Πάμε για καφέ με υπέροχη θέα στα βουνά της Αθήνας

Από την Μεταμόρφωση μέχρι την Πάρνηθα, ανακαλύπτουμε πανέμορφα καφέ που προσφέρουν απρόσκοπτη «ορεινή» θέα.

Πάμε για καφέ με υπέροχη θέα στα βουνά της Αθήνας

Όταν είσαι στα ψηλά, η Αθήνα έχει άλλη ομορφιά. Αγναντεύεις θάλασσα, την πόλη, τους λόφους της και ένα σωρό λεπτομέρειες που σου ξέφευγαν όσο ήσουν… κάτω.

Από την Καλλιτεχνούπολη μέχρι την Μεταμόρφωση κι από εκεί ως την Πάρνηθα, πάμε στα ψηλά και απολαμβάνουμε αχνιστά καφεδάκια με την πιο όμορφη θέα.

The View Club

Καλλιτεχνών 107, Καλλιτεχνούπολη, τηλ: 2294 075517

Από τα τραπεζάκια τους θα απολαύσεις θέα που φτάνει μέχρι την Εύβοια, αν ο καιρός είναι καθαρός, αλλά και στην «ορεινή» Καλλιτεχνούπολη. To View Club προσφέρει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας, έχει ωραίο χώρο μέσα και έξω αναλόγως καιρού και σερβίρει, μεταξύ άλλων, και λαχταριστό, παραδοσιακό πρωινό για να συνοδεύσεις την καφεΐνη σου, ενώ χαζεύεις τον ορίζοντα και χαλαρώνεις.

Θέα Δηλαβέρη

Λητούς και Κύμης, Μεταμόρφωση, τηλ: 2102837273

Θα το ανακαλύψεις «κρυμμένο» σε ένα λοφάκι της Μεταμόρφωσης, πίσω από το δημοτικό κολυμβητήριο και θα το αγαπήσεις για την απεριόριστη θέα στην Αθήνα και τα λοφάκια που το περιβάλλουν, τον όμορφο και μεγάλο χώρο του, κατάλληλος για παρέες, αλλά και την παιδική χαρά που το καθιστά ιδανικό για οικογένειες. Έχει και υπαίθρια όργανα αν θες να κάνεις και λίγη προπόνηση.

Zafiro Experience

Αττικό Άλσος, Περιοχή Β’, Γαλάτσι, τηλ: 2106930586

Μια πραγματική… εμπειρία για καφεδάκι σε έναν ακόμα λόφο που αγναντεύει την Αθήνα από άκρη σε άκρη, προσφέροντας απρόσκοπτη θέα, αυτή τη φορά στο Αττικό Άλσος του Γαλατσίου. Το Zafiro προσφέρει πέρα από καφεδάκι και σνακ και την επιλογή ενός ρομαντικού δείπνου τα βράδια, όταν τα φώτα της πόλης ανάβουν και το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο ατμοσφαιρικό.

Καταφύγιο Μπάφι

Πάρνηθα, τηλ: 2102403556, 2102469050

Το καταφύγιο της Πάρνηθας βρίσκεται στα 1161 μέτρα υψόμετρο και δεν είναι μόνο για διανυκτέρευση. Μπορείς κάλλιστα να το επισκεφτείς τη μέρα για να πιείς το καφεδάκι σου με φόντο την υπέροχη βλάστηση του κοντινού μας βουνού και αν σου ανοίξει η όρεξη να ακολουθήσεις κάποιο από τα δεκάδες βατά μονοπάτια που το πλαισιώνουν.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v