Καφέ με βίντατζ αέρα στο κέντρο της Αθήνας

Ήπιαμε το καφεδάκι μας σε κουκλίστικα καφέ στο κέντρο της πόλης, κουρνιάζοντας σε εντυπωσιακούς βίντατζ καναπέδες και πολυθρόνες.

Καφέ με βίντατζ αέρα στο κέντρο της Αθήνας

Η περίοδος των γιορτών, είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη νοσταλγία που νιώθουμε για τα παιδικά μας χρόνια κι όλες τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε με αγαπημένα μας πρόσωπα. Μνήμες από κεντητά σεμεδάκια, ρετρό έπιπλα, polaroid φωτογραφίες και χρωματιστές ταπετσαρίες ξεπηδούν μπροστά μας, θυμούμενοι παλαιότερα ρεβεγιόν. Ίσως για αυτό κρατάμε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για τα υπέροχα καφέ με βίντατζ αέρα στο αθηναϊκό κέντρο αυτές τις μέρες. Ίσως πάλι και όχι. Εμείς πάντως αφορμή ψάχναμε για να τα επισκεφθούμε και πάλι.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ: 211 1848446

Πολύχρωμη, λουλουδάτη κι αβίαστα κουλ η Κιμωλία θα δώσει μια ρομαντική και σχεδόν κινηματογραφική essence στην έξοδό σου για το καφεδάκι σου. Βλέπεις, πρόκειται ίσως για το πιο arty café του κέντρου, με το εσωτερικό της να φέρνει στο νου το κρυφό καταφύγιο ενός καλλιτέχνη. Ρετρό παντού, αισθητική σαν να έχεις πάει στο σπίτι της (πολύ στυλάτης και κοκέτας) γιαγιάς σου που έχει παρόλα αυτά μια έμφυτη κλίση στην indie κουλτούρα των ημερών. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Lotte

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639

To Lotte είναι έρωτας με την πρώτη ματιά. Από τη μια σου ξυπνά θύμησες από Γαλλία, από την άλλη από παλιά Αθήνα, τιμώντας και με το παραπάνω τις bistro επιρροές του. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν το Lotte είναι λίγο σαν να βλέπεις το Κουκάκι σε μικρογραφία. Μάλλον για αυτόν τον λόγο το έχουμε στην καρδιά μας όπως και για τα τσίγκινα μπρίκια, τα φλοράλ κουρτινάκια και τις καραμέλες τσάρλεστον. Πέρα από καφεδάκια, φτιάχνουν και υπέροχα γλυκάκια για να δοκιμάσεις.

UpupaEpops

Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Το UpupaEpops είναι μεγάλη μας αδυναμία και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; H υπέροχη αυλή αλλά κι ο instagrammable  εσωτερικός χώρος θα φτιάξουν το ιδανικό περιβάλλον για να πιείς το καφεδάκι σου σε χαλαρωτικό μα και βίντατζ mood. Αν μείνεις μέχρι αργά μπορείς να το τσούξεις λίγο παραπάνω δοκιμάζοντας κι ένα κοκτεϊλάκι (σου προτείνουμε ένα Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos).

Πορτατίφ

Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Πορτατιφ (@portatifsweets)

Μία πινελιά γαλλικού μπιστρό, μία πινελιά βίντατζ αισθητικής και μία πινελιά αγνής ζάχαρης συνθέτουν το μικρό και γλυκύτατο αυτό καφέ. Το Πορτατίφ μοιάζει το ιδανικό σημείο συνάντησης των ρομαντικών ψυχών που συχνάζουν στο πολύβουο κέντρο της πόλης κι αναζητούν ένα σχεδόν παραμυθένιο μέρος για να απολαύσουν το καφεδάκι τους. Εδώ, γίνεται πολύ σοβαρή δουλίτσα στον τομέα των γλυκών τα οποία είναι έξτρα λαχταριστά και πάντα πεντάφρεσκα.

Chartreuse

Μαυροκορδάτου 2, Εξάρχεια, τηλ: 2103810716

Είναι τόσο ωραίο μέρος για να πας τα χειμωνιάτικα πρωινά, κι ας μην είσαι σίγουρος πώς να προφέρεις το όνομά του. (Σαρτρούζ.). Το όνομα "Chartreuse" είναι εμπνευσμένο από το γνωστό liqueur, που παράγεται στο μοναστήρι του τάγματος Chartreuse (ή αλλιώς του τάγματος των Καρτουσιανών Μοναχών) στην Grénoble της Γαλλίας. Σύντομα, αυτή η συνταγή ονομάστηκε "Ελιξίριο της Αιώνιας Ζωής". Ταιριαστό όνομα για το υπέροχο μποέμ καφέ επί της οδού Μαυροκορδάτου. Ο χώρος θα σε γοητεύσει (μικρός, προσεγμένος και κουκλίστικος, με όμορφα τραπεζάκια έξω ξυπνά αναμνήσεις από μια αλλοτινή εποχή) κι ο ποιοτικός καφές θα σε κάνει πιστό θαμώνα.

Upper

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ: 211 4065081

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Upper (@upper_athens)

Σαν βρεθείς στην Στοά Όθωνος, θα σου αποκαλυφθεί ένα από τα ομορφότερα all day café bar της πόλης, που μοιάζει βγαλμένο από πίνακα ταλαντούχου ζωγράφου της Αναγέννησης. Κλασικά και vintage έπιπλα δεσπόζουν στην ευρύχωρη σάλα του όπου το βιομηχανικό στοιχείο συναντά τοιχογραφίες αναγεννησιακού στυλ και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για καφέ, brunch αλλά και ποτάκι όσο νυχτώνει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v