Πού τρώμε τέλειο vegan στα όρθια στην Αθήνα;

Το street food είναι μια απόλαυση για όλους, ακόμα και τους vegan. Είσαι δεν είσαι, αυτές οι διευθύνσεις οφείλουν να μπουν στη λίστα σου.

Πού τρώμε τέλειο vegan στα όρθια στην Αθήνα;

Πριν από μερικά χρόνια για να φας κάτι «στα όρθια» αν ήσουν vegan ήταν δύσκολη υπόθεση. Πλέον η Αθήνα βρίθει μαγαζιών που προσφέρουν εκλεκτά street γεύματα για vegan και vegetarians δίνοντας βάση στη γεύση και στην ποιότητα.

Δες παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας και ετοιμάσου να απαρνηθείς το κρέας.

Baba Ghanoush

Εμπεδοκλέους 25-27, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ: 212 105 0351

Αυτό το vegan και vegetarian street food στέκι στο Παγκράτι, αγαπάει το φαλάφελ και το δείχνει με λαχταριστές δημιουργίες: διαλέγεις από δύο διαφορετικές γεύσεις φαλάφελ σε αφράτη πίτα (με μπάμπα γανούς, ταχίνι, χαρίσα και σαλάτα ή με σος γιαουρτιού, χαρίσα, ρόκα και καρότο) ή μερίδα φαλάφελ στο πιάτο με χούμους, κους κους και χαρίσα, και συνδυάζεις με σαλάτα φακής, κινόα ή καρότου. Πεντανόστιμες είναι και οι λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες, καθώς και οι σούπες ημέρας. Τιμές στα 5,40€ για ένα μεγάλο φαλάφελ με μπάμπα γκανούς, ταχίνι, τομάτα, κρεμμυδάκι, μυρωδικά και χαρίσα.

CΟΟΚοoMÈLA

Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, τηλ: 2106450700

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cookoomela Grill (@cookoomelagrill)

Το πρώτο αυστηρά vegan σουβλατζίδικο που άνοιξε στην Αθήνα θα σε κάνει να αγαπήσεις την vegan κουζίνα. Ο γύρος; Από μανιτάρια. Η μαγιονέζα του; Βίγκαν. Το μενού περιλαμβάνει τυλιχτό με κόκκινη σάλτσα και αβοκάντο, Green & Light για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους με σως βιολογικού γιαουρτιού σόγιας αλλά και πίτα με την αγαπημένη όλων σάλτσα μπάρμπεκιου, φυτικό τσένταρ, πράσινη σαλάτα και χειροποίητες πατάτες. Τιμές από 4,20€ για μια πίτα με γύρο μανιταριών από αγαρικά μανιτάρια, μανιτάρια Portobello, πλευρώτους (αν και πλέον δεν... θεωρούνται vegan), αβοκάντο, χειροποίητη φυτική μαγιονέζα, μουστάρδα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.

Peas

Φαλήρου 40, Κουκάκι,, τηλ: 21 0921 8875

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Peas Vegan & Raw Food (@peas_rawvegan)

Κοντά στη στάση μετρό Συγγρού Φιξ βρίσκεται κρυμμένο ένα vegan διαμαντάκι. Οι επιλογές πολλές και νοστιμότατες: μπορείς να διαλέξεις από sandwich, μέχρι burger, αραβικές πίτες ή αλμυρές τάρτες. Από τα burgers ξεχωρίζει το Quinoa lover burger με κινόα, φακές, mix μπαχαρικών, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σάλτσα τις επιλογής σου και το Tutti fruity burger με Jackfruit, καρότο, μείγμα μπαχαρικών, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σως. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις την αραβική πίτα με γύρο σεϊτάν, ντομάτα και πατάτες τηγανητές. Για τους πιο θαρραλέους προτείνουμε την Zen palette με φιλετάκια τέμπε, tofu, seitan, φρέσκια σαλάτα, πίτες και chili σως. Τιμές από 7,5€ για ένα χορταστικό burger.

Bamboo Vegan

Ζωοδόχου Πηγής 8 & Σόλωνος, τηλ: 21 03300018

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 🌴Bamboo Vegan!🌴 (@bamboo_vegan)

Το Bamboo Vegan δεν είναι απλώς ένα ορθάδικο. Είναι η σφολιατερί όπως τη γνωρίζεις, μόνο που η λουκανικόπιτα, η ζαμπονοτυρόπιτα και η τυρόπιτα είναι βίγκαν. Στα οπωσδήποτε είναι η Smoked Tofu τσιαπάτα καλαμποκιού, με καπνιστό τόφου, vegan τυρί, καπνιστή μαγιονέζα, ρόκα, ντομάτα, το The Bronx με μπαγκέτα ολικής, ζαμπόν 'γαλοπούλας' από αρακά, vegan τυρί, μαγιονέζα, μουστάρδα, ντομάτα και μαρούλι, αλλά και το black bean wrap με φασόλια, ρύζι, κινόα, τραγανή σαλάτα και φυτικό κρεμώδες τυρί. Μην ξεχάσεις πριν φύγεις να προμηθευτείς ένα από τα μοναδικά βίγκαν προϊόντα που διαθέτει το mini market τους. Τιμές από 4,30€ για ένα σάντουιτς.

Vegan Beat Athens

Περικλέους 56, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ: 21 0321 3009

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by VeganBeatAthens (@veganbeatathens)

Άνοιξαν το 2018, τότε που ένας χορτοφάγος για να βρει κατάστημα στην Αθήνα με vegan street food έπρεπε να κάνει αίτηση. Παραμένουν μία από τις κορυφαίες επιλογές στο κέντρο της πόλης για «χεράτο» vegan street food έχοντας εμπλουτίσει τον κατάλογό του με κάθε λογής καλούδια χωρίς ζωικά προϊόντα. Δοκίμασε το Big boss burger με μπιφτέκι από γλυκοπατάτα, φασόλια μαυρομάτικα και καστανό ρύζι, κρεμμύδι, λάχανο mix, πίκλες μαγιονέζα vegan και BBQ sauce ή ένα Space gyros με γύρο από μανιτάρι πλευρώτους… απ’ όλα, και θα καταλάβεις. Φοβερό και το λαχματζούν τους, με κιμά σόγιας, ντομάτα, κρεμμύδι και βελούδινο χούμους. Τιμές στα 6,5€ για ένα μπέργκερ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v