βρίσκονται ολούθε στον χώρο αλλά και στον κατάλογο της Favela, που τιμά τις ρίζες των παραπάνω χωρών. Η εξωτική διακόσμηση και τα έντονα χρώματα του χώρου συμβάλλουν σε μια γενικότερη ανεβαστική και χορευτική διάθεση. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v