Αυτά είναι τα καλύτερα μπιφτέκια της Αθήνας

Το απόλυτο ταβερνοφαγητό, βρίσκει την ιδανική του έκφραση σε ρετρό ταβέρνες και καντίνες της πόλης και των προαστίων.

Αυτά είναι τα καλύτερα μπιφτέκια της Αθήνας

Φρέσκος μοσχαρίσιος κιμάς με το λιπάκι του, μπαχαρικά και τέχνη στο ψήσιμο. Τα συστατικά για το τέλειο μπιφτέκι δεν είναι πολλά, όμως η τέχνη του να το φτιάξεις απαιτεί μεράκι, και λίγοι την κατέχουν καλά.

Αν είσαι φαν του απόλυτου ταβερνο-εδέσματος, τότε παρακάτω θα δεις μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Αθήνα – και παραέξω, για να το απολαύσεις σε διάφορες βερσιόν, σε μερίδα ή ακόμα και σε τυλιχτό, πάντα πεντανόστιμο και μυρωδάτο.

Καντίνα της Καραγιώργη Σερβίας

Καραγιώργη Σερβίας 2, Αθήνα, τηλ: 21 0322 3625

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ATHENS HIDDEN PLACES (@athenshidden)

Ή «τα μπιφτέκια στην ταράτσα της Καραγιώργη» ή «τα μυστικά μπιφτέκια» ή όπως αλλιώς θες να την πεις αυτήν την καντίνα στην ταράτσα ενός ξεχασμένου κτιρίου στο κέντρο της πόλης, το θέμα είναι πως εδώ θα φας καλά και οικονομικά. Κόσμος και κοσμάκης έρχεται εδώ για τα λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια τα οποία έρχονται στο πιάτο μαζί με θέα την Αθήνα (και αυτή στο πιάτο). Και νόστιμες φρεσκοκομμένες πατάτες. Και μερικές μπύρες. Πέντε τραπεζάκια διαθέτει όλα κι όλα, ενώ με 12-15€ ανά άτομο θα χορτάσεις και θα πιείς και τη μπύρα σου.

Ταβέρνα Μιχάλης

Βαλαωρίτου 20, Χαλάνδρι, τηλ: 2106815166

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝐭𝐞𝐳𝐳𝐳 (@tereza_karv)

Οικογενειακή ταβέρνα από τις παλιές και ωραίες, ο Μιχάλης συγκεντρώνει φανατικούς θαυμαστές που πιάνουν τραπεζάκι στη σάλα για να γευτούν το πιάτο – σήμα κατατεθέν: κολασμένο μπιφτέκι ζουμερό, περιχυμένο με ψιλοκομμένη ντοματούλα. Πέρα από αυτό, σερβίρει και μερικά ακόμα εξίσου νόστιμα πιάτα: συκώτι στα κάρβουνα, χόρτα εποχής, τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά με τζατζίκι, φρεσκοκομμένες πατάτες, χειροποίητη τυροκαυτερή και ωραίο μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μαζί με χύμα κρασί, υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο.

Μπιφτεκοπωλείο ο Σταύρος

Δαβάκη 59, Καλλιθέα,  τηλ.: 210 9512929

Από το 1960 όταν κι άνοιξε για πρώτη φορά ο Σταύρος αγάπησε την παρασκευή του μπιφτεκιού και την εξέλιξε σε τέχνη. Το ξακουστό χειροποίητο μπιφτεκάκι του φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο εδώ και χρόνια και σερβίρεται σε μερίδα με ντοματούλα, ροδέλες κρεμμυδιού, φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και μπόλικο κόκκινο πιπέρι για να γίνει σωστά η δουλειά. Θες τυλιχτό; Και εκεί εξαιρετικό είναι. Στον κατάλογο θα βρεις ακόμη καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλο) αλλά και λουκάνικο, σε μερίδες ή τυλιχτά. Λογαριασμός στα 10-12€ με μπίρα.

Provatore

Σπύρου Πάτση 2, Μεταμόρφωση, τηλ: 21 1001 5804

Αγαπάς την προβατίνα; Θα λατρέψεις τα μπιφτέκια, αλλά και τα υπόλοιπα κρεατοεδέσματα αυτού του κρυμμένου κρεατοφαγείου στην πλατεία της Μεταμόρφωσης. Στον μίνιμαλ και μοντέρνο εσωτερικό του θα απολαύσεις πέρα από ζουμερά μπιφτέκια προβατίνας, χοιρινά μπριζολάκια με το κιλό, μπέργκερ προβατίνας με ντομάτα, κρεμμύδι, ρόκα, βούτυρο από σκόρδο, τσένταρ, σως BBQ και καραμελωμένο κρεμμύδι, μερακλίδικο χοτ ντογκ με λουκάνικο γίδας, τριπλή σως, λάχανο καρότο και onion chips και ενισχυμένα ορεκτικά, όπως μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή, και χειροποίητες πατάτες με τρούφα. Λογαριασμός στα 18-20€ το άτομο, με κρασί.

Ο Τσίφτης

Εθν. Αντιστάσεως 26, Βριλήσσια, τηλ: 21 0680 0100

Σταθερή αξία στην περιοχή των Βριλησσίων για λαχταριστά κρεατικά και σουβλάκια στη σχάρα, ο Τσίφτης βγάζει τραπέζια κοντά στην πλατεία Αναλήψεως και σερβίρει φοβερό, χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σερβιρισμένο με ντομάτα μαρινέ, πίτες, πατάτες τηγανητές ή ψητά λαχανικά (καρότο, πιπεριά και μελιτζάνα). Στον κατάλογο θα βρεις επίσης μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές καλαμάκια τυλιχτά ή σε μερίδα, συκώτι γάλακτος με σκορδάτη σάλτσα σόγιας, πανσετάκια τραγανά, χωριάτικο λουκάνικο με πράσο και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο, με κρασί.

Βλάχος

Κων/νου Καραμανλή & 17ης Νοεμβρίου, Μελίσσια, τηλ. 210 6130672

Ένα όνομα, μια μπριζολακο-ιστορία στα βόρεια προάστια, ο Βλάχος είναι κατηγορία από μόνος του και σερβίρει λίγα πιάτα και καλά, σε έναν μίνιμαλ χώρο στα Μελίσσια. Ανάμεσά τους και λαχταριστά μπιφτέκια σε μέγεθος ιπτάμενου δίσκου. Στον κατάλογο θα βρεις και μπριζολάκια, για τα οποία επίσης φημίζεται, πατάτες τηγανιτές, χωριάτικη και νοστιμότατες χωριάτικες πίτες ημέρας, όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μακαρονόπιτα, κολοκυθόπιτα και χορτόπιτα. Λογαριασμός με μπίρα ή κρασί, στα 20€ το άτομο.

Χριστόφορος

Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ: 22990 48266

Εδώ και χρόνια στα Καλύβια, τα τραπέζια του Χριστόφορου μαζεύουν πιστούς από κάθε γωνιά της Αττικής που έρχονται για τάμα στα λαχταριστά του κρεατικά. Μερίδα του λέοντος κατέχουν οι μπιφτεκάρες του, που γεμίζουν πιάτα και στομάχια σε μερίδα που, όπως φαίνεται, χορταίνει και μποντιμπιλντερά. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν και το αρνάκι σούβλας μαζί με τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και τα εξίσου χορταστικά ορεκτικά όπως φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά, πατάτες τηγανιτές, βρασμένα χόρτα και κολοκυθάκια και τηγανόψωμο. Λογαριασμός στα 25€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v