Τα καλύτερα ψητά στα Βόρεια Προάστια

Ταβέρνες και ψητοπωλεία με μαεστρία στη σχάρα ψήνουν εκλεκτά κρεατικά και μας περιμένουν να τα δοκιμάσουμε.

Τα καλύτερα ψητά στα Βόρεια Προάστια

Η σχάρα θέλει μαεστρία και καλή πρώτη ύλη. Θέλει εμπειρία, θέλει αγάπη και μεράκι. Από το Χαλάνδρι μέχρι τα Βριλήσια κι από εκεί μέχρι την Κηφισιά, ταβέρνες, σουβλατζίδικα και ψητοπωλεία παίρνουν την υπόθεση «ψητό» στα σοβαρά και βγάζουν καθημερινά κάθε λογής κρεατικά, αριστοτεχνικά ψημένα.

Μυρίζεις ήδη την τσίκνα;

Το Μαντέμι

Πίνδου 9, Πεύκη, τηλ: 21 0612 6211

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ (@to_mantemi)

Αγαπημένο ψητοπωλείο στην ήρεμη γειτονιά της Πεύκης, το Μαντέμι διαθέτει έναν όμορφο χώρο για να κάτσεις και να δοκιμάσεις τα εκλεκτά κρεατικά που βγάζει καθημερινά η σχάρα του. Καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινά συγκαταλέγονται στα must σκέτα ή σε τυλιχτό, ενώ από μερίδες στον κατάλογό του θα βρεις χοιρινά μπριζολάκια και πανσετάκια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμένο και συκώτι μοσχαρίσιο. Ωραίες και οι σαλάτες του, όπως ο ντάκος με σάλτσα gazpacho. Λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο, με κρασί ή μπίρα.

Λευτέρης

Κώστα Βάρναλη 40, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 5918

Με επικεφαλής τον μερακλή ψήστη και μάγειρα Γιάννη, αυτό το συνοικιακό ψητοπωλείο ξεχωρίζει με άνεση στο Χαλάνδρι για τα ποιοτικά του κρέατα και τη μαεστρία στη σχάρα. Ο γύρος είναι σαν να τρως μπριζόλα και οφείλεις να τον δοκιμάσεις, ενώ το μπιφτέκι του Λευτέρη με κιμά γεμιστό με γραβιέρα Νάξου, πράσινη πιπεριά και ντοματίνια είναι σκέτη απόλαυση. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης εξαιρετικό μπριζολάκι χοιρινό σε μερίδα, και εξαιρετικά καλαμάκια κοτόπουλο ή χοιρινό, τα οποία μπορείς να βάλεις και σε τυλιχτό. Αν πετύχεις κότσι ημέρας παρ’το δίχως δεύτερη σκέψη. Λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο, με μπίρα.

Βλάχος

Καραμανλή 1 & 17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ.: 210 6130672

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Βλάχος (@vlachos_melissia)

Ο «Βλάχος» των Μελισσίων κάνει βασικά δύο πράγματα, και τα κάνει και τα δύο εξαιρετικά: Ζουμερά μπριζολάκια και φοβερά μπιφτέκια. Η κάθε μερίδα περιλαμβάνει τρία μεσαίου μεγέθους μπριζολάκια επάνω σε ένα βουνό πατάτες ή, εναλλακτικά, τέσσερα μπριζολάκια χωρίς πατάτες. Οι δε ηπειρώτικες πίττες μπόνους του καταλόγου–σπανακόπιτα, χορτόπιτα, τυρόπιτα και πάει λέγοντας– είναι αφράτες και νοστιμότατες. Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή, είναι συνήθως τόσο απλά. Συνοδεύεις με τζατζίκι και χωριάτικη και πληρώνεις το πολύ 15€ το άτομο, μαζί με εξαιρετικό ημίγλυκο κρασί.

