Το κοκορέτσι δεν είναι μόνο για το Πάσχα παιδιά

Το Πάσχα είναι απλά μια καλή αφορμή για να φας κοκορέτσι. Κάνουμε Πάσχα κάθε βδομάδα και τιμάμε το εκλεκτό αυτό έδεσμα σε στέκια που το σουβλίζουν όπως πρέπει.

Το κοκορέτσι δεν είναι μόνο για το Πάσχα παιδιά

Ο νοστιμότερος μεζές του πασχαλινού τραπεζιού δεν πρέπει να απολαμβάνεται μόνο τότε. Το κοκορέτσι είναι για κάθε μέρα του χρόνου, ένα εκλεκτό έδεσμα που δεν λείπει από τη λίστα του μερακλή καλοφαγά.

Αν είσαι κι εσύ ένας τέτοιος, ιδού που θα το βρεις και θα το τσακίσεις όλες τις μέρες του χρόνου.

Βάθης

Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

Aris Tzamou - Google

Στην ταβέρνα της Κηφισιάς με την όμορφη αυλή, τα μαγειρευτά και η σχάρα έχουν την τιμητική τους, ενώ το κοκορετσάκι εδώ είναι μικρό και λουκούμι, σαν γαρδουμπάκι ένα πράγμα, ψήνεται στον φούρνο και είναι τόσο ζουμερό που θα σε κάνει να πάρεις και δεύτερο. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου. Αν πετύχεις λαχανοντολμάδες τίμησέ τους, είναι εξαιρετικοί, όπως και τα ρεβίθια φούρνου. Για ένα γεύμα εδώ υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο, με δικό τους κρασί.

Το σπίτι της σούβλας

Γεωρ. Παπανδρέου 78, Μεταμόρφωση, τηλ: 21 0280 1008

Σε αυτό το σπίτι θα ήθελες να μείνεις για πάντα και πώς να μην, αφού οι σούβλες γυρίζουν ασταμάτητα και βγάζουν ένα από τα ωραιότερα κοκορέτσια των Αθηνών. Εξίσου δυνατά παίζει και το κοντοσούβλι, ενώ στη σχάρα του αναπαύονται μεταξύ άλλων παϊδάκια προβατίνας, πανσέτες, μοσχαρίσια μπιφτέκια και χωριάτικα λουκάνικα. Η χαρά της ζωής δηλαδή. Βγάζει λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, δίπλα στις σούβλες για να βλέπεις τι τρως. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο.

Το Κουκλί

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 154, Καλλιθέα, τηλ: 21 6900 4232

Σούβλες, καλαμάκια, όλα κουκλιά θα τα βρεις εδώ, στην Καλλιθέα. Ψητοπωλείο μερακλίδικο, το Κουκλί στη Θησέως δεν χαρίζεται και γυρίζει στις σούβλες του εξαιρετικό κοκορέτσι, αλλά και πανσέτα, κοντοσούβλι χοιρινό τε και κοτόπουλο, εξοχικό, γουρουνοπούλα, αρνί και προβατίνα. Τι παράπονο να έχεις μετά; Βάλε και μια πατάτες και μια πιτούλες στη μερίδα σου και είσαι έτοιμος για λουκούλλειο τσιμπούσι. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί δικό τους.

Ο Σπανός

Αριστείδου Οικονόμου 12, Κάτω Πατήσια, Τηλ: 21 0832 7381

Δύσκολα θα βρεις πιο θρυλική ταβέρνα από αυτή του Σπανού, και ακόμη πιο δύσκολα θα βρεις νοστιμότερο κοκορέτσι στην περιοχή. Το κοκορέτσι του λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα με κάθε σου μπουκιά. Εκτός από το κοκορέτσι, οφείλεις να δοκιμάσεις τα ζουμερά μπιφτέκια του καταλόγου, τα παϊδάκια, την προβατίνα, τα αρνίσια μπόλια, το κοντοσούβλι και το αρνί στη σούβλα. Υπολόγισε περί τα 17-20€ για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί.

Το Αγρίνιο

Σινώπης 18, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0771 8384

ieyallevy- Google

Οικογενειακό ψητοπωλείο, το οποίο βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο ίδιο σημείο, το Αγρίνιο σπάει τις μύτες μικρών και μεγάλων με τα ποιοτικά κρέατα που ψήνει, σουβλίζει και σερβίρει σε γενναίες μερίδες. Εδώ θα δοκιμάσεις εξαιρετικό κοκορέτσι απαραιτήτως συνοδεία πατάτας τηγανιτής, αλλά και χοιρινό κοντοσούβλι και κοτόπουλο, κοτόπουλο σούβλας, πανσέτα χοιρινή και φρυγαδέλι. Αν πεινάς πολύ, πάρε και μια τηγανιά κοτόπουλο για τη μέση γιατί έτσι πρέπει. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Ρουμελιώτης

Χειμάρας 10, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 210 9607562

Μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης ο Ρουμελιώτης είναι μια εκλεκτή «εξοχική» κρεατοταβέρνα, στις περγαμηνές της οποίας συμπεριλαμβάνεται το έξοχο κοκορέτσι, τραγανό και μυρωδάτο, το οποίο έχει θρέψει γενιές Γλυφαδιωτών. Εδώ θα βρεις και άλλες σουβλιστές νοστιμιές όπως κοντοσούβλι και πανσέτες, αλλά και χορταστικές μπριζόλες, αρνίσια παϊδάκια και προβατίνα, κοτόπουλο φιλέτο και ψαρονέφρι. Για ένα χορταστικό γεύμα, με κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v