Βολτάροντας σε Θησείο Μοναστηράκι και Ακρόπολη την περάσαμε φίνα

Περπατήσαμε στις πιο όμορφες γειτονιές του αθηναϊκού κέντρου και βρήκαμε σένια μαγαζάκια για σένα και την παρέα σου για να σας ζηλεύουν οι τουρίστες.

Βολτάροντας σε Θησείο Μοναστηράκι και Ακρόπολη την περάσαμε φίνα

Αν σε ρωτήσουν ποτέ ποιες είναι οι ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, δύσκολα θα αφήσεις εκτός των απαντήσεων που θα δώσεις το τρίγωνο Θησείου, Μοναστηρακίου και Ακρόπολης. Στα πέριξ τους θα βρεις χιλιοφωτογραφημένες γωνιές, υπέροχα νεοκλασικά κι ερωτεύσιμες γειτονιές. Γύρω τους απλώνονται λατρεμένα μαγαζάκια, που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες που κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας, ειδικά αυτή την περίοδο. Για πάρτη σου και μόνο σου παρουσιάζουμε τα πιο εναλλακτικά μαγαζιά σε Θησείο, Μοναστηράκι κι Ακρόπολη.

Πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι!

The Frogs Guesthouse

Aριστοφάνους 4, Μοναστηράκι τηλ.: 21 1401 9607



Στην Ελλάδα δεν είμαστε τόσο συνηθισμένοι στα bed and breakfast αλλά ευτυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στη ζωή μας και μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε τον καφέ μας σε υπέροχους χώρους, χωρίς να έχουμε νοικιάσει απαραίτητα δωμάτιο στην πανσιόν/ξενώνα/ ξενοδοχείο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το Frogs Guesthouse που εύκολα μπορείς να φανταστεί πως έχει ολούθε βατράχια. Το πρωινό του καταλόγου τα διάφορα σνακ και οι σαλάτες του εστιάζουν στην απλότητα και την γεμάτη γεύση των μεσογειακών προϊόντων, ενώ τα βράδια συχνά πυκνά στήνει τρικούβερτα έθνικ πάρτι στο δρομάκι της Αριστοφάνους με την τακοκαντίνα του να τραβά τα βλέμμα και τα φλας κινητών και φωτογραφικών μηχανών. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Που θα φάμε ρε παιδιά;

Το Καφενείο του Ρίζου

Ακάμαντος 2, τηλ.: 21 0345 7825

Το Καφενείο του Ρίζου είναι ότι πρέπει για να περάσεις υπέροχα απογευματόβραδα μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη απολαμβάνοντας τη γραφικότητα του νεοκαφενείου που έβγαλε πρώτη φορά τραπεζάκια στην Ακάμαντος τη δεκαετία του 30.

Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το ταμπουλέ με πεπόνι, το κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά και σάλτσα στιφάδο, και το χταποδάκι με φάβα και μαρμελάδα ντομάτα. Ο λογαριασμός μαζί με το απαραίτητο ουζάκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω ανέρχεται στα 17-20€ το άτομο.

Καφενείον

Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916

Σε κτίριο τουλάχιστον 400 ετών, στεγάζεται εδώ και χρόνια «Το Καφενείο». Κατά καιρούς ήταν κύρια κατοικία πολλών Ελλήνων γνωστών και μη. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στα προ-κατοχικά χρόνια, στο πίσω μέρος μαζεύονταν παιδιά και έπαιζαν, ενώ στο πίσω άκρο του είχαν οι τότε ιδιοκτήτες. κοτούλες. O χώρος με τα πολύχρωμα τραπεζάκια είναι πανέμορφος για αυτό καλό θα ήταν να έχεις κάνει την κράτησή σου πριν βρεθείς στο Καφενείο. Από νόστιμους μεζέδες άλλο τίποτα με το κοτόπουλο με φρέσκα κι άγρια μανιτάρια, το σαγανάκι μαστέλο, τη βιολογική φάβα, τη σπιτική μελιτζανοσαλάτα και τη σαλάτα τουρλουμπούκι να ξεχωρίζουν. Υπολόγισε στα 15€ το άτομο μαζί με κρασί.