Ο Τσίφτης

Εθ. Αντιστάσεως 26, Βριλήσσια, τηλ: 21 0680 0100

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nick Evagelinos (@nickevagelinos)

Σα βρεθείς στην περιοχή των Βριλησσίων και θες να φας λαχταριστά κρεατικά και σουβλάκια στη σχάρα, τότε ο Τσίφτης είναι εδώ (μάλλον εκεί) για σένα. Στα τραπεζάκια του κοντά στην πλατεία Αναλήψεως καταφθάνουν μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές με ωραίες πατάτες, καλαμάκια χοιρινά ή κοτόπουλο μερίδα, συκώτι γάλακτος με σκορδάτη σάλτσα σόγιας, πανσετάκια τραγανά, μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα μπάρμπεκιου, μπιφτέκι γαλοπούλας, χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και άλλα τέτοια ωραία. Αν έχεις όρεξη, χτυπάς και ένα τυλιχτό. Λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο, αναλόγως τι κρέας θα πάρεις, με κρασί.

Κυριακής

Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Άνοιξη, τηλ: 21 0621 7648

Αν θες να φας οικονομικά και ποιοτικά στην εξοχική Άνοιξη, τότε το ψητοπωλείο του Κυριακή θα σε ικανοποιήσει πλήρως με τις γεύσεις και το ψήσιμό του. Μαέστροι στη σχάρα, ετοιμάζουν και σερβίρουν στον λιτό και απέριττο χώρο τους από το 1960 φοβερό σουβλάκι προβατίνας, κεμπάπ, λουκάνικο και χοιρινό από λαιμό, αλλά και μερίδες μπιφτέκι κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο, μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, προβατίνα φιλέτο μπούτι, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και χορταστική ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα αν πεινάς πολύ. Λογαριασμός με μπίρα Βεργίνα στα 12-15€ κατ’ άτομο.

Κιβωτός

Διός 32, Κηφισιά, τηλ: 21 0807 1014

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FoodCritic.GR (@foodcritic.gr)

Σταβλίσιες μπριζόλες από Ελασσώνα, καπάκι Black Angus, «γαλαζοαίματα» μοσχάρια σαρολέ και λιμουζέν από τη Γαλλία και T-bone γάλακτος νεαρού μόσχου είναι μερικές μόνο από τις κρεατοφαγικές επιλογές και κοπές που θα δοκιμάσεις από όλον τον κόσμο, σε αυτήν την Κιβωτό του κρέατος. Έχουν 40 και βάλε χρόνια εμπειρίας και αυτό φαίνεται. Την όρεξη ανοίγουν ιδανικά οι ντοματοκεφτέδες, οι κολοκυθοκεφτέδες, η ωραιότατη σαλάτα ταμπουλέ, και οι πίτες ημέρας. Kάθε Τετάρτη και Παρασκευή έχουν φοβερό μιλφέιγ. Οι μερίδες είναι χορταστικές, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο, με κρασί και κέρασμα γλυκάκι.

Άγιος Μερκούριος ΙΙ

Α΄Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 210 8169617

Οι μπριζολολάτρεις κάνουν τον σταυρό τους στο άκουσμα του ονόματος αυτής της θρυλικής ταβέρνας στην Βαρυμπόμπη, που απολαμβάνει σούπερ θέα στην Αθήνα από ψηλά σε μια πάλαι ποτέ πνιγμένη στο πράσινο περιοχή. Εδώ το ψήσιμο και τα κρέατα έχουν τον πρώτο λόγο με συκωταριές να λιώνουν στο στόμα, παϊδάκια, μοσχαρίσιο Rib Eye και μπριζόλα γάλακτος, σπαλομπριζόλα και T-Bone, αλλά και μπιφτέκι και κοτόπουλο στη σχάρα να κάνουν εκλεκτό παιχνίδι στα τραπέζια. Τα ορεκτικά είναι εξίσου δυνατά, με την καπνιστή μελιτζανόσαλάτα, τα κολοκυθάκια και την φέτα μπουγιουρντί να ξεχωρίζουν. Λογαριασμός αναλόγως κοπής κρέατος στα 20-30€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v