Πάρε το βιβλίο σου και πήγαινε για καφέ ή τσάι

Ζεστά, ρομαντικά και με essence καλλιτεχνικού καταφυγίου αυτά τα καφέ περιμένουν εσένα και το βιβλιαράκι σου για να ρεμβάσετε με τις ώρες.

Πάρε το βιβλίο σου και πήγαινε για καφέ ή τσάι

Διανύουμε τον δεύτερο φετινό χειμωνιάτικο μήνα και παρότι οι θερμοκρασίες δεν έχουν πέσει ακόμη στα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα η διάθεσή μας παραμένει χουχουλιαστή. Αφορμή που λες ψάχνουμε για να πάμε για ένα καφεδάκι στα ζεστά και φιλόξενα καφέ της πόλης και δεν υπάρχει ομολογουμένως καλύτερη από το διάβασμα του αγαπημένου μας βιβλίου στα μέρη τους. Πάρε κι εσύ λοιπόν το βιβλίο που μένει αδιάβαστο στο κομοδίνο σου κι έλα μαζί μας στα πιο αρτιστίκ και βιβλιόφιλα καφέ της πόλης για να πιούμε παρέα όποιο ζεστό ρόφημα τραβάει η ψυχούλα σου.

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Τρίγωνο, τηλ.: 211 4053733

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bardatsos Socratis (@bardatsossocratis)

όσα χρόνια κι αν περάσουν το Booze παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για βιβλιοδιάβασμα και ρέμβασμα με τις ώρες. Αν μάλιστα βρεθείς εκεί τις πρωινές ώρες μπορείς να αράξεις με την άνεσή σου στα τεράστια τραπέζια του, και να δοκιμάσεις κάποιο από τα υπόλοιπα καλούδια του καταλόγου του, πίνοντας συγχρόνως τον καφέ ή το τσάι σου. Το Booze προσμετράται στους βασικούς λόγους για τους οποίους η Κολοκοτρώνη συνεχίζει να ζει μέρες δόξας, αφού τιμά το κουλ όνομά της.

Zatopek

Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα, τηλ.: 21 1735 1013

Ένα book café χρειάζεται κάθε αθηναϊκή γειτονιά, να τα λέμε αυτά. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για ένα book café σαν το Zatopek που άνοιξε σχετικά πρόσφατα, φέρνοντας ρίγη συγκίνησης στην βιβλιόφιλη γειτονιά της Καλλιθέας. Ιδανικότερο χώρο για να πάρεις το βιβλιαράκι σου και να πιείς το καφεδάκι σου δεν θα βρεις στα Καλλιθεώτικα πέριξ. Αν πάλι το ξεχάσεις, μην σκας, γιατί στις μπόλικες βιβλιοθήκες του Zatopek θα βρεις σίγουρα κάτι για να σε συναρπάσει. Εκτός από μοσχομυριστά χαρμάνια, έχει μπόλικα ροφήματα και τσάγια στον κατάλογο του που αξίζει να δοκιμάσεις (η λευκή σοκολάτα με μαστίχα είναι επιβεβλημένη χειμωνιάτικη επιλογή). Οι τιμές είναι εξαιρετικά προσιτές με τον freddo espresso να κοστίζει 3€.

BookTalks

Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου 58, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9802520

Φεύγουμε λοιπόν από την Καλλιθέα αλλά δεν αποκρινόμαστε πολύ, μιας και θα πεταχτούμε στο Παλαιό Φάληρο για να πιάσουμε χαλαρωτική θέση βιβλιοανάγνωσης. Aυτό το σούπερ cozy book café των Νοτίων Προαστίων έχει καταφέρει να τρυπώσει στην καρδιά μας γιατί προσφέρει όλα όσα χρειάζεται κάθε βιβλιόφιλος που σέβεται τον εαυτό του. Πάμπολλες επιλογές νέων και παλαιότερων τίτλων που καλύπτουν όλα τα λογοτεχνικά είδη, ζεστό καφέ, πεντανόστιμα τσιμπολογήματα και ήσυχες γωνίτσες που δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει κανείς ενόσω διαβάζεις.

Menta Cafe

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ.: 21 0808 0193

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Menta Café (@menta_cafe_kifisia)

Στα Βόρεια Προάστια το Menta Café έχει τον αέρα ενός καλλιτεχνικού καταφυγίου που θα συγκινήσει ιδιαιτέρως τις ρομαντικές κι όχι μόνο ψυχές που αναζητούν το στέκι των ονείρων τους. Στεγασμένο στο παλιό αρχοντικό του Άγγελου Σικελιανού το Μenta έχει ένα υπέροχο εσωτερικό που αποπνέει αρχοντιά, φέρνοντας ασυναίσθητα στον νου την παλιά Αθήνα. Μόλις καλοκαιριάσει δε η λατρεμένη αυλή γεμίζει με κόσμο για να απολαύσουν τα ροφήματα του καταλόγου. Ανάμεσα στους θαμώνες του θα βρεις σίγουρα κι αρκετούς να κρατούν ένα βιβλιαράκι και να βυθίζονται στον κόσμο του.

Στυλ και Καφέ

Αγ. Αναργύρων 12, Ψυρρή, τηλ.:21 0325 0373

Πιο ταιριαστό όνομα για το Στυλ και Καφέ δύσκολα θα μπορούσες να βρεις αφού στον χώρο περισσεύουν και το στυλ και τα ευωδιαστά χαρμάνια καφέ. Αρτιστίκ κι έξτρα χαλαρωτικό το Στυλ και Καφέ προσφέρει μια τεράστια γκάμα τσαγιών επίσης, από τα οποία μπορείς να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον ουρανίσκο σου, ενώ η εντυπωσιακή του κάβα σε προκαλεί να το τσούξεις λίγο μόλις σουρουπώσει. Ήσυχο και με διακριτικό φωτισμό αυτό το café μοιάζει ταμάμ επιλογή για τους βιβλιόφιλους που συχνάζουν στο κέντρο της πόλης.

Τhe Underdog

Hρακλειδών 8, Θησείο, τηλ.: 21 3036 5393

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Underdog® (@the_underdog_project)

Kι αν είναι hip το Underdog μην το φοβάσαι γιατί είναι βέβαιο πως θα απολαύσεις το διάβασμα ενός βιβλίου στους φιλόξενους ξύλινους πάγκους του. Οι λάτρεις του ποιοτικού specialty coffee πάντοτε το αναφέρουν στις λίστες με τα καλύτερα της πόλης όπως κι εκείνοι που επιζητούν μια καθόλου θορυβώδη γωνιά για ριλαξάρισμα.

Ιδανικό στέκι για τους βιβλιόφιλους της Αθηναϊκής γης το Underdog προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών σε ποικιλίες καφέ, οι οποίες καβουρδίζονται στον χώρο μαζί με ένα λαχταριστό brunch menu, που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις.

Έναστρον

Σόλωνος 101, Αθήνα, τηλ.: 21 0382 8139

Άλλο ένα βιβλιοκαφέ που κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά κι επίσκεψη στον χώρο είναι το Έναστρον των ομώνυμων εκδόσεων. Ο χώρος τόσο στο ισόγειο, όσο και στο παταράκι είναι γεμάτος με βιβλία και κόσμο που απολαμβάνει γαλήνιες στιγμές ανάγνωσης συνοδεία ζεστού καφέ ή τσαγιών από τον πλούσιο κατάλογό του. Μια επίσκεψη αρκεί για να γίνεις πιστός του θαμώνας.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v