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 και Λεπενιώτου, τηλ.: 2103234672



Αν είσαι φαν του μπάρμπεκιου και των σιγοκαπνιστών κρεάτων όπως γίνεται η φάση στην ξακουστή Νέα Ορλεάνη τότε πρέπει να επισκεφθείς το Po Boys άμεσα. Βrisket, short ribs, spare ribs, crispy pork belly και pulled pork σε burgers ή πιατέλες θα σε κάνουν θαμώνα στο Po Boys, ψάχνοντας παράλληλαω τρόπο να μάθεις τη συνταγή για αυτή τη διαολεμένα νόστιμη πατατοσαλάτα.

Όλα τα κρέατα λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα σου κάνοντας πολύ δύσκολη την επιλογή του πιάτου που θα δοκιμάσεις. Αν μας αναγκάσεις να επιλέξουμε κάτι θα πάμε στο σάντουιτς με την πορκέτα προβατίνα, το po boys sampler και την κολασμένη version της caesar’s με τη σιγοκαπνιστή γαλοπούλα. Για φαγητό μαζί με κάποια από τις ψαγμένες μπύρες που σερβίρουν υπολόγισε στα 20€ το άτομο.

Diego

Ανδριανού 1, Αθήνα τηλ.: 30 21 0323 9353

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diego (@diego.athens)



Εδώ κι έναν χρόνο περίπου το Diego έχει γίνει σημείο συνάντησης για τους εραστές της νυχτερινής ζωής της Αθήνας. Σερβίρει ιδιαίτερα ποτά και κοκτέιλ στο χέρι, τα οποία απολαμβάνεις βολτάροντας με θέα Ακρόπολη ή στα ιδιαίτερα καφάσια που απλώνει στον πεζόδρομο, ενώ παράλληλα το φαγητομενού του έχει street food πινελιές από τις κουζίνες του Βιετνάμ, της Ταϊλάνδης και της Λατινικής Αμερικής. Για μια τίμια φαγητοποσία υπολόγισε στα 18-20€ το άτομο.

Hitchcoctales

Παρινού 10, Ακρόπολη, τηλ.: 21 0921 0023

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by hitchcocktales (@hitchcocktales_)



Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Σερ Άλφρεντ Χίτσκοκ στο Hitchcocktales πίνουμε τις ποτάρες μας και κρυφοκοιτάμε τη θέα στην Ακρόπολη γιατί κατά βάθος είμεθα ρομαντικές ψυχές. Τα ευφάνταστα κοκτέιλ για τα οποία φημίζεται, βαφτίζονται από τα ονόματα των ταινιών του Χίτσκοκ: Το Ψυχώ, ας πούμε, φτιάχνεται με βότκα, βερμούτ και μαύρο σταφύλι, και είναι μια ωραία εναλλακτική από τα γλυκά κοκτέιλ που τείνουν να γίνουν ο κανόνας στα αθηναϊκά κοκτέιλ μπαρ. Αν πεινάσετε, έχετε να διαλέξετε από ένα μενού που περιλαμβάνει… τα πάντα, από φιλετίνια μπάρμπεκιου και μπριζόλα με σος κάπαρης μέχρι μιλφέιγ μελιτζάνας και ρολάκια αβοκάντο.

Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8,5€.

Dos Gardenias

Ήβης 21, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0323 5349

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DOS Gardenias (@dos_gardenias_bar)



Κρυμμένο στο δρομάκι της Ήβης το Dos Gardenias είναι ένα all day tapas bar Που σου αποκαλύπτει τον πανέμορφο έθνικ χώρο του και σε καλεί να πάρεις λίγα από τα λατινοαμερικάνικα vibes του. Με αλέγρα διάθεση το Dos Gardenias αγαπά τόσο την Κούβα όσο και την Αθήνα όπως μαρτυρά ο κατάλογος του που είναι γεμάτος με νοστιμιές από την χώρα του Φιντέλ (μύδια στο μέλι, αντζούγια και βασιλικό, φιλέτο γαύρου με λάιμ και ντοματίνια) αλλά κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ που έχουν μια παραπάνω αδυναμία στο ρούμι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v