Τους ωραιότερους καφέδες τους πίνουμε τις μέρες ανάμεσα στις γιορτές

Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε το έτος που φεύγει, πιάνουμε θέση στα πιο όμορφα, στα πιο χουχουλιαστά, στα πιο μοντέρνα και όμορφα καφέ της πόλης.

Τους ωραιότερους καφέδες τους πίνουμε τις μέρες ανάμεσα στις γιορτές

Στην Αθήνα θα πιείς πολύ καλό καφέ και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτές τις γιορτινές ημέρες, τα μαγαζιά της πόλης που αγαπούν την καφεΐνη μας υποδέχονται στολισμένα για να πιούμε μερικές ακόμα γουλιές πριν αποχαιρετίσουμε το 2022.

Δεν λέμε όχι και πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια τους μετά ή πριν από τις εορταστικές μας βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.

Warehouse Assemblage

Πλατεία Μητροπόλεως 8, Αθήνα, τηλ: 21 0325 3503

Η πάντα ανήσυχη ομάδα του Warehouse απέκτησε νέο «παιδί», σε ένα χαλαρό σημείο πίσω από τη Μητρόπολη, ό,τι πρέπει για αχνιστό καφεδάκι – και όχι μόνο. Εδώ θα βρεις φοβερής ποιότητας single origin καφέδες από τη Wisecup Coffee Roasters, κάθε φορά και από μια διαφορετική χώρα, αλλά και πεντανόστιμο cinnamon roll για τις υπογλυκαιμίες, όπως και ενδιαφέροντα αλμυρά σνακ, όπως κρουασάν με χοιρομέρι και καπνιστή gouda. Διαθέτει και αρκετές ετικέτες κρασιών για επί τόπου κατανάλωση ή για το σπίτι, όπως και ορισμένες ενδιαφέρουσες deli προτάσεις.

Αnäna

Πραξιτέλους 33, τηλ: 2111115788

Λίγο πιο κει, στην Πραξιτέλους, ένα φωτεινό μαγαζί με μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπει το χάζι έξω προσγειώθηκε πέρσι προσφέροντας στιγμές… καφεΐνης σε όσους βολτάρουν στο κέντρο. Εδώ πιάνεις θέση στα κίτρινα τραπεζάκια του ατμοσφαιρικού αίθριου του και παραγγέλνεις μυρωδάτα χαρμάνια από την Ινδονησία, τη Ρουάντα και το Μπουρούντι, τα οποία συνδυάζονται με βήγκαν «γάλατα» αλλά και λοιπές χορτοφαγικές επιλογές για σνακ, όπως το banana bread, αλλά και άλλα λαχταριστά χειροποίητα γλυκά ημέρας.

kolor.

Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9, τηλ: 21 0381 0017

Στην Πλατεία Κάνιγγος, αυτό το κατάλευκο coffee shop δίνει ξεχωριστό χρώμα στις γιορτινές μας βόλτες στο κέντρο, με εκλεκτές ποικιλίες καφέ ο οποίος καβουρδίζεται καθημερινά εδώ, γεμίζοντας τον χώρο μεθυστικά αρώματα. Το βασικό blend τους είναι μια μίξη από δύο διαφορετικούς καφέδες από τη Βραζιλία, ενώ ανά καιρούς θα βρεις και άλλους, μονοποικιλιακούς από Κόστα Ρίκα, Παπούα και Αιθιοπία. Carrot cakes, cinnamon rolls και χειροποίητα μπισκότα απογειώνουν την όλη εμπειρία.

Ubuntu

Νηλέως 58, Θησείο, τηλ: 2103410566

Το αφρικάνικο όνομά του σημαίνει σε ελεύθερη απόδοση «Είμαι αυτός που είμαι, επειδή είσαι αυτός που είσαι» και αυτό που είναι, είναι ένα όμορφο, μίνιμαλ καφέ με σκανδιναβικό ντιζάιν, γεμάτο φυτά εσωτερικού χώρου που σε κάνουν να νιώθεις οικεία. Εδώ το χαρμάνι έρχεται από το Mr Bean Coffee Roasters, σερβίρεται σε κεραμικά φλιτζάνια και αποτελείται από τρεις καφέδες από την Βραζιλία. Τον καφέ σου εδώ συνοδεύουν vegan σνακ όπως banana bread χωρίς ζάχαρη, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, αραβικές πίτες με κινόα αλλά και σαλάτες ή χορταστικά σάντουιτς.

Αλεξανδρινό

Εμμανουήλ Μπενάκη 69, τηλ: 210 3827780

Ρομαντικό, χαλαρό, μποέμ, αλλιώτικο. Το Αλεξανδρινό της Μπενάκη είναι ένα μέρος ιδιαίτερο, ένα ήσυχο καφέ-μπαρ με vintage αέρα, λίγα τραπεζάκια και ατμόσφαιρα παριζιάνικου μπιστρό. Ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και γευστικά σάντουιτς, όμως το βράδυ η γοητεία του ξεδιπλώνεται μέσα από τζαζ μουσικές, ωραία κοκτέιλ και έναν εκτενή κατάλογο με κρασιά σε ποτήρι και μπουκάλι– κι ας μην θεωρείται wine bar. Εξαιρετικό και το πρωινό του/brunch με πληθώρα επιλογών.

Black Duck

Χρήστου Λαδά 9Α, τηλ: 2103234760

Πάνε χρόνια από τότε που αυτό το καφέ-μπαρ- μπιστρό έστησε τη «φωλιά» του στο κέντρο της πόλης συνδυάζοντας κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας. Από καφεδάκια και πρωινό, μέχρι γεύμα, δείπνο και ποτάκι, συνοδεία εκλεκτών soundtrack αλλά και ζωντανών εμφανίσεων. Παραμένει ένα από τα αγαπημένα μας στέκια (και) για τις γιορτές, με το ατμοσφαιρικό εσωτερικό του να στολίζεται υπέροχα. Αξίζει να τσεκάρεις και την γκαλερί στο υπόγειο, που όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Upper

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ: 211 4065081

Στη Στοά Όθωνος θα ανακαλύψεις ένα all day bar restaurant που με το που ανοίγεις την πόρτα του τηλεμεταφέρεσαι σε άλλη εποχή. Κλασικά και vintage έπιπλα δεσπόζουν στην ευρύχωρη σάλα του όπου το βιομηχανικό στοιχείο συναντά τοιχογραφίες αναγεννησιακού στυλ και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για καφέ, brunch αλλά και ποτάκι όσο νυχτώνει. Από τις μεγάλες τζαμαρίες του απολαμβάνεις υπέροχη θέα στη Βουλή και στο Σύνταγμα, ενώ αν κάτσεις μέχρι το βράδυ σίγουρα θα πετύχεις κάποιο ενδιαφέρον λάιβ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v